Sudānā atbrīvotie nogādāti Latvijā • IR.lv

Sudānā atbrīvotie nogādāti Latvijā

33
''GM Helicopters'' komanda ANO Pasaules pārtikas programmas uzdevuma laikā. Foto: publiceyenews.com

Bijušo ķīlnieku veselības stāvoklis apmierinošs; detaļas sola atklāt nākamnedēļ

Sudānā atbrīvotā helikoptera apkalpe no Latvijas – kapteinis Artjoms Nalbandjans, otrais pilots Jānis Gindra un mehāniķis Kaspars Reihlers – nogādāta Latvijā un atgriezusies pie savām ģimenēm, ziņo aģentūra LETA.

Ņemot vērā pārdzīvoto un garo atpakaļceļu, viņu veselības stāvoklis raksturojams kā apmierinošs, teikts Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojumā. "Respektējot iepriekš nolaupīto Latvijas pilsoņu un viņu ģimenes locekļu izteikto vēlmi", ĀM nav organizējusi šo cilvēku tikšanos ar plašsaziņas līdzekļiem un norāda uz bijušo nolaupīto un viņu tuvinieku pausto vēlmi ievērot privātās dzīves neaizskaramību.

Kā ziņots, 8.decembrī tika atbrīvoti Dārfūrā, Sudānā, nolaupītie trīs Latvijas pilsoņi – ANO Pasaules pārtikas programmas pasūtījumus pildošās firmas ''GM Helicopters'' pārstāvji, kas nemiernieku gūstā pavadīja vairāk nekā mēnesi. Viņu atbrīvošana bija nodota ANO dienestu ziņā, un izpirkuma maksa, pēc patlaban pieejamās informācijas, neesot maksāta.

Dārfūrā kopš 2003.gada plosās pilsoņu karš, kas prasījis 300 000 cilvēku dzīvību, un aptuveni 2,7 miljoni devušies bēgļu gaitās, liecina ANO dati.Dārfūrā regulāri tiek nolaupīti ārvalstu pilsoņi ar mērķi pieprasīt izpirkuma naudu. Kopš 2009.gada marta kara plosītajā reģionā nolaupīti vairāk nekā 20 ārzemnieki, bet visi ķīlnieki dažas dienas vēlāk atbrīvoti neskarti.

Komentāri (33)

rozaa11 11.12.2010. 12.39

Gan jau paņēma no kādiem veciem arhīviem

0
0
Atbildēt

0

Linguistical, SIA 11.12.2010. 11.56

Esat pārliecināti, ka bildē ir GM Helicopters komanda? Cik zinu, tad viņu flotē nav kaujas helikopteru.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu