Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Protestos pirmdien Latvijā piedalījušies ap 2000 lauksaimnieku, vēsta Zemnieku saeima. Viņi ar traktoriem un plakātiem izbrauca 16 pilsētās, prasīja mazināt birokrātiju, pārtraukt pārtikas importu no Krievijas un Baltkrievijas, samazināt PVN likmi dārzeņiem, augļiem un ogām. Ja prasības netiks pildītas, 12. februārī zemnieki sola braukt uz Rīgu. Cūku audzētāji šo protestu neatbalsta. Zemkopības ministrs sola skaidru rīcības plānu.

Rīgas dome pieņēma pašvaldības šāgada budžetu. Ieņēmumi plānoti 1,4 miljardi eiro, izdevumi — vairāk nekā 1,5 miljardi eiro. Budžeta tēriņu starpību plānots finansēt no budžeta atlikuma un aizņēmumiem. Vislielākais izdevumu pieaugums ir drošībai un izglītībai, bet ielām, tiltiem un veloceļiem, salīdzinot ar pagājušo gadu, izdevumi pieaugs par 5%.

Finanšu ministrija piedāvās valdībai lemt par aizdevumu līdz pieciem miljoniem eiro grūtībās nonākušajai Rēzeknes pašvaldībai. Ja nebūs progresa finanšu stabilizēšanā vai līdz 21. februārim dome nepieņems sabalansētu gada budžetu, ministrija lūgs vērtēt domes atbildību.

Satiksmes ministrija uzdevusi Latvijas Pasta padomei atkārtoti izvērtēt ieceri šogad slēgt vai reorganizēt 105 no 176 pasta nodaļām. Šis plāns pagaidām  ir apturēts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu