Ierosina disciplinārlietas par Ogres tiesnešu atpūtu Tenerifē • IR.lv

Ierosina disciplinārlietas par Ogres tiesnešu atpūtu Tenerifē

10
Andrejs Strokins, F64

Disciplinārkomisija lems, kādu sodu tiesneses saņems par ārzemju braucienu darba laikā

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība") ierosinājis disciplinārlietas pret divām Ogres rajona tiesas tiesnesēm saistībā ar braucienu uz Tenerifi it kā darba laikā par darba pienākumu nepildīšanu, vēsta aģentūra BNS.

Tagad ar rīkojumu par disciplinārlietu ierosināšanu tiks iepazīstinātas abas tiesneses un tad disciplinārlietas tiks nosūtītas izvērtēšanai tiesnešu disciplinārkolēģijā.

Tiesnešu disciplinārkolēģija var uzlikt tiesnesēm piezīmi, rājienu vai amatalgas samazināšanu uz laiku līdz gadam, ieturot līdz 20 procentiem no amatalgas.

Ja disciplinārlieta ierosināta nepamatoti vai beidzies likumā noteiktais termiņš tiesneša saukšanai pie disciplinārās atbildības, disciplinārlietu var arī izbeigt. Izņēmuma gadījumā tiesnešu disciplinārkolēģija var aprobežoties ar disciplinārlietas izskatīšanu sēdē, neuzliekot disciplinārsodu.

Jau ziņots, ka raidījums "Nekā personīga" decembrī vēstīja, ka Ogres rajona tiesas priekšsēdētāja Maija Vētra un tiesnese Ināra Cupika bija pieteikušas doties atvaļinājumā 6.decembrī un saņēmušas attiecīgu Tiesu administrācijas atļauju, taču jau trīs dienas pirms tam – 3.decembrī, kad abām vēl bija darbadiena, viņas Ogrē vairs sastapt nevarēja. Atgriezties no brīvdienām viņas plānoja dienu pēc atvaļinājuma beigām.

Komentāri (10)

Tamāra Nolmane 06.01.2011. 11.29

Šīs tantes ir tiesneses, tas izsaka visu. Viņas pat par spļušanas uz ielas ir jāsoda. Uzskatu, ka ļoti pareizi Nekā Personīga izdarīja, jo šādi “sīkie” pārkāpumi rada to sabojāto tieslietu vidi Latvijā. Vislabāk man patika tiesas priekšsēdētājas provinciālā rīcība: “Halo..halo..halo..” Tas laikam noskatīts no “Ugunsgrēka”.. :D Naivais lauku tantuks..

+5
-1
Atbildēt

0

austrisv 06.01.2011. 14.55

Šaubos vai šīs dāmītes uztrauksies par kaut kādu niecīgu naudas sodu, jo savu amatu tās paturēs līdz baltajām čībiņām vienalga ko katra darīs. Bez tam dzirdēts, jau cik šajā tiesnešu dīķī ir savstarpeja izlīdzēšanās un aizstāvība.
Štokenbergam visu cieņu, ka nebaidās šo sastāvējušo un visādi citādi nepieejamo tiesnešu dīķi pabakstīt ar koku, lai neaizmieg tajā dzīvojošie radījumi!

+3
-1
Atbildēt

0

Kaskadieris 06.01.2011. 10.02

6.decembris bija pirmdiena. Tiesneses devās atvaļinājumā piektdienas pēcpusdienā. Nu gan sacelta vētra ūdensglāzē! Cik citi tiesneši, it kā esot darbā, notērē laiku kafijojot un ‘šopingojot’? Man kauns par raidījumu NP, kas šo lietu izpūta bezmaz par valsts noziegumu. Tas nozīmē, ka pret raidījuma sižetiem jāizturas visai piesardzīgi.

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu