Āboltiņa: Biedējoši, ka uzticēšanās Kučinska valdībai ir zemāka nekā bija Straujumai • IR.lv

Āboltiņa: Biedējoši, ka uzticēšanās Kučinska valdībai ir zemāka nekā bija Straujumai

19
Solvita Āboltiņa (V). Foto: Edijs Pālens, LETA.

Āboltiņa uzskata, ka Kučinska valdības lielākais sasniegums ir reformas izglītībā, bet lielākā kļūda — šī gada budžeta pieņemšana.

Māra Kučinska (ZZS) valdībai uzticība ir zemāka nekā Laimdotas Straujumas (V) valdības zemākajā punktā, kas ir biedējoši, šādi telekanālā LNT Kučinska valdības darba pirmo gadu novērtēja koalīcijas partneru — Vienotības” — Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa uzskata, ka Kučinska valdības lielākais sasniegums ir reformas izglītībā, bet lielākā kļūda — šī gada budžeta pieņemšana.

Politiķe atzina, ka ar reformām izglītībā tomēr iet smagi, jo no vienas puses — sabiedrība sagaida reformas, bet no otras — nav gatava tās pieņemt. Arī koalīcijā kārtīga atbalsta izglītības ministra Kārļa Šadurska (V) darbam neesot, jo lēmumos koalīcijas partneri reformas pamatā atbalstot, tomēr arī “ar baudu noskatās, kā publiskajā telpā ministru sit”.

Āboltiņa lika noprast, ka, viņasprāt, veselībā reformas nāk pārāk gausi un pagaidām par tām neesot nekādas skaidrības.

“Vienotība” šobrīd koalīcijā ir jaunākais brālis, vērtēja politiķe, kura joprojām uzskata, ka atbildību sadalījums valdībā nav īsti taisnīgs. Vienlaikus viņu priecējot, ka Kučinskis ar izpratni izturas pret prioritātēm, kuras par svarīgām definējusi “Vienotība”.

Runājot par tuvāko mēnešu valdības darba aktualitāti — Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja izvēli, Āboltiņa atkārtoti pauda viedokli, ka korupcija valstī ir būtiska problēma, un KNAB ir tik novājināts, ka vairs nespēj šo problēmu risināt, tāpēc birojs būtu jāreformē un jāsadala. Uz jauna vadītāja atrašanu Āboltiņa neskatās īpaši optimistiski, lai arī jauns vadītājs, visticamāk, tiks atrasts.

Komentāri (19)

jurisml_inbox_lv 09.02.2017. 09.54

jā ,taisni jābrīnās , kaut galvenais komandieris ir vispopulaaraakais politiķis , smagajos noziegumos apsuudzeetais , viņa reguleetaa valdiiba diezkaadu popularitaati nav guvusi ,jādomaa ka tagad ,tiem kuri balso par sārkanajiem trubas zemniekiem , lembes kabataspartiju, beidzot acis atveersies , ka šaadas partijas sastaadiita valdiiba nestraadaas viņu labā, bet par straujumas valdiibu , nu izbrauca jau uz iepriekšeejaa vienotiibas premjera reeķina, faktiski bija tikpat vaaja kaa patreizeejā

+6
0
Atbildēt

1

    DD1 > 09.02.2017. 10.04

    > Ebenemezers

    “vispopulaaraakais politiķis , smagajos noziegumos apsuudzeetais , viņa reguleetaa valdiiba diezkaadu popularitaati nav guvusi …, bet par straujumas valdiibu , nu izbrauca jau uz iepriekšeejaa vienotiibas premjera reeķina”

    Būtu jau nu arī laiks kaut daļai ZZS vēlētāju attapties un pilnīgi pareizi,- Straujuma izbrauca ar inerci, kas bija palikusi no Dombrovska valdības, viņa centās pēc iespējas mazāk ko darīt, lai nekļūdītos.

    “Vienotības” dāmas, iekšienē plēsdamās, mums nodrošināja ZZS Vējoni ar Kučinski. Ja ambīcijas ir sievietēm, tad tās bieži pārsniedz pieļaujamo līmeni.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Es 09.02.2017. 11.58

Nolāpīts! Straujumas reitingu raka, raka, bet Kučinskim tik un tā zemāks. Te nu prasās 2 teicieni – Baro vilku cik gribi, zilonim tik un tā lielāks un Kura no gotiņa īdētu, bet tava klusētu…

+3
-1
Atbildēt

2

    Anonīms > Es 09.02.2017. 20.36

    Pesimists: – Sliktāk vairs nevar būt!

    Optimists: – Var būt sliktāk, var!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    robotron > Es 10.02.2017. 11.09

    Valdis

    Nolāpīts! Straujumas reitingu raka, raka, bet Kučinskim tik un tā zemāks.

    Cik nu taukmūle pati noraka, tik bija. Mūsu MZL pret Straujumu bija ne mazāk mīļi, kā viņu ASV sugasbrāļi, sarkandzeltenā prese pret Klintoni. Protams, Pabriks Riekstiņš, jeb Vaivars būtu bijis vēl daudz traģiskāk.

    0
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 09.02.2017. 11.36

Taisni, lielā mērā, Āboltiņas dēļ Kučinskis ir, kur ir, un arī V ir, kur ir.

Kurš tad, īstenībā, organizēja Straujumas gāšanu, ja ne pati Āboltiņa?

Āboltiņa zaudējusi visu, ko tikai varēja zaudēt.

Šai te citpauranajai kundzītei gan labāk vajadzētu paklusēt un pievērsties savu kļūdu analīzei, nevis atkal klāstīt apšaubāmas lietas, bet tas, protams, nekad nenotiks, nav tas psihotips, uz ĀB. attiecas teiciens “kas kaunu nezina, tas badā nemirs…”.

Krītošais kieģelis, kura enerģija Āb. piemīt, trajektoriju nemaina.

+4
-2
Atbildēt

5

    robotron > dzeris49 10.02.2017. 11.14

    dzeris49

    Principā, es domāju līdzīgi – V bija jāsadalas liberālajā un nacionālistiskajā daļā

    Un liberastiskā un ne tik libarastiskā, sadalīs savā starpā vēl atlikušo marginālo padibeņu 4% balsis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 09.02.2017. 11.52

    dzeris – Āboltiņa Vienotības sprādzienu tikai veicināja, ne radīja. Var jau, protams, “aizmirst” iekšējo hronisko spriedzi un pretrunas starp Vienotības biedriem, kuras, pēc Piebalga teiktā, nav izgaisusi pat šodien. Vienotību varēja glābt tikai skarba un publiska savstarpējā izskaidrošanās pēdējā Vienotības kongresā un skaidrs formulējums tam, kas tas ir – politiskā partija Vienotība, un līdz ar to arī attīrīšanās no tā piejaukuma, kurš neatbilstu jaunajai definīcijai, bet tas nenotika. Līdz ar to Vienotības elektorātam neradās pārliecība par Vienotības vienotību un tādas tad arī šobrīd seka, V reitings balansē uz 5% un pat zem 5%, lai gan partijā ir politiķi, kuri spētu darīt nopietnas lietas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 09.02.2017. 12.01

    Par to, ka pie V kraha vainojami arī pārējie iebiedētie vai ar amatiem uzpirktie V biedri, izņemot atsevišķus cilvēkus, neviens pat nedomā strīdēties.

    Bet, ja reiz ĀB. ir līdere, viņas atbildība ir vislielākā, pie kam, taisni Āb. laikā notika visstraujāka V degradācija, taisni Āb. laikā notika V “tīrīšana”, iespējams, ar labiem nodomiem, bet, ar to vien partiju saglabāt nevaar, un taisni Āb. laikā V, faktiski, arī nonāca Lemberga paspārnē, kopā ar ZZS un daļu NA.

    Principā, es domāju līdzīgi – V bija jāsadalas liberālajā un nacionālistiskajā daļā, yun katrai daļai jāstartē atswevišķi.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > dzeris49 09.02.2017. 12.29

    > rinķī apkārt

    “Āboltiņa Vienotības sprādzienu tikai veicināja, ne radīja… Vienotību varēja glābt tikai skarba un publiska savstarpējā izskaidrošanās pēdējā Vienotības kongresā”

    Visnotaļ jāpiekrīt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    robotron > dzeris49 10.02.2017. 10.42

    DD1

    “Āboltiņa Vienotības sprādzienu tikai veicināja, ne radīja…

    Nu nav Āboltiņa tai varzā lielākais šausmonis.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu