PS aicina grozīt koalīcijas līgumu • IR.lv

PS aicina grozīt koalīcijas līgumu

94
Foto: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Koalīcijas līgumu aicina precizēt ar apņemšanos kopīgi virzīt Valsts prezidenta kandidātu

Apvienībā "Vienotība" ietilpstošā partija "Pilsoniskā savienība" (PS) uzskata, ka nepieciešams papildināt koalīcijas līgumu un precizēt partnerības nosacījumus, lai turpmāk nodrošinātu koalīcijas spēku sekmīgu sadarbību, tajā skaitā izvirzot Valsts prezidenta kandidatūru.

PS uzskata, ka ZZS, atbalstot "Sakaņas centra" virzīto tiesībsarga kandidātu Juri Jansonu, rīkojusies bezatbildīgi un mazinājusi savstarpējo uzticēšanos koalīcijas partneru vidū, kā arī sabiedrības uzticēšanos valdību veidojošajiem politiskajiem spēkiem.   "Lai nodrošinātu valdības stabilitāti, nepieciešams, lai valstij būtiskos jautājumos, tajā skaitā balsojumā par Valsts prezidentu, abas valdību veidojošās partiju apvienības jau savlaicīgi vienotos par kopīgu kandidātu. Pretējā gadījumā pašreizējā koalīcija liek šaubīties par spēju mērķtiecīgi pieņemt valstij un tautai nozīmīgus tautsaimnieciskus un politiskus lēmumus, kuri nepieciešami valsts izaugsmei, " uzsver PS valde.   PS aicina "Vienotību" kopīgi ar partneriem – Zaļo un Zemnieku savienību – apliecināt spēju saskaņoti strādāt valsts interesēs un vienoties par vienu Valsts prezidenta kandidatūru.   Ir.lv jau vēstīja, ka Saeimas opozīcija ar ZZS atbalstu ceturtdien tiesībsarga amatā apstiprināja līdzšinējo "Rīgas slimokases" likvidatoru Juri Jansonu. Tiesībsarga amatam "Vienotība" virzīja Administratīvās tiesas tiesnesi Anitu Kovaļevsku, kuras kandidatūra gan slēgtajā balsojumā neguva parlamenta vairākuma atbalstu.

 

Komentāri (94)

mxblack 05.03.2011. 13.10

Ja nākotnes scenārijs valstī izveidosies tāds kādu mēs to redzam, tad visiem spēkiem ir jāpanāk atkārtotas velēšanas, cita ceļa es neredzu. Ir skaidrs ka ja ZZS vienosies ar SC par valdības gāšanu, tad ar valsti ir cauri. Pirmkārt pavisam nokritīsies mūsu jau tā zemie kredītreitingi un nauda valstī kļūs ļoti dārga, bet ienākumi pavisam niecīgi. To varētu neapjēgt Brigmanis, bet noteikti saprot Lembergs. Vienīgi cik svarīga viņam ir šīs valsts pastāvēšana, tas ir galvenais. Ja Lembergam kaut mazliet ir svarīgs Latvijas turpmākais liktenis, viņš ar SC neielaidīsies, tikai turpinās flirtēt lai jauktu gaisu šajā valdībā un tā panāktu sev vajadzīgos rezultātus. Cita kombinācijā viņam vairs tādas iespējas nebūs, jo otru reizi V ar viņu neielaidisies, ja ZZS uzmestu arī SC. Tad viņš būs spiests dancot pēc SC stabules un to viņš ļoti labi saprot. Es domāju ka V vienkārši ir japarāda stingra nostāja bez bailēm no Lemberga. Bet tas ka aktivizējas krievu sovinisti norāda ka ZZS acīm redzot ir devis tiem cerības. ZZS ir šīs valsts kapracis, ja tas ir tā, tad tā arī uz to ir jāskatās.

+24
-2
Atbildēt

0

austrisv 05.03.2011. 10.03

Bet, ko Vienotība, lai dara, jo tas, ka tauta ievēlēja šo oligarhu putru samiksētu ar Sc, jau nav Vienotības vaina, bet gan pašas tautas stulbība. Nu dabūs sev izzagtu Latviju, jo gan jau pārdos valsts uzņēmumus par grašiem, ja vien Vienotība pametīs valdību! Ceru, ka par spīti visam, Vienotība valdību nepametīs, bet atklāti pateiks tautai, ko prasa tas mazais nelietīgais blēdis par sadarbību!
gan jau Nekāpersonīga šovakar uzzināsim? Cik varēja saprast: simtiem miljonu Ls!
Kurš sola vairāk Lembim? Protams, ka kremlini! Bet tas gan būs uz tautas rēķina!

+19
-4
Atbildēt

6

    lebronj2356 > austrisv 05.03.2011. 10.12

    Vienotībai gan pašai ir jāuzlabojās savā pārvaldībā – nopietni vajag izvērtēt Kamparu, nedaudz arī Pabriku. Un vienreiz jāsāk strukturālas reformas un nevajadzīgu aģentūru, padomju un valžu likvidēšanu ! Kā arī nevajag liekties ES priekšā, ja mums nav tas izdevīgi !

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    peerku > austrisv 05.03.2011. 22.32

    Jā, patiešām, lai lūdz Repšem un Titavam piedošanu, lai viņi nāktu un ievestu kārtību, toties nosauktos intrigantus (arī Čepāni) lai izmet, jo citu neko kā intrigu pīšanu no viņiem nav ko gaidīt.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 05.03.2011. 11.52

    Manuprāt, Pabriks ir labs Aizsardzības ministrs!

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    mary75 > austrisv 05.03.2011. 18.50

    Viņi varētu, vismaz, nezaudēt pašcieņu un savu vēlētāju uzticību.
    Vaimanāt – a ko mēs varam darīt – var katrs.
    Viņi ir mēģinājuši kaut ko darīt?
    Viņi ir mēģinājuši pateikt Lembergam “nē”, griezties pēc palīdzības pie tautas, pie sava vēletāja, kaut ko skaidrot?
    No malas jau izskatās, ka viņi ir tīri apmierināti.
    Ja tik tizli, lai paprasa Repšem un Titavam piedošanu, un sauc tos atpakaļ, un izmet tos, kas noorganizēja tās intrigas, lai tiktu no viņiem vaļā.
    Kas, Āboltiņa, Kriestovskis, Ēlerte būs tie darītāji?
    Repšem ir mugurkauls, Titavam ir sava viltība un spēja meklēt neordinārus risinājumus, izskatās, bez tiem V ir tukša vieta, nu, varbūt vēl Vilks un DOmbrovskis kaut ko tur nozīmē.

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > austrisv 05.03.2011. 20.47

    Piekrītu par V ,tomērt jau veltu neuzticēšanos sabiedrībai.Pēc vēlēšanām ,atklātas valodas vietā,saucot bremzes,banģugānus savos vārdos,galu galā aicinot sabiedrību uz protestiem, V izvēlējās pa kaktiem ar lembi maharēties,amatus sadalīt,un peļķē stāvot izlikties,ka biksiņas sausas.Tātad tomērt elite esam, – ko tie bauri sapratīs.Rezultāts visiem redzams.Hūtainais diriģē balli, un V kā papjēmašē izkārtne. Saprotams,jāatceras nacionālās politikas īpatnības- politikai vajag naudu, un Vienotībā pašiedomāto “nacionālo līderu” pārprodukcija.Darbs krēslu ražotājiem.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > austrisv 05.03.2011. 12.10

    Var jau būt, bet tomēr jādomā ko runā !

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dro 05.03.2011. 10.14

Bet Bet, ko Vienotība, lai dara, jo tas, ka tauta ievēlēja šo oligarhu putru samiksētu ar Sc, jau nav Vienotības vaina, bet gan pašas tautas stulbība.
_______________________
Tik vienkārši, bet vairumam nesaprotami.

+19
-7
Atbildēt

3

    austrisv > dro 05.03.2011. 16.59

    Krix!
    Par svītrošnu nākošajās vēlēšanās pilnībā piekrītu! taisnība arī par JL, jo maz palicis cilvēku ar tiešām gudrām galvām un skaidrām sirdīm, lai cik tas jau nu banāli neizklausītos. Tagad varam redzēt, kam paša godkāre ir svarīgāka par Latvijas valsti! Tikai svītrot!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > dro 05.03.2011. 12.26

    Bet tur jau tomēr ir tas Vienotības labums, ka vari izvēlēties par ko balsot svītrojot un krustiņus liekot, jo no JL nekas labs izņemot VD, Rībenu un vēl vienu otru nekas daudz nav palicis pāri, PS cita lieta, bet SCP vispār nekad nav bijusi nopietna partija. Tā kā izvēle pastāv…šodien jau politthnologs Jaunups visos portālos ar solījumu pēc jaunām sejām valdībā – ko gan cilvēki neuzzin no darbības RD !

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 05.03.2011. 11.57

    Skumji,pat vairāk nekā skumji, jo tauta vēlēšanās kāpj atkal un atkal uz to pašu grābekli!
    Protams, ka ir arī dažu Vienotības biedru vaina, ka ambīcijas sit augstu vilni, un daži amati tik jau nu iekārojami.
    Cik skumji, ja Āboltiņa un Ģirts par katru cenu gribēja sev šos amatus, ka “aiz kokiem nesaskatīja mežu”!!! Neapdomīgi un ambiciozi, bet vai mums Latvijā ir cits variants, kā tikai Vienotība? Protams, ka Kampars ir galīgais nepraša un jau sen bija gatavs sadarboties ar TP! Atceros, kā viņu Dombrovska vietā tik ļoti par premjeru gribēja TP, kaut vai tas pats Kučinskis! Zināja, ka Kamparam nav mugurkaula un vīram tomēr švaki ar saprašanu ekonomikā!
    Skumji, ka JL ir pārvērties par viduvējību partiju!

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu