Muku… no dzīves! • IR.lv

Muku… no dzīves!

5
Video fragmentā, ko savā tālrunī uzfilmējis policijas darbinieks, Andra Veipa atzīstas, ka ir dzērusi, un piekrīt, ka «tādā stāvoklī» braukt nedrīkst
Anita Brauna

Valsts regulāri tērē naudu kampaņām, lai pārliecinātu cilvēkus nesēsties pie auto stūres reibumā. Mums tapis zināms gadījums, kad tiesa attaisno autovadītāju, ko policija pieķērusi smagā reibumā. «Tas bija liels teātris ar iepriekš zināmu iznākumu,» tiesas sēdi raksturo ceļu policists

Viedtālrunī uzfilmētā video policists jautā sievietei, kas sēž pie auto stūres: «Šodien arī dzērāt?» «Nu, šodien tikai dzēru, ne jau vakar,» viņa atbild. «Es lūdzu!» sieviete jau nez kuro reizi te laipni, te aizkaitināti jautā policistam, vai «mēs varam sarunāt». Izdzirdējusi kārtējo «nevaram», viņa iesaucas: «Jūs esat debili vai izliekaties?»

Blonda sieviete biezā, tumšā jakā un biksēs videofragmentā acīmredzami nervozē un runā mazliet juceklīgi. Uz jautājumu, kur dzīvo, viņa rāda ar pirkstu «tur» un, jautāta, no kurienes brauc, pirkstu pamet pretējā virzienā – «no turienes». Viņa piekrīt, ka «tādā stāvoklī» braukt nedrīkst, un paskaidro: «Muku! Muku (..) no dzīves!»

Par auto vadīšanu dzērumā Andrai Veipai policija todien uzrakstīja administratīvā pārkāpuma protokolu. Viņas izelpā konstatēja vairāk nekā 1,5 promiles, par ko likums paredz piemērot administratīvo arestu, 1200-1400 eiro sodu un vadītāja tiesību atņemšanu uz četriem gadiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu