“Latvijas pasts” nenogādātos sūtījumus nodevis makulatūrā • IR.lv

“Latvijas pasts” nenogādātos sūtījumus nodevis makulatūrā

21

“Nekā personīga”: par iekšējā pārbaudē atklāto neziņo, lai nebojātu pasta tēlu

Kāds “Latvijas pasta” (LP) dienesta pārbaudes materiāls liecina, ka ilgstošā laika posmā klientiem adresētie sūtījumi masveidā nonākuši nevis pie adresāta, bet gan iznīcināti, svētdien vēsta raidījums “Nekā personīga”. Pasts bija izšķīries par šiem smagajiem pārkāpumiem neziņot, jo uzskatīja, ka tādējādi smagi ciestu uzņēmuma prestižs.

“Latvijas pasta” iekšējais drošības dienests nejauši atklāja sistemātiskai un masveidīgai klientiem domāto, taču nenosūtīto sūtījumu iznīcināšanai. Revīzijā atklāts, ka četrās Rīgas pasta nodaļās, kā arī vēl divu nodaļu piegādes punktā bija uzkrājušies simtiem reklāmas materiālu, katalogu un žurnālu, kuri nebija nogādāti klientiem, un ko pasta darbinieki nolēma nodot makulatūrā, par to saņemot simbolisku maksu.

Dienesta pārbaudes materiāli liecina, ka iesaistīti bija vismaz 11 darbinieki. Neviens no iesaistītajiem gan nav centies notikušo apturēt, gluži otrādi apgalvo, ka tas bijis saskaņots ar augstākstāvošiem darbiniekiem. “Nekā personīga” pārliecinājies, ka nodaļās, no kurām uzkrātos, klientiem domātos materiālus nodeva iznīcināšanai, vismaz priekšnieki turpina darbu savos amatos.

Raidījums vēsta, ka makulatūras nodošanai bija jānoplēš sūtījuma adreses, un to darījuši administratīvi sodītie, kurus probācijas dienests bija nosūtījis piespiedu darbos “Latvijas pastā”. Preču katalogus jau bez adresēm un plēvēm salādēja maisos un ar pasta mašīnām nogādāja tās iznīcināšanai.

Makulatūra savulaik nodota Krustpils ielā, firmai “Riok”. Uzņēmuma pārstāvji stāsta, ka ar valsts uzņēmumiem labprāt sadarbojas. Taču senais klients “Latvijas pasts” neesot kādu laiku manīts.

“Latvijas pastā”raidījumu informē, ka nelikumībās iesaistītie saņēmuši dažādus disciplinārsodus – no rājiena līdz pat pazemināšanai amatā. Tikai vienam nācies darbu atstāt pavisam. Pasta pašreizējā vadība apgalvo, ka saņēmusi smagu mantojumu, un šāds incidents neatkārtosies. Pērn šķirošana ir centralizēta, turklāt notiekot regulāras revīzijas, lai kontrolētu pasta darbiniekus. Dažos mēnešos LP saviem darbiniekiem piemērojis ievērojamu skaitu disciplinārsodu – 300, taču vienlaikus labākie darbinieki tiek prēmēti.

Komentāri (21)

guntis_anita 17.10.2010. 21.47

Vispār tos uzbāzīgos partiju pirmsvēlēšanu reklāmbukletus varēja tik tiešām pa tiešo vest uz miskasti. Pēc vēlēšanām saskaitīju, ka rekordiste bija PLL – pavisam manā pastkastītē( dažādās dienās, protams) bija salikti 12 (!!! ) vienāda satura PLL reklāmavīzes, pie kam 4 bija krievu valodā. Žēl pastnieces, kam šī ”makulatūrliteratūra” bija jāiznēsā.

+8
-1
Atbildēt

1

    Iluta Krūmiņa > guntis_anita 17.10.2010. 22.38

    Man skiet ka ar to jau nodarbojas kas cits nevis pasts, jo parasti ta makulatura paradijas daudz velak pec parasta pasta piegades.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Agnese Lûse 17.10.2010. 21.44

Tas ka Latvijas Pasts daudziem asosiciējas ar kaut ko muzejisku un “bespridzelu” nav nevienam noslēpums !
Uzskatu ka Latvijas Pasts ir jāprivatizē,protams tad augs tarifi utt,bet kapitālisms nav pasaka,viss maksā cik tas maksā.
Es piemēram neesmu pret ja pastnieki makulaturā nodeva gan politiskās gan citu veidu reklāmas,kā Antilas,HobyHall utt kurus pat toletē nevar izmantot ;)))

+7
-2
Atbildēt

5

    re_marx > Agnese Lûse 17.10.2010. 23.35

    Edgar, kā tieši, tavuprāt, uzlabotos pasta darbība pēc privatizācijas? Ja mainīsies īpašnieki, arī attieksme mainīsies? Tikpat labi jaunais īpašnieks varētu sūtījumus izmest, maksā taču par sūtīšanu nevis saņemšanu.

    Ja privatizācija ir vajadzīga, lai varētu normāli samaksāt darbiniekiem, un tāpēc cels tarifus, tad neredzu iemeslus tarifus un algas celt jau tagad.

    Par bijušajiem ieslodzītajiem, ļoti smalka ironija. Gandrīz jau nodomāju ka tu to domāji nopietni. Bet ja tomēr tas bija nopietni, tu gribi teikt, ka bijušie ieslodzītie vairs nedrīkst strādāt pat melno darbu? Kauns!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    qxamo > Agnese Lûse 18.10.2010. 18.13

    Prms pusotra gada jau pacēla tarifus ar nolūku pacelt algas – un arī pacēla, diemžēl jau pēc pusgada , kad sākās krīzes griešana, pazemināja vēl zemākas kā pirms pacelšanas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Agnese Lûse > Agnese Lûse 18.10.2010. 01.48

    Ex Edgar,cik daudz cilvēku nepukojas kad ierauga savas pastkastites kuras pārbāztas ar nederīgām reklāmām,kas reklamē zemas kvalitātes un brīžiem pat veselībai bīstamās preces no Kīnas !
    Pats bieži redzu kā tās reklāmas bukleti un žurnāli(nejauc ar pasūtītiem/abonenta) mētājas pa visu kāpņu telpu utt.
    Kam mums tā nevajadzīgā maklatūra,domāsim zaļi un visbeidzot ! vismaz pastnieks kādu lieku latiņu nopelnīja no nekam nevajadzigās maklatūras :)))
    Viens gan ir nosodoši,ka tika izmantoti 100-latnieki,domāju ka tas nav attaisnojoši jo 100-latnieki domati kaut kam citam,nevis lai plēstu nost no reklāmas žurnaliem abonentu adreses …

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Arcijs > Agnese Lûse 18.10.2010. 00.14

    Muzejisks – kaut kas garlaicīgs un slikts, tā ir klišeja. Papēti, Tornado, muzeju mājaslapā http://www.muzeji.lv piedāvājumus! Garantēju, ka atradīsi vismaz dažus, kas Tevi ieinteresēs, un pēc tam man paldies pateiksi! :)))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Krista Kalnbçrziòa > Agnese Lûse 17.10.2010. 22.13

    Es pilnībā pievienojos domai, ka LP ir jāprivatizē, jo, paceļot tarifus un samazinot ‘vadības aparātu’, varbūt beidzot tie pastnieki, kas patiešām strādā, saņems adekvātu atalgojumu, bet pasta sūtījumus būs iespējams saņemt laicīgāk.

    Neatkarīgi no tā, vai sūtījums ir reklāma, vai vēstule – ja tas ir paredzēts konkrētam adresātam, tas ir jānosūta. Pasta darbiniekiem nav tiesību noteikt, kurš ir pieņemams sūtījums un kurš nav – man ir tiesības saņemt arī reklāmu, ja tādu ir paredzēts man iemest pastkastē.

    Visvairāk satrauc tas, ka pie makulatūrā nododamajos sūtījumos pie adrešu noplēšanas bija nodarbināti… bijušie ieslodzītie… tas ir šokējoši!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 18.10.2010. 00.20

skatījos kādreiz filmu/aprakstu par pastnieku Somijā kurš nogādāja pastu ar laivu uz kādu vientuļu mājiņu Nekurienes vidū katru dienu jebkuros laika apstākļos. Amerikā ir pasta policija kuras uzdevums ir TIKAI sekot pasta darbībai. Dies zin kad mūsu piedrāztajā valstī kārtību ievedīs [ne tikai pastā, bet visur] varbūt tikai tad kad činavniekus bez žēlastības sāks cietumos sēdināt, pagaidām gan viņiem nekas nedraud un var mierīgā garā turpināt. cieti!

+5
-1
Atbildēt

2

    payddaz > dace_ampermane 18.10.2010. 15.00

    “…mūsu piedrāztajā valstī”

    Lūdzu, brauc uz Īriju. Vai atpakaļ uz rajonu. Vai vienalga uz kurieni, kur nu esi kļuvis par tādu patriotu, ka sava valsts tev tikai ar mātes vārdiem ir apzīmējama.

    Goda vārds, nesaprotu, kur tādi astoņklašu reperi rodas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    qxamo > dace_ampermane 18.10.2010. 18.23

    Cik romantiski… vai ne? Nez, vai tā laiva piederēja Somijas Pastam?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu