Brigmanis gatavs vadīt Latvijas Zemnieku savienību vēl vismaz 2 gadus • IR.lv

Brigmanis gatavs vadīt Latvijas Zemnieku savienību vēl vismaz 2 gadus

21
Augusts Brigmanis. Foto: LETA

Politiķis pieļauj pēc tam dot vietu “kādam jaunākam”

Pašreizējais Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Augusts Brigmanis ir gatavs vadīt partiju vēl vismaz divus gadus, pieļaujot iespēju pēc tam dot vietu kādam jaunākam politiķim. To viņš atklājis intervijā laikrakstam “Neatkarīgā Rīta Avīze”, citē aģentūra LETA.

Brigmanis zemkopības ministram Jānim Dūklavam, kurš apsvēra iespēju kandidēt LZS vadītāja amatam, teicis, ka gadījumā, ja kāds nāktu viņa vietā, “tad tam jābūt jaunākam, enerģiskākam vīram vai sievai”. “Pēc diviem gadiem, domāju, metīšu mieru priekšniekošanai partijā. Lai nāk kāds jaunāks,” intervijā saka politiķis.

Brigmanis arī, ka vairāki pēcteči viņam jau ir padomā, tomēr vārdus neatklāja. “Viens no viņiem būtu ļoti piemērots – viņš ir bijis gan pašvaldības vadītājs, gan Saeimas deputāts, gan ministrs, viņam ir bijusi zemnieku saimniecība, viņš pazīst drēbi, kā mēdz teikt. Vai šis cilvēks varētu vadīt partiju? Protams, varētu! Viņš ir gados jauns? Protams, jā! Vai viņš gribētu vadīt partiju? Nē, viņš to negrib. Viņu tas neinteresē,” spriež LZS vadītājs.

Lūgts komentēt situāciju, ja nu tomēr zemkopības ministrs būtu kandidējis LZS vadītāja amatam un tiktu ievēlēts, Brigmanis norāda, ka tad būtu divvaldība, kurā viņš Dūklavu būtu atbalstījis. Lūgts precizēt, ko ar to domā, politiķis atbild: “Katram cilvēkam – sevišķi mūsu gados – ir savs raksturs, ko nav iespējams izmainīt. Pirmām kārtām tas ir reāls darbs ar valdību, ar ministriem. Partijas priekšsēdētājs vienlaikus ir arī premjerministra amata kandidāts. Jānis Dūklavs savulaik šo iespēju neizmantoja, kaut arī pirms Māra Kučinska (ZZS) viņam bija iespēja kļūst par premjeru. Tāpēc šobrīd virzīt Dūklavu ar domu, ka viņš būtu arī premjera amata kandidāts, – situācija kļūtu visai sarežģīta. Viņš vada ministriju, viņš ir ārpus parlamenta, es palieku Saeimā frakcijas vadītājs, tad kā viņš vadītu arī visas partijas darbu? Tas nav iespējams.”

Brigmanis piebilst, ka gan Latvijas Zaļajā partijā (LZP), gan Zaļo un zemnieku savienībā ienāk jauni cilvēki, “visi grib rādīt muskuļus”, tāpēc jāatrod iekšējā sabalansētība un viedokļu saskaņotība. “Tātad vispirms pašā apvienībā jābūt vienotai izpratnei par to, kas jādara,” norāda politiķis.

Viņš piebilst, ka blakus ir politiskie partneri, bez kuriem nevar iztikt. “Tagad iet ar paziņojumiem, ka mēs iesim un ņemsim nost “Vienotībai” tās pārstāvēto Izglītības ministriju, – tas nebūtu pareizi. Es tomēr gribu gludināt šo publiskajā telpā izskanējušo ziņu, jo koalīcijas partneriem ir katram sava atbildības joma. Nekas nav mūžīgs, un tad, kad veidosies cita valdība, tad arī domāsim. Tagad nav īstais laiks mētāties ar pārmetumiem uz “Vienotības” vai Nacionālās apvienības pusi,” rezumē Brigmanis.

LETA jau vēstīja, ka Dūklavs atsaucis savu kandidatūru LZS priekšsēdētāja amatam, lēmumu skaidrojot ar to, ka nav pareizi mainīt partijas priekšsēdētāju gadā, kad notiek pašvaldību vēlēšanas un partija sāk gatavoties nākamā gada Saeimas vēlēšanām. “Sarunā ar [pašreizējo LZS priekšsēdētāju] Augustu Brigmani esmu norādījis uz vairākiem jautājumiem, kuros mums bija atšķirīgs viedoklis, bet sarunās esam vienojušies, ka tie ir izvirzāmi kā vieni no prioritāriem turpmākajā LZS darbībā. Par šīm lietām es runāšu arī gaidāmajā LZS kongresā,” iepriekš norādīja Dūklavs.

Līdz ar to Brigmanis paliek vienīgais kandidāts LZS priekšsēdētāja amatam 8.aprīlī gaidāmajā partijas kongresā. Dūklavs kongresā kandidēs priekšsēdētāja vietnieka amatam, ņemot vērā, ka viņa kandidatūru šim postenim ir izvirzījuši vairāku partijas apgabalu konferenču jeb nodaļu biedri.

Komentāri (21)

Austras koks 07.04.2017. 10.28

“Who cares”, kurš no tiem arhaiskajiem Zemnieku savienības onkuļiem tur izpilda Lemberga norādījumus. Bet par to vietas došanu kādam jaunākam nākotnē – tur tai sarkano zemnieku savienībā vispār kāds jauns cilvēks ir? Ir jauni pie zaļajiem, ir jauni visās citās partijās, bet šitajā partijā manuprāt ir tikai arhaiski sarkanie onkuļi.

+13
0
Atbildēt

4

    Ēriks > Austras koks 07.04.2017. 11.36

    Armands Krauze (dzimis 1970. gada 10. jūnijā Rīgā) ir latviešu biškopis, agronoms un politiķis, Latvijas Zemnieku savienības biedrs. Pašlaik 12. Saeimas deputāts, darbojas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijā.

    https://lv.wikipedia.org/wiki/Armands_Krauze

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Krotow > Austras koks 07.04.2017. 21.41

    Brigmanis, kā jau bija PSKP politbirojā ierasts, turēsies līdz brīdim, kamēr viņu no Saeimas iznesīs ar kājām pa priekšu. Nez ir kāds krimināli nesodāms veids, kā viņu kopā ar ZS no turienes dabūt laukā ātrāk? Vēlēšanas diemžēl maz palīdz.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    lno > Austras koks 09.04.2017. 16.12

    Austras koks….kurš no tiem arhaiskajiem Zemnieku savienības onkuļiem tur izpilda Lemberga norādījumus.

    ____________________

    Precīzāk: kurš no tiem arhaiskajiem Zemnieku savienības onkuļiem tur NEizpilda Lemberga norādījumus:)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > Austras koks 07.04.2017. 12.52

    boļševiku politbirojā ar savāca visus vecos funkcionārus īsi pirms miršanas , no kurienes iznesa ar kājām pa priekšu , Latvijas kompartijai ar ir savs politbirojs , darbība ventspils domē, tad brigmans jau nolemts norakšanai , ka pārceļas uz politbiroju? vēl jau tikai 65 gadi , kremlī miroņu klubā uzņēma pēc 70

    +8
    0
    Atbildēt

    0

nomale 07.04.2017. 12.07

Pareizi vien ir! Ja ZS pārvalda viens kompartijas sekretārs, tad tā jāvada otram kompartijas sekretāram. Lai vēlētājs skaidri zin par ko savu balsi atdod – par pārliecinātiem komunistiem!

+7
0
Atbildēt

0

lno 09.04.2017. 16.10

Mārtiņš Āboliņš‏ @MartinsAbolins Apr 6

Daži fakti – janvārī Latvijas preču eksports +13%, pakalpojumu +12% (transports +22%), janv.-feb. rūpniecība +6%, feb. iedz. depozīti +8,5%.

______________________

Nedomāju, ka V vadībā rezultāti būtu sliktāki, bet V troļļu daudzinātā akopalipse arī nav notikusi…

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu