Neviens nav pasargāts • IR.lv

Neviens nav pasargāts

6
Raivis Dzintars

Līdzības norvēģu terorista un pašmāju radikāļu izteikumos rada jautājumus par ekstrēmisma draudiem Latvijā 

Norvēģijas upuri ir pilnībā uz multikulturālistu sirdsapziņas – viņu islamizācijas politika noveda pie tā, ka kādam vienkārši «aizbrauca širmis», – šādi mikroblogošanas vietnē Twitter slaktiņu komentēja Saeimā pārstāvētās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK valdes loceklis Jānis Iesalnieks. Visu Latvijai! ir piesaukta arī manifestā, kurā norvēģu ekstrēmists iezīmē «konservatīvo revolūciju» kā vienīgo iespēju atbrīvot Eiropu no «islāmistu kolonizācijas» un «marksistiskā multikulturālisma», tajā skaitā viņš sludina «apsteidzošu karu» un sistematizē nacionālistiskos politiskos spēkus Eiropā, kas jāapvieno šai kaujai. 

Vai Latvijas radikālo organizāciju pārstāvju uzskati atšķiras no tiem, kurus deklarējis norvēģu slepkava, un cik ticama ir iespēja, ka līdzīgi ekstrēmistu uzbrukumi var notikt Latvijā? Piedāvājam radikāļu un viņu pētnieku tiešo runu. 

Raivis Dzintars, Visu Latvijai!-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs:
Ja runājam par Norvēģijas slepkavu, vienīgā ideoloģija šeit ir necilvēcības ideoloģija. Vardarbība, slepkavības, postīšana ir vēsturiski bijusi kopsolī gan ar idejām par Dievu, gan tautu, gan citām lietām. Nevar pateikt, ka vienu uzskatu paudējam vardarbība ir raksturīga vairāk nekā citu uzskatu paudējiem. Nepieņemama ir šī forma kā tāda – neiecietība un nespēja savā starpā civilizēti risināt uzskatu atšķirības. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu