“Latvijas pasts” sūtījumus sestdienās vairs nepiegādās • IR.lv

“Latvijas pasts” sūtījumus sestdienās vairs nepiegādās

21
Aigars Eglīte, F64

Preses izdevēji sašutuši par LP rīcību spēles noteikumus mainīt abonēšanas kampaņas laikā

"Latvijas Pasts" (LP) no nākamā gada 1.janvāra sūtījumus sestdienās vairs nepiegādās un pāries uz piecu dienu piegādi, paziņojis LP valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss. Šādā veidā ieekonomēto naudu paredzēts izlietot pastnieku veselības apdrošināšanas polisēm.

Pasta sūtījumu šķirošanas kompleksa, transporta darbinieki un pastnieki strādās piecas darba dienas nedēļā, savukārt, pasta nodaļas strādās arī sestdienās un svētdienās. Sūtījumu piegāde tiks organizēta līdzīgi kā lielākajā daļā Eiropas valstu, teica Veiss.

Finansiālais ieguvums, ko LP cer iegūt, pārtraucot korespondences piegādi sestdienās, varētu būt no 500 līdz 800 tūkstošiem latu gadā. Ietaupītos līdzekļus plānots izmantot, lai atjaunotu pasta darbinieku veselības apdrošināšanu, par Veisa teikto vēsta BNS.

Viņš teica, ka LP nav saņēmis pilnu kompensācijas apmēru par zaudējumiem, kas radušies par jau paveikto 2009.gadā – tie ir 0,4 miljoni, savukārt, par 2010.gadā jau paveikto – 3,2 miljonus. Veiss teica, ka pasts ņēmis vērā starptautisko aizdevēju ieteikto valstij atteikties no dotācijām, tostarp kompensācijas par preses piegādi turpmākajos gados.

“Pasta nozares attīstības tendences rāda apjomu kritumu tās tradicionālajās darbības jomās – vēstuļu korespondences un abonētās preses piegādēs, tāpēc ir tikai saprātīgi un racionāli pāriet uz nedaudz kompaktāku sūtījumu piegādes modeli – no sešām darba dienām uz piecām darba dienām,” pamatoja uzņēmuma vadītājs. 2007.gadā tika piegādātas 60 milj. vēstuļu korespondences vienības, 2008.gadā – 56 milj. vienības, 2009.gadā – 40 milj. vienības. 

Mūsu uzdevums ir sabalansēt ieņēmumus un izdevumus, nezaudējot pakalpojumu kvalitāti, cer Veiss.

Jau ziņots, ka vairāki nacionālie laikraksti nākamajā gadā sestdienās vairs neiznāks – piecas reizes nedēļā iznāks "Neatkarīgā Rīta Avīze", "Telegraf", "Čas" un "Latvijas Avīze", liecina informācija "Latvijas Pasta" abonēšanas katalogā 2011.gadam. Savukārt sešas reizes nedēļā plāno iznākt laikraksti "Diena" un "Vesti Segodņa".

Laikraksts “Diena” piektdien apstiprinājis, ka arī turpmāk iznāks sestdienās. Uzņēmums paziņojis, ka garantēs piegādi lasītājiem, paplašinot “Abonēšanas centra Diena” piegādes teritoriju.

“Neraugoties uz “Latvijas Pasta” nekorekto rīcību pret saviem un mūsu klientiem, laikraksts “Diena” arī 2011. gadā, kā ierasts, iznāks sestdienās kopā ar žurnālu “SestDiena”, un mēs saviem abonentiem garantējam arī turpmāku laikraksta piegādi sestdienās,” paziņojusi redakcija.

Šāds variants tika pieļauts jau iepriekš, taču galīgais lēmums vēl nebija pieņems. "Ja šīs baumas ir patiesas, tad esam plānojuši reaģēt uz šādu lēmumu, vēršoties, pirmkārt, pie atbildīgā ministra un tad pie Saeimas deputātiem, lai tiek skaidrots, kādēļ ir pieļaujama situācija, ka mēnesi pēc abonēšanas kampaņas sākuma "Latvijas Pasts" var atļauties šādi rīkoties. Tādējādi tiek muļķoti Latvijas iedzīvotāji," portālam "Nozare.lv" iepriekš iespējamo LP lēmumu komentēja Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Guntars Līcis.

Pēc asociācijas aprēķiniem, laikrakstus sestdienās šāda lēmuma gadījumā varētu nesaņemt 240 000 Latvijas iedzīvotāju. Vislielākie cietēji būšot reģionālie laikraksti.

 

 

Komentāri (21)

IneseT 29.10.2010. 16.19

tad jau labāk piegādājuši presi tikai 6dienās un par ietaupīto naudu pastniekiem nopirkuši bruņotus Hummer džipus! izskatās ka pasta funkcija paliek pensiju piegāde un spama avīžeļu piestūķēšana pastkastēs…

+2
0
Atbildēt

0

Driimeris 29.10.2010. 09.09

Sen laiks to kantori pārdot kādiem ārzemniekiem!
Latvijas Pasts ir iemesls kādēļ es izvairos pasūtīt preces no ebay- mazāk kā stundu Rīgas 5. pasta nodaļā rindā pavadījis nekad neesmu :(, un tas pie tam, ka reizēm izdodas izbļaustīt kādu tanti, kas iedod paciņu bez rindas…
Būtu labāk atlaiduši kādu baru priekšnieku un pieņēmuši papildus darbiniekus pasta nodaļās, savādāk tur ir riktīga bēdu ieleja.

+1
0
Atbildēt

0

LAURIS 31.10.2010. 20.51

Erika Poņemecka lobētā ideja

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu