Ēģiptes filmu dienas • IR.lv

Ēģiptes filmu dienas

29

No 19.novembra līdz 23.novembrim kinoteātrī "Rīga" notiks Ēģiptes filmu dienas, kuru laikā piecos vakara seansos būs iespēja noskatīties piecas jaunākās ēģiptiešu filmas, ziņo aģentūra LETA.

Ēģiptes filmu dienas sāksies 19.novembrī plkst.19.30 ar komēdiju "Vakariņas pie Favzijas", kas vēsta par kādu neatkarīgu sievieti, kura saglabājusi draudzību ar saviem četriem bijušajiem vīriem un katru nedēļu ielūdz tos uz vakariņām, gatavotām pēc slepenas receptes.

Filmu programmā būs iekļauta arī drāma "Heliopole", kuras darbība notiek vienas nakts laikā Heliopolē, klusā Kairas rajonā, un to veido sešu cilvēku stāsti, kā arī būs skatāma pārgalvīga un satīriska komēdija "Hasans un Marks", kurā pirmo reizi kopā filmējušies visizcilākā arābu kinozvaigzne Omārs Šarifs un arābu pasaules ienesīgākais aktieris Adels Imams.

Tāpat Ēģiptes filmu dienās būs iekļauta drāma "Šeherezade, pastāsti man…", kurā sarunu šova vadītāja izraisa politisku diskusiju, kad savā tiešraidē pievēršas sieviešu tiesību jautājumiem. Ēģiptes filmu dienu noslēgumā kinoteātrī "Rīga" demonstrēs filmu "Akvārijs", kas atainos 48 stundas mūsdienu Kairā, sekojot Jusefa un Leilas ikdienas gaitām.

Filmas kinoteātrī "Rīga" tiks demonstrētas arābu valodā ar subtitriem angļu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu