Pārkāpēja ātruma rekords uz šosejas - 209 km/h • IR.lv

Pārkāpēja ātruma rekords uz šosejas – 209 km/h

30
Ilustratīvs foto - Valsts policija.

Satiksmes negadījumu galvenie iemesli – braukšana reibumā un nepareizi manevri

Pērn ceļu policijas fiksētais negatīvais ātruma ”rekords” satiksmes noteikumu pārkāpējam bija 209 km/h, kas ”sasniegts” uz Jelgavas šosejas, šorīt intervijā Latvijas Radio 1 atklāja Valsts policijas Kārtības policijas satiksmes drošības pārvaldes jeb ceļu policijas priekšnieks Normunds Krapsis.

Ātruma pārsniegšana gan ir tikai ceturtais negadījumu cēlonis, sacīja policijas vadītājs. Biežākie avāriju iemesli ir braukšana pie stūres reibumā, nepareizi manevri krustojumos, braukšana pie sarkanās gaismas, kā arī virziena rādītāju neieslēgšana pagriezienos. Krapsis atzina, ka pēdējā pārkāpuma fiksēšana esot ”savas nianses, taču par to tiek piešķirts 1 soda punkts un praksē tāds tiek fiksēts. Daļa autovadītāju un pasažieru arī joprojām neizmantojot drošības jostas

Ceļu satiksmes negadījumu skaits šogad divos mēnešos ir 2465, par 1 vairāk nekā pērn tajā pašā laikposmā, informēja Krapsis. Bojāgājušo šogad ir par 6 vairāk, divos mēnešos to kopskaits ir 30. Traģisks bija janvāris ar 22 upuriem, februārī reģistrēti 8 uz ceļiem bojāgājušie. Martā vēl nav neviena, piesardzīgi piebilda Krapsis.

Mēneša laikā, kopš uz valsts lielajiem bīstamākajās satiksmes vietās ceļiem darbojas stacionārie fotoradari, šajās vietās novērojams vidējā ātruma samazinājums, atzina policijas vadītājs. Tomēr pagaidām nevarot vērtēt, vai uzlabojusies satiksmes drošība, to varēs pēc pusgada darbības. Pašlaik ir aktivizēti 8 fotoradari, taču to fiksēto pārkāpumu skaitu Krapsis vēl nenosauc.

Lai ar rupjiem satiksmes pārkāpumiem cīnītos, policijai vajagot netrafarēto transportu. Rīgā plānots izvietot fotoradarus uz tiltiem. ”Pārvietojamie radari, ko izmantojam uz ceļiem, darbojas no 2008.gada, tie ir kritiskā stāvoklī,” skaidroja Krapsis. Valsts policija lūgusi resursus atjaunot.

Vienlaikus sabiedrība tiekot izglītota kampaņās, iekļaujot arī skolēnus, lai kopš mazotnes mainītu cilvēku attieksmi pret satiksmes noteikumu ievērošanu Iecerēts arī sodu palielināšana, lai stingrāk ietekmētu cilvēku apziņu, atzina Krapsis.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu