Kā Tev klājas, Rūdolf Ming? • IR.lv

Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?

24

No šodienas "Kino Citadele" filmu programmā būs iekļauta režisora Roberta Rubīna veidotā dokumentālā filma "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?", ziņo aģentūra LETA.

Dokumentālās filmas "Kā klājas, Rūdolf Ming?" pirmizrāde septembrī notika kinoforuma "Arsenāls" laikā pārpildītā kinoteātra "Rīga" Lielajā zālē un noslēdzās ar vētrainām skatītāju ovācijām, savukārt "Arsenāls" noslēguma ceremonijā filma saņēma "Arsenāla" skatītāju balvu un starptautiskās "Interfilm" žūrijas balvu kā labākā Baltijas skates filma.

Filma "Kā klājas, Rūdolf Ming?" stāsta par tobrīd 13 gadus veco Rūdolfu no Talsiem. Rūdolfs ir gluži apsēsts ar zīmētu filmu veidošanu. Viņš ir daudzpusīgs zēns, kurš aizraujas, piemēram, ar lamatu konstruēšanu un krāj filmu plakātus. Rūdolfs pats uz pauspapīra strēmelēm ar flomasteriem zīmē šausmu filmas un trillerus, pats šīs filmas arī demonstrējot apskaņo ar balsi, visādi rūkdams un emocionāli runādams varoņu tekstus dažādās balsīs. Kino ir puiša dzīves būtiskākā lieta, tāpēc viņš piekrīt mācītāja ierosinājumam jaunās baznīcas atklāšanai uzzīmēt filmu arī par Bībeles sižetiem.

Rūdolfs ne tikai zīmē filmas un taisa lamatas, bet arī spēlē klavieres.

Dokumentālā filma "Kā klājas, Rūdolf Ming?" tapusi "Jura Podnieka studijā". Filmas radošā komanda ir režisors Roberts Rubīns, scenārija autors – Jānis Kalve, operators – Uldis Jancis, skaņu režija – Anrijs Krenbergs, komponists – Andris Vilcāns, montāža – Sandra Alksne un producentes – Antra Cilinska un Guna Stahovska.

Scenāristam Kalvem un režisoram Rubīnam šī filma ir debija kino jomā.

Kalve ir studējis Latvijas Kultūras akadēmijas dramaturģijas kursā, savukārt Rubīns studējis Latvijas Kultūras akadēmijas televīzijas režisoru kursā, līdz šim strādājis televīzijas projektos un reklāmā, veidojis raidījumus Latvijas Televīzijai un producentu grupā "HansaMedia", kā arī režisējis kinokoncertus un pasūtījuma videofilmas, uzņēmis televīzijas videofilmas par baleta māksliniecēm Helēnu Tangijevu-Birznieci un Annu Priedi, strādājis pasākumos "Dabas koncertzāle" un "Staro Rīga".

Dokumentālās filmas "Kā klājas, Rūdolf Ming?" tapšanu finansiāli atbalstījis Nacionālais Kino centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu