Zināmi kandidātu vārdi darbam Regulatora padomē • IR.lv

Zināmi kandidātu vārdi darbam Regulatora padomē

16
Raitis Plauks, F64

SPRK vadītāja amatam virza Eiropas kustības Latvijā viceprezidentu Lokenbahu

Ekonomikas ministrijas (EM) konkursa komisija par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētāja amata kandidātu atzinusi Latvijas Zinātņu akadēmijas Goda doktoru Valdi Lokenbahu, atsaucoties uz Ekonomikas ministriju vēsta aģentūra LETA.

Patlaban Lokenbahs ir Eiropas kustības Latvijā viceprezidents, taču darbojies arī uzņēmumu un nevalstisko organizāciju vadībā, kā arī ar kvalitātes sistēmu ieviešanu un realizāciju uzņēmumos.

Regulatora padomes locekļa amatiem konkursa komisija par atbilstošākajiem atzinusi zvērinātu advokātu Rolandu Irkli, kurš cita starpā strādājis Latvijas Bankā. Tāpat SPRK padomes locekļa amatam tiek virzīti pašreizējās SPRK padomes loceklis Gints Zeltiņš, kā arī ekonomiste ar specializāciju finanšu vadībā un informācijas komunikāciju tehnoloģijas jomā Inese Ikstena. Kā ceturtais SPRK padomes loceklis tiks virzīts finanšu analītiķis un ekonomists ar specializāciju vadības zinātnēs un uzņēmējdarbības vadībā Andris Aniņš.

Jau ziņots, ka konkursā uz SPRK padomes priekšsēdētāja amata vietu pieteicās pieci pretendenti, bet uz padomes locekļu amatiem – 25 pretendenti. Patlaban SPRK padomē ir vakantas divas vietas, tāpēc pēc pretendentu apstiprināšanas Saeimā padomes priekšsēdētāja amata pienākumus sāks pildīt Lokenbahs, savukārt padomes locekļa – Rolands Irklis. Pārējiem trijiem padomes locekļiem pilnvaras beigsies jūlijā, kad amata pienākumus sāks pildīt vēl trīs pretendenti.

Visi amatu kandidāti vēl jāatbalsta gan Ministru kabinetam, gan Saeimai.

Komentāri (16)

fretka 19.05.2017. 18.00

P.S. 2016. gadā Polija ir iztērējusi aptuveni 119 miljonu zlotu (28 miljonus eiro) palīdzībai Irākas un Sīrijas kara bēgļiem pašā Sīrijā, ka arī Libānā un Turcijā

https://www.mswia.gov.pl/pl/aktualnosci/16111,Polska-nie-moze-w-ramach-mechanizmu-relokacji-przyjmowac-wylacznie-kobiet-i-dzie.html

+2
0
Atbildēt

0

Ieva 10.02.2011. 10.54

Vai tur nebija Zariņš?
Kāpēc ne viņu, bet kādu no malas?
Vai mums vajag amatus vai rezultātu?
Nesaprotu…

+1
0
Atbildēt

0

LieneL 10.02.2011. 01.10

Kamēr Nellija http://www.politika.lv/blogi/index.php?id=62184&did=62184&stp=5#c diskutē ar Didzi un CO par žurnālistu ētiku un aizskar tēmu vai ir IR Vienotības rupors, šajā rakstā kārtējo reizi tiek noklusēti kāda Vienotības pārstāvja pat oficiāli ieņemtie amati.

“Zvērinātais advikāts, kurš citustarp strādājis Latvijas bankā” ir Vienotības un Pilsoniskās savienības valžu loceklis. http://www.rolandsirklis.com/p/par-mani.html

Gadījumā ja kandidāts būtu citu partijas vadītāju znota tēvs, šofera dēls vai skolas biedrs, tas tiktu pieminēts garantēti, vai ne?

+2
-1
Atbildēt

2

    Māris Diņģelis > LieneL 10.02.2011. 01.26

    Paldies par šo vērtīgo informāciju!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    LieneL > LieneL 10.02.2011. 02.05

    Tencinu! Ja šāda informācija Jums šķiet vērtīga [Jums paslīdējusi garām, bet Jūsu lasītājam var būt noderīga], pievienoju [Jums nezināmo vērtīgo] informāciju arī par Lokenbahu: http://www.vienotiba.lv/par-mums/etikas-komisija/

    Tagad arī Jūs zināsiet – viņš ir Vienotības Ētikas komisijas loceklis.

    Starp citu, Jūsu kolektīva pamestais laikraksts DIENA labāk orientējas politisko partiju personāliju jautājumos.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu