Ansips uzaicināts uz "Vienotības" dibināšanu • IR.lv

Ansips uzaicināts uz “Vienotības” dibināšanu

19
Baltijas valstu premjeri Andrjus Kubiļus, Valdis Dombrovskis un Andruss Ansips, Foto: F64
Indra Sprance

“Vienotība” apsteidz Zatleru un stiprina kontaktus ar Igaunijas Reformu partiju

Partijas “Vienotība” dibināšanas līguma parakstīšanas pasākumā Valkā kā viesis piedalīties uzaicināts Igaunijas premjers, Reformu partijas priekšsēdētājs Andruss Ansips, liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija.

Tas, vai Ansips apmeklēs “Vienotības” dibināšanas līguma parakstīšanas pasākumu, varētu būt zināms tuvāko dienu laikā. Uzaicinājumu izteicis premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”), kura gatavotajā Latvijas izaugsmes plānā varētu tikt iekļauti augsta līmeņa Igaunijas, Somijas, Vācijas ekspertu priekšlikumi dažādu nozaru attīstībai.

Partijas dibināšanas sapulcē Valkā iecerēts parakstīt dibināšanas līgumu, apstiprināt statūtus, kā arī lemt par partijas premjera amata kandidātu un priekšvēlēšanu programmas apstiprināšanu. Sapulces laikā tiks apstiprināta arī partijas pagaidu valde, kurā strādās pa pieciem pārstāvjiem no “Jaunā laika”, “Pilsoniskās savienības” un “Sabiedrības citai politikai”, kā arī vēl pieci visvairāk balsu saņēmušie kandidāti un izvēlētais valdes priekšsēdētājs. Partijas kongresu plānots sasaukt 19.novembrī Rīgā, Nacionālajā teātrī. Kongress apstiprinās jaunu – mazāku valdi 15 cilvēku sastāvā.

“Vienotības” partijas pamatvērtības – demokrātija, tiesiskums, patriotisms, nacionāla un sociāli taisnīgas valsts, līdzsvarota un ilgtspējīga valsts attīstība, Eiropas vienotība. Partijas pamatmērķis ir nacionālas Latvijas valsts ilgtspējīga attīstība. Partijas izvirzīto mērķu vidū ir stabila Latvijas tautsaimniecības izaugsme, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, tiesiskuma, neatkarīgas un taisnīgas tiesu varas nostiprināšana, korupcijas izskaušana, kvalitatīva un pieejama veselības aprūpe, solidāra un ilgtspējīga sociālā atbalsta, aprūpes un pensiju sistēma, tālredzīga un saimnieciska lauku un lauksaimniecības politika.

Savukārt Zatlera Reformu partijas dibināšanas sapulce notiks sestdien Rīgā, bet partijas kongress – 13.augustā. Dibināšanas sapulcē plānots, ka piedalīsies aptuveni 200 jaunās partijas biedri, bet kongresā iecerēts pulcēt daudz lielāku jaunā politiskā spēka atbalstītāju skaitu.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu