Klementjevs: SC nepiekāpsies principos • IR.lv

Klementjevs: SC nepiekāpsies principos

61

SC grib plašu koalīciju, kurai ir divas trešdaļas Saeimā

Saskaņas centrs (SC) darīs visu, lai šoreiz būtu valdībā, taču savos principos nepiekāpsies. Tā pirmdien avīzei „Diena” saka SC valdes loceklis Andrejs Klementjevs.

11.Saeimas vēlēšanās uzvarējusī partija SC, ja tai būs iespēja darboties valdībā, vēlas ieiet vēsturē kā vislabākie. “Mums nepiedos tās kļūdas, kuras varbūt piedotu citai partijai,” saka Klementjevs.

Viņš norāda, ka SC ir „izteikti kreisa sociāldemokrātiska partija. Negribam būt opozīcijā un tikai kritizēt. Gribam plašu koalīciju, kurai ir divas trešdaļas Saeimā”.

Uz jautājumu, ko SC piedāvā budžeta konsolidācijai, Klementjevs atbildi nesniedz, norādot, ka nākamā gada budžeta konsolidācija būšot uz premjera Valda Dombrovska pleciem, – jaunais Ministru kabinets nevarētu paspēt sagatavot budžetu tā, lai to decembrī varētu pieņemt. Budžets ir šīs Saeimas un šīs valdības darbs. Vienīgais, ko, pēc Klementjeva teiktā, nedrīkst darīt, ir griezt sociālo budžetu,- “nedrīkst uz tā rēķina risināt visas problēmas”.

SC premjera kandidāts ir Rīgas mērs Nils Ušakovs. Klementjevs nepieļauj iespēju, ka premjers varētu būt kāds ar valdības partijām nesaistīts kandidāts, taču SC esot gatavi runāt par jebkuru variantu, ja viņš būs pārliecinoši labāks par SC kandidātu.

Viņš nepiekrīt viedoklim, ka pēc SC nākšanas pie varas Latvijā vairāk sāks just Krievijas ietekmi. “Mēs esam Eiropas Savienībā. Mums nav domas izstāties. Ieiešana eirozonā nav politisks, bet ekonomisks solis. Tas ir labi, ka mums ir labi kontakti Krievijā, Ķīnā. Mēs varam savus politiskos sakarus izmantot, lai dotu jaunu impulsu ekonomikai. Tā šodien Latvijai pietrūkst. Igauņi un lietuvieši ļoti labi izmanto šos sakarus,” uzskata Klementjevs.

Komentējot Ušakova izteikumus, ar kuriem viņš atzinis Latvijas okupāciju, Klementjevs norāda, ka viņam nepatīkot, ka cilvēkus, kuri iebrauca pēc 1940.gada Latvijas teritorijā, sauc par okupantiem. “Mēs no partneriem vēlamies dzirdēt, ka nevienu nesauks par okupantu. Cilvēki, kuri balsoja par mums, ir izgājuši naturalizāciju un godīgi strādā Latvijā, maksā nodokļus,” skaidro SC pārstāvis.

Kopumā SC šajās vēlēšanās ieguva ap 260 000 balsu un 11.Saeimā būs pārstāvēta ar 31 deputātu.

Foto: Andrejs Klementjevs. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

 

Komentāri (61)

Evija Zauere 19.09.2011. 08.39

Klementjevs: SC nepiekāpsies principos
————
Tulkojam: SC gatavo atkāpšanās ceļu lai vēl trīs gadus varētu gaudot par to kā viņus nesaprot.

Es neredzu nevienu iemeslu kāpēc koalīcijā ir jāņem vietējiem iedzīvotājiem naidīga partija. Pietiek jau ar viņu uzstādījumu pēc oficiālās valodas statusa krievu valodai. Nākamais sekos vēlēšanu tiesības nepilsoņiem un aizbrauks Latvijas rusifikācijas vilciens. Lai SC sēž opozīcijā tik ilgi kamēr spēs dot kaut ko labu valstij.

Pārspriedumi, ka viņi ir jāņem koalīcijā tikai tāpēc, ka par viņiem ir nobalsojuši n procenti ir domāti pirmsskolas līmeņa vēlētājiem. Valdību veido tie kam sakrīt programmas nevis tie par kuriem nobalsojis ir lielāks vēlētāju skaits. Ja Amerikā vēlēšanās uzvar demokrāti viņi neiet pie republikāņiem un neacina koalīcijā tikai tāpēc, ka par tiem ir nobalsojuši 45% vēlētāju. Partijas rūpējas par to kā izpildīt sau programmu nevis izpatikt tiem vēlētājiem, kas ir balsojuši par viņu politiskajiem pretiniekiem.

+19
-1
Atbildēt

0

runivs 19.09.2011. 08.35

Tomēr viszemiskāk bija tik ļoti mānīt pensionārus. Pirmsvēlēšanu reklāmās solot palielināt pensijas, bet tagad, kad viņiem noticējuši arī latviešu pensionāri, jau bez problēmām no šāda soļa atsakoties.

+9
0
Atbildēt

4

    @keilajoa – esi pārliecināts/a, ka SC patiešām ir kreisais spēks? Un vai tu domā, ka Latvijā vispār ir kāda kreisi orientēta partija? Labrīt, mosties :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > runivs 19.09.2011. 09.07

    Tas pat ļoti labi, viņus tāpēc vien derēja paņemt koalīcijā, lai piemāna arī visus pārējos, un parāda, kas viņi, īstenībā, ir par uzticamiem politiķiem, vai par viņiem nākamreiz ir vērts balsot( to es tā nenopietni).

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ronalds_vuskans > runivs 19.09.2011. 12.04

    dzeri, es īsti nesaprotu – paņemot SC koalīcijā, vai automātiski lielākā uzvarējusī partija “nekomandēs parādi”?
    Savukārt, ja SC ir vienīgais kreisais spēks, tad kopumā Latvija ir nobalsojusi par labējiem, un vai nebūtu jānovienojās, jānoslīpē un jānosaka labējo kopējie principi, no kuriem labējie neatkāpsies. Tad arī runāt.
    Sobrīd SC katrs līderis par kaut ko izsakās, un labējie tērē laiku , kārtējiem iespējams, varbūt UTT.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    elinaliepina > runivs 19.09.2011. 09.00

    Muļķis arī baznīcā dabū pērienu…

    +6
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 19.09.2011. 07.46

SC ir „izteikti kreisa sociāldemokrātiska partija. ++++ un tas jau arī ir tas noteicošais faktors, kādēļ ņemt šobrīd viņus valdībā būtu absurds. Sociāldemokrāti un pie tam vēl ” izteikti kreisi” :)) – tās ir bagāto izpriecas un pat bagātas valstis šādu šiku ilgi nevar atļauties.

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu