Rīgas "Dinamo" zaudē KHL izslēgšanas spēļu sērijā • IR.lv

Rīgas “Dinamo” zaudē KHL izslēgšanas spēļu sērijā

26
Romāns Kokšarovs, F64

Pagarinājumā zaudēts Jaroslavļas “Lokomativ”, līdz ar to beigusies cīņa par Gagarina kausu

Hokeja sezona beigusies Rīgas “Dinamo” komandai, jo pagarinājumā zaudēts Jaroslavļas “Lokomativ” komandai ar 4:5, vesta aģentūra BNS.

Līdz ar to trešā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezona rīdziniekiem ir beigusies.

“Dinamo” spēles laikā atradās vadībā ar 3:1 un 4:2, tomēr mājinieki trešajā periodā panāca izlīdzinājumu, bet pagarinājuma sestajā minūtē guva uzvaras vārtus. Rīdzinieku labā divus vārtus guva Lauris Dārziņš, pa reizei precīzi meta Andris Džeriņš un Tomāšs Surovijs, bet vārtos Kriss Holts atvairīja 37 no 42 metieniem.

Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām “Dinamo” zaudēja ar 1:4 (3:5, 4:2, 4:8, 2:6, 4:5).

Spēlē rezultātu atklāja mājinieki, kad piektās minūtes izskaņā no puszonas Aleksandrs Kaļjaņins netraucēti ripu raidīja starp Holta kājsargiem. Nepagāja pat minūte, kad labs metiens izdevās Dārziņam, kurš ripu gar pašu vārtu stabiņu trāpīja vārtu tālajā stūrī.

Ļoti veiksmīga viesiem bija arī trešdaļas otrā puse, jo ar 44 sekunžu intervālu Dmitrijs Kočņevs tika pārspēts vēl divas reizes – Dārziņš pieliekot nūju veiksmīgi izmantoja Broka Trotera piespēli uz tālo vārtu stabiņu, bet Džeriņam izdevās neatvairāms metiens vārtu augšējā stūrī, pirms tam izmetot skaistu loku pretinieku zonā. Diemžēl vārtu birums ar to nebeidzās, jo vēl pēc minūtes “Dinamo” iekrita uz pretinieku pretuzbrukumu, ļaujot Demitram vienatnē iziet pret Holtu un samazināt rezultātu līdz minimumam.

Otrajā trešdaļā notikumus laukumā diktēja rīdzinieki, uzspiežot pretiniekiem sev izdevīgo aso spēles stilu, kas vainagojās ar ļoti rupju Alekseja Mihnova kļūdu savā zonā, jo Surovijs viņam atņēma ripu, to raidot jau tukšos pretinieku vārtos.

Trešo periodu mājinieki sāka krietni apņēmīgāk, arvien biežāk izdarot spiedienu uz rīdzinieku vārtiem un ātri atspēlējoties, divas reizes precīzi metot Aleksandram Gaļimovam. Vispirms viņš bija veiklākais pēc Holta atsistās ripas vārtu stūrī, bet vēl pēc četrām minūtēm viņam skaitliskajā vairākumā izdevās teicams metiens no pretinieka aizsega, trāpot Holtam starp kājsargiem.

Drīz vien “Lokomotiv” varēja arī izvirzīties vadībā, taču Aleksandrs Koroļuks no metra attāluma, kad Holts jau gulēja uz ledus, ripu trāpīja vārtsarga ķērājcimdā. Spēles 55. minūtē savus trešos vārtus varēja gūt Dārziņš, taču viņam šoreiz no vārtu priekšas neizdevās ripu nogādāt vārtu tīklā.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pagarinājumā Jūliusa Šuplera trenētajai komandai liktenīga bija Trotera kļūda, kad viņš no aizvārtes centās mest ripu no zonas, taču to pārtvēra “Lokomotiv”, tālāk jau izspēlējot izdevību līdz Aleksandra Kaļjaņina metienam tukšā vārtu stūrī.

Rietumu konferences finālā Jaroslavļas “Lokomotiv” spēlēs pret Sanktpēterburgas SKA un Maskavas apgabala “Atlant” sērijas uzvarētājiem. Trešdien “Atlant” viesos uzvarēja ar 3:1, bet sērijā ar 3:2 vadībā atrodas SKA.

Rīgas “Dinamo” otro sezonu pēc kārtas spēja iekļūt KHL izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, taču otro gadu pēc kārtas tajā nācās zaudēt, piedevām, abas reizes sērijā pretinieki guva panākumu ar 4:1.

 

Komentāri (26)

miezis1 17.03.2011. 11.03

Apsveicu IR ar sporta raksta ievietošanu! nedaudz nokavēts (par Dinamo), bet vienalga patīkami :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu