Zivtiņš: šoferi netrafarētos policijas auto nav iegaumējuši • IR.lv

Zivtiņš: šoferi netrafarētos policijas auto nav iegaumējuši

14

Prevencijas pārvaldes vadītājs darba darīšanās pārvietojas ar netrafarēto auto

Lai arī vairākus gadus ceļu policijas rīcībā ir netrafarētas automašīnas un publiski ir zināma to marka, līdz ar to šoferi varētu būt piesardzīgāki, prakse gan rāda, ka cilvēki pat trafarētu mašīnu neievēro, kur nu vēl netrafarētu auto, vēsta aģentūra BNS.

Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš paziņojis, ka cilvēki neseko līdzi, kas viņiem apkārt notiek un neievēro netrafarētos policijas auto. "Viņi jau speciāli neskatās. Nu, ja kāds ir tik uzmanīgs, tad cepuri nost, jo viņš arī satiksmē ir uzmanīgs. Reizēm, kad es ikdienā darba darīšanās pārvietojos ar trafarētu auto, tad es vienmēr saku, ka man vajag netrafarētu. Ja es ar netrafarētu braucu 15 minūtes, tad ar trafarētu braucu stundu, jo man mūžīgi kāds gadās, kas kaut ko pārkāpj, un tad man viņš ir jāaptur un jāaprunājas. Cilvēki jau pat policijas mašīnu neierauga, kur nu vēl netrafarētu auto," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka ceļu policijas rīcībā 2008.gada februārī tika nodotas sešas gaišas un tumšas krāsas netrafarētas "Subaru Impreza WRX" automašīnas, kuras izmanto slēptajai satiksmes drošības uzraudzībai. Spēkratos ir iebūvēta foto tehnika un radari, kā arī ātrumu mērītāji un navigācijas ierīces. Konstatējot pārkāpumu, policisti ieslēdz skaņas un gaismas signālus, un noteikumu pārkāpējam skaļrunī tiek lūgts apstāties.

Komentāri (14)

Mikus 17.10.2010. 19.57

Varbūt drusku offtopic, bet LV poliči paši grib būt neievērojami. Cik reizes redzu, 90% gadijumu policijas auto neslēdz bākugunis, Kad atbrauc uz avāriju, vienmēr nostājas avarējušās mašīnas priekšpusē vai pat šķērsielā slēpjoties no auto plūsmas, nevis priekšā ar bākugunīm brīdinot visus. Jo neievērojamāki, jo labāk. Laikam bail, ka aķis nosēdīsies…

IMHO, ja poliči demonstrētu savu klātbūtni, būtu arī efekts.

+2
0
Atbildēt

0

Tane-Dane 17.10.2010. 23.47

Vajag, citādi viņi apvainojas.

+1
0
Atbildēt

0

kristineim 17.10.2010. 21.28

A vajag iegaumēt?!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu