Arsenāla balvu iegūst ukraiņu filma • IR.lv

Arsenāla balvu iegūst ukraiņu filma

26
Edijs Pālēns, LETA

Uzvarējusi Maksima Vasjanoviča filma "Mamma nomira sestdien virtuvē"

Starptautiskā kinoforuma "Arsenāls" galveno balvu, kuru tradicionāli nosaka lozējot, šogad saņēmusi ukraiņu režisora Maksima Vasjanoviča filma "Mamma nomira sestdien virtuvē". Galvenās balvas – 10 000 ASV dolāru ieguvēju noteica lozējot. Katras konkursa filmas pārstāvis saņēma sulas glāzi, un vienā no tām bija zelta poga, kas arī nozīmēja uzvaru. Starptautiskā konkursa skatē piedalījās 13 filmas.

Trīs balvas saņēma zviedru režisora Veiko Eunpū (Veiko Ounpuu) filma "Svētā Tonija kārdināšana". Filmai tika piešķirta gan Starptautiskās filmu kritiķu organizācijas FIPRESCI balva, gan "Interfilmas" žūrijas balva gan arī Baltijas konkursa žūrijas balva kā labākajai Baltijas spēlfilmai.

Par labāko Baltijas dokumentālo filmu atzīta "Igauņu stāsti. Pasaules čempions", bet kā labākā animācijas filma tika sumināta Jurģa Krāsona "Norīt krupi". Iepriekš ziņots, ka Baltijas skates labākie saņems "Fujifilm Motion Picture Film", "Cinevera LV" un "Nikon" sarūpētās balvas, katru 2000 ASV dolāru (1050 latu) vērtībā. Baltijas filmu konkursā piedalījās 21 filma.

Skatītāju vērtējumā par labāko tika atzīta Roberta Rubīna dokimentālā filma "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?".

Daļa filmu kino “Rīga” skatāmas arī svētdien. 

Komentāri (26)

raivis 26.09.2010. 11.44

Super, ka Rūdolfs Mings dabūja skatītāju balvu! Mediji, pastāstiet par šo jauko un sirsnīgo filmu, lai parastajos seansos nav jārullē tukšā zālē.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu