Kleckins lekciju dēļ neapmeklē Saeimas komisiju • IR.lv

Kleckins lekciju dēļ neapmeklē Saeimas komisiju

43
Foto: Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Deputāti sašutuši par NEPLP vadītāja attieksmi, atkārtoti aicinās Kleckinu apmeklēt Saeimas komisijas sēdi

Saeimas Pieprasījumu komisijai trešdien neizdevās noskaidrot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Ābrama Kleckina skaidrojumu par iemesliem, kādēļ nacionālās apraides licence piešķirta televīzijas kanālam “Pro100TV Latvija”, jo Kleckins uz sēdi neieradās, savā vietā nosūtot vietnieci Daci Bucenieci.

Buceniece informējusi komisiju, ka Kleckins uz sēdi nav varējis ierasties, jo viņam augstskolā jālasa lekcijas. Deputāts Arvils Ašeradens (PS, “Vienotība”) Ir.lv atzina, ka viņa rīcībā ir ziņas, ka Kleckinam lekcijas ir tikai vēlā pēcpusdienā, nevis plkst. 9 no rīta. “Līdz ar to raugoties no Saeimas viedokļa, tas ir stipri mulsinoši. Viņš tomēr ir viens augsta līmeņa vadītājs, kuram būtu jāierodās, plus tiek melots, ka viņš it kā ir darbā… Kā minimums, tas liecina par attieksmi, ” sacīja Ašeradens.

Savukārt deputāte Ina Druviete (PS, “Vienotība”) izteikusies, – ja Kleckins neieradīsies arī nākamajā nedēļā, būs pamats spriest par viņa atbilstību amatam, vēstī LETA.

Savukārt Kleckins Ir.lv sacīja, ka trešdienas viņam ir lekciju dienas. Lai arī pašas lekcijas ir pēcpusdienā, no rīta viņš gatavojoties tām. “Mani personīgi neaicināja. Mani aicināja, lai pārstāvētu padomi, ” skaidroja Kleckins, norādot, ka ar vietnieci sarunājis, ka viņa būs tā, kas pārstāvēs. Tiesa, Kleckins nedeva skaidru atbildi, vai atbildēs atkārtotam aicinājumam apmeklēt komisijas sēdi. “Es vispirms gribu saņemt uzaicinājumu. Man ir jāzina, kas tur par lietu, ” sacīja Kleckins.

Jau vēstīts, ka NEPLP bez konkursa piešķīrusi nacionālās apraides kanāla statusu televīzijas kanālam “Pro100TV Latvija”. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ingrīda Circene (JL, “Vienotība”) uzskata, ka šāda NEPLP rīcība nav notikusi saskaņā ar likumu, savukārt NEPLP pārmetumus noliedz, norādot, ka ciparu apraidē konkursi par nacionālās apraides tiesībām nav jārīko.

Komentāri (43)

ievuliitis 23.03.2011. 12.59

“Es vispirms gribu saņemt uzaicinājumu. Man ir jāzina, kas tur par lietu, ” sacīja Kleckins.
Viņš jau vienu uzaicinājumu ir saņēmis. Vai sklerozes dēļ piemirsās? Un iemesli, kāpēc tika uzaicināts uz komisijas sēdi bija pietiekami skaidri izklāstīti uzaicinājumā. Ja cilvēkam vecuma vai citu iemeslu dēļ ir grūtības ar rakstīta teksta uztveri, ir jārosina atstāt NEPLP vadītāja krēsls, jo kvalifikācija neatbilst ieņemamajam amatam.

+20
-2
Atbildēt

10

    Romans > ievuliitis 24.03.2011. 10.00

    vel ir laiks paspēt izteikt savu viedokli http://youtu.be/D72xEes__kM

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 23.03.2011. 22.51

    Viss ģeniālais ir vienkāršs :(

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > ievuliitis 23.03.2011. 20.32

    Poikans darbojas pie caurumiem IR datubaze un portala lapas, prakse liecina ka tagad tas iespejams paralizet ievadot vienkarshu html kodu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 24.03.2011. 10.41

    Aina Kalngale! Vai visi līdzekļi ir labi mērķa sasniegšanai? Tas tikai liecina par jūsu morāles “augsto” līmeni. Trūkst latviešu valodas vārdu lai attiecīgi izteiktos par jūsu nekrietnību. Jums par laimi krievu lamu vārdus nemēdzu lietot.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 23.03.2011. 16.15

    Vai Google Chrome arī kas ir?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > ievuliitis 23.03.2011. 16.53

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 23.03.2011. 17.25

    Redakcija! Ierosinu Poikānam samazināt algu. Vai tas nav viņš, kura pienākumos ietilpst spamotāju un bez maksas reklāmas liekošo izbanošana? Kuru dienu te piesmirdina telpu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > ievuliitis 23.03.2011. 16.03

    betijacelmale _…Vilnītis vilks, cik vien ilgi varēs, par Muižnieci jau vispār klusums iestājies, saflammējās tauta un atkal miers. Visi velk laiku, gaidot, ka atgriezīsies vecie “saimnieki”…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    jaa, ta nedrikst, neko nedrikst aizmirst un nedrikst rimties. visu cik iespejas vajag reghistret un ne vienmer tik uz atminju var paljauties. tads laiks noteikti pienaks kad bus vajadzigas liecibas jau no 90-tajiem gadiem.
    Firefox brauzerim ir tads softs Scrapbook, Explorerim lidzigs ir OnFolio ar kuru var erti uzglabat visus interesantos materialus.
    neviens cits sheit politikjiem nesekos ja pashi to nedarisim. un katru dienu mums tiem ir jaatgadina ka mes vinjus redzam, ka mes tiem sekojam.
    un tapec man te neder pec cilshu principa “tikai riga tikai dinamo”, ja kads dara aplamibas tad ir pelnijis pa seju neatkarigi no partejiskas piederibas.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 23.03.2011. 15.34

    Ne jau viņš viens. Tā mūsu nacionāla slimība. Vilnītis vilks, cik vien ilgi varēs, par Muižnieci jau vispār klusums iestājies, saflammējās tauta un atkal miers. Visi velk laiku, gaidot, ka atgriezīsies vecie “saimnieki” un dzīve atkal ieies vecās sliedēs. Un vai tad viniem nav pamats tā domāt un cerēt? Re, cik daudz palīgu varas gāzējiem saradies – gan arodbiedrības, gan mistiskas sasmērējušos un no partijām padzīto biedru grupas ar skaļiem nosaukumiem un netīriem nolūkiem kacina izmisušus un nogurušus cilvekus uz protestiem. Riebjas!

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > ievuliitis 23.03.2011. 14.51

    Betij, man patik ka lietas attistas, mani tas iepriecina un izklaide.
    shis virs laidis muljkji cik vien spes, – speles kontuzetu, kurlu un dumju bet posteni nepametis jo aiz vinja ir Maskava un Staljingrada.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

Uldis Kaldre 23.03.2011. 12.30

Šis laikam nav stāsts par kretīnu, bet par večuku, kuram sen jau vajadzētu doties pensijā un saudzēt savu pauri, lai ar laiku nepaliek galīgi dumjš.

+16
0
Atbildēt

3

    Romans > Uldis Kaldre 24.03.2011. 10.00

    vel ir laiks paspēt izteikt savu viedokli http://youtu.be/D72xEes__kM

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Uldis Kaldre 24.03.2011. 09.37

    Secinājums
    Precīzi! Diemžēl Kļockins nav vienīgais smadzeņu skalotājs, manuprāt LU joprojām valda modernizēta PSKbP īsā kursa ideoloģija.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Guncītis > Uldis Kaldre 23.03.2011. 21.18

    iespējams, ar savām lekcijām viņš kaitē vairāk nekā savā amatā.
    Grūž studentiem krievijas žurnālistikas modeli un pats to demonstrē ieviešot cenzūru (horizontālais taimkods).
    Šinī gadījumā ceru studenti ir gudrāki par pasniedzēju.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 23.03.2011. 12.54

vecais dzimis 1933. gadaa , teju jau 80 , iereednieciiba attiiraas no tikko 62 gadus saniegušos , neskatoties vai labs speciaalists , bet nez kaadeeļ pa augšgalu meetaajaas liidz miršanai , šis nav vieniigais gadiijums , aģentuuraas un ministrijaas tas pats , tad briinamies ka vaaleejam pa auzaam , nez ko 80gadiigs veel var kaadam iemaaciit lekcijas lasot , no viņa jau vaardi naak ar spiešanu kaa ar aizcieteejumu samociita ….

+13
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu