Vidzemes Augstskolas viedoklis par rakstu Tādas studijas negribējām • IR.lv

Vidzemes Augstskolas viedoklis par rakstu Tādas studijas negribējām

1

11.augustā žurnālā Ir tika publicēts Intas Lases raksts, kurā pausts bijušās Vidzemes Augstskolas studentes Leldes Veidemanes viedoklis. Diemžēl raksta saturs un kopējā ievirze nerada adekvātu priekšstatu par studijām Valmierā, kā arī bijušās studentes teiktajā ir nepatiesi fakti par studiju vidi Vidzemes Augstskolā

Pirmkārt, mēs uzskatām, ka viena studenta viedoklis nesniedz objektīvu priekšstatu ne par atsevišķu studiju programmu un vēl jo vairāk ne par augstākās izglītības kvalitātes līmeni valstī kopumā. Turklāt Leldei Veidemanei eksmatrikulācijas brīdī bija nenokārtotas akadēmiskās saistības ar augstskolu, un šādās situācijās stāstam vienmēr ir vismaz divas puses. Vai studenti pamet augstskolu tādēļ, ka viņus neapmierina studiju kvalitāte, vai arī tādēļ, ka viņi nespēj izpildīt augstskolas noteiktos akadēmiskos standartus? Stingras akadēmiskās prasības un bezkompromisu attieksme pret akadēmiskās ētikas pārkāpumiem – tas ir viens no stūrakmeņiem Vidzemes Augstskolas izpratnē par studiju kvalitāti. Ne visi studenti tās spēj izpildīt. 

Otrkārt, arī raksta autores aktualizētā problēma, ka studenti mēdz mainīt viedokli par izvēlēto studiju virzienu pēc studiju sākšanas, ne vienmēr ir zemas augstākās izglītības kvalitātes indikators. Bieži vien tam ir privāti iemesli, kas patiesībā liecina par personības uzskatu un interešu nostabilizēšanos un gatavību mainīt savus plānus.

Treškārt, rakstā ir minēts termins «budžeta grupas», kurā it kā ir studējusi arī Lelde Veidemane, taču Vidzemes Augstskolā budžeta grupu kā tādu nav. Mums ir valsts finansētas budžeta vietas, uz kurām ir konkurss gan iestājoties, gan studiju laikā. Jebkurš students, kas ir sācis studijas par valsts budžeta finansētajiem līdzekļiem, ir pakļauts rotācijas kārtībai, kur katra studiju gada beigās notiek jauns konkurss uz budžeta vietām. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu