Ušakovs: SC piedalīsies valdībā, ja neizvirza nosacījumus • IR.lv

Ušakovs: SC piedalīsies valdībā, ja neizvirza nosacījumus

213
SC līderi Nils Ušakovs (K) un Jānis Urbanovičs (L). Autors: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Urbanovičs nepieļauj iespēju SC runāt ar ''Visu Latvijai'' vēlētāju neizpratnes dēļ

Apvienība "Saskaņas centrs" (SC) ir gatava iet uz sarunām par valdības koalīcijas veidošanu, ja pirms tam SC netiks izvirzīti nekādi nosacījumi, – tā LNT raidījumā "900 sekundes" pirmdien sacīja SC priekšsēdētājs, Rīgas mērs Nils Ušakovs.

"Ja "Vienotība" šodien publiskajā telpā atsauks visus savus nosacījumus, esam gatavi iet uz sarunām," sacīja Ušakovs. Taču viņš piebilda – neesot tā, ka kāds no publiski izskanējušajiem nosacījumiem SC būtu nepieņemams, "esam gatavi runāt par visu".

Jau ziņots, ka ceturtdien Valdis Dombrovskis (''Vienotība'', JL) nāca klajā ar paziņojumu, ka nākamo koalīciju Saeimā aicina veidot četriem politiskajiem spēkiem – "Vienotībai", Zaļo un zemnieku savienībai, SC un VL–TB/LNNK.

SC pirmā piektdien izplatīja paziņojumu, ka gatava valdības sarunām. Pēc tam kā vienu no SC dalības nosacījumiem Dombrovskis nosauca Latvijas okupācijas fakta, kā arī latviešu kā vienīgās valsts valodas atzīšanu, par ko SC pagaidām izvairās sniegt atbildi.

Ušakovs LNT uzsvēra, ka arī SC ir daudz uzstādījumu, taču par tiem tā runāšot "pie sarunu galda". "Mūsu pozīcija ir tāda – ja ir nosacījumi pirms sarunām, tām nav jēgas. Pagaidām esam gatavi tikai piekrist sarunām, ja nebūs nosacījumu, nevis iet valdībā," sacīja SC līderis.

Savukārt 9.Saeimas SC frakcijas priekšsēdētājs, 10.Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" pieļauj iespēju, ka "Visu Latvijai!" būtu ar mieru palikt pie viena galda ar SC, "bet mēs neesam ar mieru''. ''Atšķirība ir tā, ka SC ir stabils vēlētājs. Tas balso par SC jau sen. Es zinu, ko viņš man atļauj, ko neatļauj. Es varētu daudzas lietas saprast, bet es nemācēšu tās savam vēlētājam izstāstīt. Viņš manī neklausīsies," Urbanovičs ir visai pesimistisks par SC atbalstītāju izpratni par situāciju.

SC nominētais premjerministra kandidāts uzskata, ka Dombrovskis ir ķīlnieks tam, ko izdarīja viņa ļaudis. "Tie spēlēja "krievu karus". Neviens cits tik ļoti šo jau atsalušo zupu nesildīja. Tagad Dombrovskis par to maksā. Viņam nu ir iekšējā "Visu Latvijai!" un ārējā "Visu Latvijai!". Kā Ķīnai ir divas Mongolijas – iekšējā un ārējā, tā arī Dombrovskim tagad ir gan sava nešpetno sievu "Visu Latvijai!", gan tāda pati jaunāka izlaiduma ārējā "Visu Latvijai!". Un šo situāciju viņš ir radījis pats."

Urbanovičs uzskata – ja konkrētā situācijā Dombrovskis zaudēs savai iekšējai "Mongolijai", tad zaudētājs var būt arī SC. "Jo tad krievi no mums kā dialoga, saskaņas veidotājiem var aiziet uz ielas. Šodien mēs sakām: "Vienosimies ar latviešiem. Pietiek baidīt. Iesaistāmies. Pietiek visu laiku cīnīties tikai pret un pret. Jāsāk radīt…"

Urbanovičs uzsver, ka arī viņš esot 20 gadus ilgstošās šķelšanas politikas ķīlnieks. "Es nevaru saviem cilvēkiem stāstīt, ka "Visu Latvijai!" vairs nav tādi kā pirms piecām minūtēm. Nevaru tiem stāstīt, ka VL! nav Latvijas krievu deportācijas iniciatori, ja tas rakstīts viņu priekšvēlēšanu programmā. Cilvēki varbūt nezina visu informāciju, bet redz ar sirdi," skaidro politiķis.

Komentāri (213)

mary75 18.10.2010. 09.21

“”Ja “Vienotība” šodien publiskajā telpā atsauks visus savus nosacījumus, esam gatavi iet uz sarunām,” sacīja Ušakovs.”
———————————————————————–
Jā, un vēl viņš varētu no V prasīt, lai tā atzīst, ka okupācija nav bijusi, un ka krievu valodai jābūt kā otrai valsts valodai.
Manuprāt, ar šo jautājums par SC valdībā ir atrisinājies, tas pats skaidri parādīja savas prioritātes un to, ka nav nekāda eiropeiska socialdemokrātiska partija, un tie, kas Dombrovskim pārmeta gandrīz vai nodevību, ir ļoti netālredzīgi cilvēki, acīmredzot, taisni tādu reakciju no SC viņš arī gaidīja.
Dabīgi, SC domās, ka varēs tik un tā tikt valdībā, kopā ar PLL un cer, saprotams, uz ZZS, un cilvēku neapmierinātību ar gaidāmo griešanu, tāpēc V daudz kur būs jāpiekāpjas hūtainim, bet, tāda ir realitāte, un ar to jāsamierinās.
Tā ka jābeidz visa tā kņada ap to SC un jāķeras pie valdības veidošanas un budžeta, kas arī ir galvenais neatliekamais uzdevums.

+46
-2
Atbildēt

13

    lidija_stripkane > mary75 18.10.2010. 10.05

    dzeris49
    Kas tagad ir panākts?
    ļoti daudz kas.
    1) SC parādīja, ka tam ir problēmas ar okupācijas fakta atzīšanu un vienīgo valsts valodu.
    2) un tāpēc jebkurai “latviešu”” partijai, pat PLL, nemaz nerunājot par ZZS, būs lielas problēmas veidot ar to koalīciju.
    ———————————————–
    Pilnīgi murgi!
    SC ir problēmas ar ultimatīvo veidu, ar pazemojošiem nosacījumiem, bet ne ar valodu, ko viņi atzīst vai okupāciju (aneksiju…. inkorporāciju…), ko varētu nokārtot, lai tiktu pie varas.
    Un Dombrovskis ir panācis to, ka SC vairs nav tabu latviešu partijām.
    Vienreiz jau tam bija jānotiek, bet šis veids ir PLL par labu.
    Dombrovskis ir iekritis paša pirmsvēlēšanu retorikas izraktā bedrē. Jo, ja viņš grib palikt godīgs, tad nevar iet koalīcijā ar SC

    +4
    -22
    Atbildēt

    0

    lidija_stripkane > mary75 18.10.2010. 09.59

    clash_clash
    Vienotība ar savu uzaicinājumu SC veidot valdību pagāja soli pretī krievvalodīgo pilsoņu daļai. Nosacījumi ir pussolis atpakaļ.
    Ja PLL gribēs veidot ar SC koalīciju, spert šo soli būs 100x vieglāk, jo ir precedents. Latviešus pieradina pie DOMAS. Arī attaisnot šo soli nacionāļu acīs vairs nebūs grūti, jo Vienotība ir aicinājusi, bet nav spējusi līdz galam novest ideju.
    Pašreiz visi Vienotības vēlētāji savās galviņās cenšas rast attaisnojumu koalīcijai ar SC un sev par brīnumu- atrod! Un pierod pie domas, ka SC jābūt valdībā.

    +6
    -15
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > mary75 18.10.2010. 10.55

    ir nepieciešams runāt ar SC, kuri tagad paši “norok” savas iespējas.
    ———————————
    Glābsim SC par spīti pašam SC!
    Izveidusim SC PA(SC Pestīšanas Armiju) un vāksim zieduojumus!

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 18.10.2010. 10.20

    Jjirgen!
    tev taisnība, jo tomēr jau vairs Vienotība manās acīs ir kļuvusi neuzticama, jo solīto pirms vēlēšanām , lai nu kā, bet nepildīja uzaicinot Sc valdības veidošanā!
    Ja nu vienīgi PS! kaut kā vairāk pirms tam atbalstīju JL, bet tagad gan PS!
    lai jau runā par šahu un citiem gājieniem, bet domāju, ka ja nodod vienreiz, tad to var izdarīt atkal!

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    reksa > mary75 18.10.2010. 17.04

    Karambalai

    Ko nozīmē “iesaistīt krievvalodīgos” kaut kādos tur procesos?
    Kuŗš tad iesaista latviešus un citus nekrievvalodīgos?
    Kuŗš liedz taviem krievvalodīgajiem iestāties Vienotībā vai kādā citā nekrieviskā partijā un darboties?..

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mēbeļu izgatavošana > mary75 18.10.2010. 15.37

    Saistoši un uzjautrinoši būs palūkoties, kā Dzeris un citi kremlinu dziedātājputni mainīs savu viedokli par SC vēl pāris reizes.

    Dombrovskis taisītu no prezidenta viņam vēl neuzticētā valdības veidošanas procesa balagānu, kuru izmantotu, lai izdabūtu no SC reakciju, kuru pats jau gaidīja..? Sarežģīts gadījums, īpaši sarežģīts! :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    reksa > mary75 18.10.2010. 16.59

    Kuŗam tad bija šaubas par Saskaņas centra polītiku? Kuŗš vēl bija tik akls, lai nespētu redzēt SC īsto seju bez šīs ākstīšanās? Kam tas bija jāparāda?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 18.10.2010. 09.59

    > Tipiņš
    Bija gan skaidrs un tas arī bija iemesls, kāpēc tas tika piedāvāts. Te tik daudz par to tika vēl un vēl skaidrots, bet tev kā nepielec, tā nepielec.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > mary75 18.10.2010. 10.44

    Dzeris,
    tieši tā. kas bija arī jāpierāda. A te daži naivuļi domāja, ka mēs taisāmies iet nolikt ziedus 9. maijā pie “tīrītājiem”…he he…:)

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > mary75 18.10.2010. 09.47

    >Dzerim
    Vai Tev nav žēl savu pūļu un ieguldītā darba, kad ar putām uz lūpām aģitēji par sarunām ar SC un tā iekļaušanu valdībā? Vai tad nebija acīmredzami skaidrs, ka no šiem principiem (okupācijas neatzīšana, krievu valodas status utt.) SC neaktāpsies?

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    Dzintars Kalniņš > mary75 18.10.2010. 10.25

    Dzeri – pievienojos par visiem 100%!!! Arī pats tieši šo pašu iemeslu pēc runāju, ka ir nepieciešams runāt ar SC, kuri tagad paši “norok” savas iespējas. Lai Dombrovskim izdodas saturēt to visu kopā – neapskaužu viņu, jo situācija ir ļoti sarežģīta!

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > mary75 18.10.2010. 10.10

    Precīzi! +1
    Arī manas ilūzijas ar SC pagaisušas.Turpinu uzskatīt,ka krievvalodīgie jāiesaista normālā politiskā procesā,bet neba nu SC ir īstās sejas.Tāpat kā pll sacītajam daudzkur var piekrist,tikai ja paskatās uz tiem teicēju mūļiem,tad skaidrs ka tā ir vien ciniska paņirgšana.Ar SC izskatās -tas pats.

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 18.10.2010. 09.57

    Absolūti nav žēl.
    Aģitēju nevis par SC iesaistīšanu valdībā, bet, atbalstīju Dombrovski.
    Kas tagad ir panākts?
    ļoti daudz kas.
    1) SC parādīja, ka tam ir problēmas ar okupācijas fakta atzīšanu un vienīgo valsts valodu.
    2) un tāpēc jebkurai “latviešu”” partijai, pat PLL, nemaz nerunājot par ZZS, būs lielas problēmas veidot ar to koalīciju.
    Manuprāt, Dombrovskis panāca to, ka SC pats sevi izolējis.

    +25
    -5
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 18.10.2010. 09.34

Acīmredzot Urbanovičs nav lietas kursā, ka arī pati Krievija atbalsta repatriāciju un pat maksā repatriētajiem naudu par atgriešanos. Kāpēc tad vislatviešiem būtu jāpārmet, ka viņi atbalsta šo programmu?

+40
-2
Atbildēt

6

    daina_tabuna > daina_tabuna 18.10.2010. 15.13

    @Gynt
    Padsmit tūkstoši cilvēku to tomēr jau ir izmantojuši…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Mareks Klavins > daina_tabuna 18.10.2010. 15.11

    To Krievijas piedāvājumu kādam repatriēties gan nevajadzētu ņemt par pilnu. Tas, ka Krievija nespēj atražot nāciju savā vājprātīgi plašajā teritorijā nenozīmē, ka viņi atteiksies no tautiešu sviras savas politikas un ietekmes veidošanā savās paspēlētajās teritorijās. Visādu Urbanoviču piebarošanai bijušajās Pad.Republikās tiek tērētas nesalīdzināmi ievērojamākas summas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > daina_tabuna 18.10.2010. 11.22

    @andza
    Tāpēc jau momentā apklust, ja uz savu “vaimanu vaimanu latvieši mūs grib nogalēt!” dabuj pilnīgi konkrētu piedāvajumu braukt uz Krieviju, kur viņus ir gatavi uzņemt. Realitāte ir tāda, ka nogalēs viņus drīzāk tur, jo Krievijā viņus neviens par savējiem neuzskata.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > daina_tabuna 18.10.2010. 11.01

    Es reāli cenšos viņiem palīdzēt – šad tad esmu uzrakstījis krievu portālos, kad viņi gān latviešus, Krievijas Ārlietu ministrijas e-pasta adresi – tur ir speciāla sadaļa ar palīdzības programmu tautiešiem, kas vēlas atgriezties dzimtenē. (Atceros – vienreiz tas bija pēc spēles ar Kanādu š.g. hokeja čempionātā, kad Krievijai izdevās “revanšēties” par smago zaudējumu Olimpiskajās spēlēs.) Interesanti, ka uz maniem postiem neviens nereaģē – ne nolamā, ne arī lūdz kaut ko sīkāk precizēt. Dīvaina vienaldzība.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > daina_tabuna 18.10.2010. 11.53

    es vinjus par shim iespejam laiku pa laikam meghinu informet rus.delfi kopsh Putina pazinjojuma tautieshiem apmeram no 2006. gada, – nav, galigi nav intereses un atsaucibas, cilveciska paldies vieta preti sanjemu rupjus matesvardus.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > daina_tabuna 18.10.2010. 09.43

    Aizsūti viņam e-meilu :))

    +14
    0
    Atbildēt

    0

AUTOEXEC.BAT 18.10.2010. 09.40

18.oktobris : 10.Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs … pieļauj iespēju, ka “Visu Latvijai!” būtu ar mieru palikt pie viena galda ar SC, “bet mēs neesam ar mieru”. “Atšķirība ir tā, ka SC ir stabils vēlētājs. … Es zinu, ko viņš man atļauj, ko neatļauj. Es varētu daudzas lietas saprast, bet es nemācēšu tās savam vēlētājam izstāstīt. Viņš manī neklausīsies,”

23.septembris : SC kandidāts Jānis Urbanovičs : “Mūsu sarkanās līnijas velk citi. Ja TB/LNNK ir apvilkusi mums sarkanu līniju, mēs no savas puses arī tādu apvelkam. Man personīgi nebūtu problēmu runāt … tāpēc, ka Visu Latvijai! ideoloģija ir pasionāra – ticu, ka viņi tā domā. Ar viņiem būtu vieglāk.
————————————————————————

Nu re – Urbis visā savā krāšņumā :)) Paldies Dievam, nu tas balagāns būs beidzies …

+31
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu