Mariss Jansons un Andris Nelsons iekļauti pasaules labāko diriģentu topā • IR.lv

Mariss Jansons un Andris Nelsons iekļauti pasaules labāko diriģentu topā

23
Diriģents Mariss Jansons Latvijas Nacionālajā operā. Foto: Aigars Jansons, F64

Pasaules mūzikas kritiķi latviešu diriģentus Marisu Jansonu un Andri Nelsonu iekļāvuši pasaules labāko diriģentu topā.

Pasaulslavenais maestro Jansons ir “Bachtrack” 2015.gada labāko diriģentu topa trešajā vietā, bet izcilais latviešu diriģents Nelsons – ceturtajā, ziņo LETA. 

Rīgā dzimušais Jansons patlaban ir Bavārijas Radio simfoniskā orķestra galvenais diriģents, savukārt Nelsons ir Bostonas Simfoniskā orķestra muzikālais vadītājs. Līdz šim abu diriģentu darbs jau vairākkārt novērtēts ar dažādiem apbalvojumiem un mūzikas balvām. 

“Bachtrack” 2015.gada labāko diriģentu un labāko orķestra topu veidošanā aicināja iesaistīties 16 mūzikas kritiķus no dažādām valstīm. Katrs mūzikas kritiķis ar punktu sistēmu nominēja savus desmit orķestrus un diriģentus. 

Kritiķu vērtējumā ar 80 punktiem pasaules labāko diriģentu topa pirmajā vietā ierindojies diriģents Rikardo Šaijī, savukārt otrajā vietā ar 78 punktiem ierindojies diriģents Saimons Retls. Jansons godpilno trešo vietu ieņem ar 70 punktiem, bet ar 59 punktiem ceturtajā vietā seko Nelsons. Savukārt pasaules labāko orķestru trijniekā kritiķi ierindojuši attiecīgi Berlīnes Filharmonijas orķestri, Amsterdamas “Royal Concertgebouw Orchestra” un Vīnes Filharmonijas orķe

 

Komentāri (23)

DD1 11.09.2015. 12.42

Prieks un lepnums!

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu