Krauklis: Vidzemnieki apvienojas, lai sagrautu aplamo sistēmu • IR.lv

Krauklis: Vidzemnieki apvienojas, lai sagrautu aplamo sistēmu

9
Vents Armands Krauklis vēl Saeimas tribīnē, kad bija tās deputāts. Foto: Lauris Vīksne, F64

Sagraut aplamo Eiropas Savienības fondu sadales sistēmu Latvijā esot jaunās Vidzemes partijas intereses.

„Mēs iestājamies par skaidriem ES naudas sadales kritērijiem, un skaidrs, ka špbrīd tie netiek ievēroti,” otrdien intervijā laikrakstam „Diena” saka viens no topošās Vidzemes partijas dibinātājiem Vents Armands Krauklis. Viņš ir arī bijušais Tautas partijas biedrs.

Tas esot viens no iemesliem, kāpēc vidzemnieki ir apvienojušies, – lai aplamo sistēmu sagrautu. Kā zināms, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers savā runā, paziņojot par lēmumu atlaist Saeimu, norādīja, ka neproporcionāli daudz ES fondu līdzekļu atšķirībā no citiem Latvijas reģioniem ticis Kurzemei, tā netieši norādot ietekmīgā Ventspils mēra Aivara Lemberga virzienā.

Topošās Vidzemes partijas mērķis esot panākt, lai nākamajā plānošanas periodā daļa Eiropas Savienības finansējuma, balstoties uz iedzīvotāju skaitu, teritorijas attīstības indeksu, nonāktu pašu reģiona rīcībā. Jāpanāk reāla valsts pārvaldes reformu un pilnvaru pārdale par labu pašvaldībām, kā arī jāpaplašina pašvaldību ieņēmumu bāze, lai tās varētu šīs papildu funkcijas veikt, norāda Krauklis.

Kā zināms, Vidzemes partija tiks dibināta 23.jūlijā – dienā, kad notiks referendums par Valsts prezidenta Valda Zatlera ierosinājumu atlaist Saeimu.

Komentāri (9)

mary75 12.07.2011. 08.34

Krauklis pamodoies, tad, kad paši bija pie dalīšanas, viss bija OK?
Kāpēc tās labās un pareizās idejaas, pēkšņas rūpes par caurspīdīgumu un godīgumu naudas ceļos, tādas aizkustinošas rūpes par valsts reģioniem, utt., – viss parādās tikai tad, kad TP vairs nav kā tāda?
Ilgus gadus jūs bijat pie varas kopā ar ZZS un TB, kur jūs bijāt tad, kad jūs bez problēmām varējat īstenot jebkuru savu ideju?
Un kas notika tad, visi zina – nauda “savējo” pašvaldībām, likumdošana – “savējo” intersēs, milzīga celtniecība, vajadzīga vai nevajadzīga, nekāda nozīme, pie kam, milzīgi dārga, otkati, necaurspīdīgums, vīzdegunīga un nievājoša attieksme pret oponentiem, nekaunība, vienā vārdā – kampšana bez sāta.
Pie kam Krauklis viens no lielākajiem kampšanas atbalstītājiem un ideoloģiem.

+25
-1
Atbildēt

0

valdis 12.07.2011. 08.47

Šķiet, ka tieši TP pašvaldības dabūja to treknāko kumosu, laikā, kad V.A.Krauklis bija viens no lielākajiem runas vīriem TP. Tieši tāpēc liela daļa Latvijas krāsojās arvien oranžāka un oranžāka, un, to atzina paši pašvaldību vadītāji. Visiem zināmā Cesvaines pils pieredze, kad, pat, skolu bez sirdsapziņas pārmetumiem pameta likteņa ziņā, jo neatbilda attiecīgajai partijai. Vai tad tas nebija Vidzemē? Kaut kā toreiz V.A.Kraukļa balss nebija dzirdama. Solidaritāte?

+19
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 12.07.2011. 08.49

Krauļi klaigā ap Stikla kalnu un ceļ traci, jo Saulcerīte mostas…

+13
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu