Saeimā noraida divus PLL priekšlikumus • IR.lv

Saeimā noraida divus PLL priekšlikumus

103
Elmārs Rudzītis, F64
Indra Sprance

Ieceri piešķirt vēlēšanās papildu balsis bērnu vecākiem vērtē kā pilnmēness ietekmi

Saeima ceturtdien noraidīja apvienības “Par labu Latviju” (PLL) sagatavotos priekšlikumus grozījumiem likumā, kas paredzēja pašvaldību vēlēšanās iedzīvotājiem par katru nepilngadīgo bērnu piešķirt papildu balsi. Deputāti noraidīja arī citu PLL priekšlikumu, kas paredzēja atņemt autovadītāja tiesības personām, kas nemaksā alimentus bērniem.

Par papildu balsīm bērnu vacākiem balsoja 27 PLL deputāti, kā arī “Saskaņas centra” (SC) parlamentārietis Andrejs Klementjevs, pret – 41 koalīcijas un SC deputāti, atturējās 14 tautas kalpi no apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”, SC, “Jaunā laika”, Zaļo un zemnieku savienības.

Deputāts Ainārs Baštiks (PLL), aicinot deputātus atbalstīt priekšlikumu, atgādināja, ka “bērni ir mūsu nākotnē”, un aicināja atcerēties par demogrāfisko situāciju valstī, pārdomāt, kas šobrīd strādājošajiem maksās pensijas. “Ja cilvēkiem būs papildu balsu skaits, tad bērnu dzīves kvalitāte izmainīsies ļoti radikāli un ātri,” pauda Baštiks.

Priekšlikumu asi kritizēja deputāte Ilma Čepāne(PS), norādot, ka tas ir antikonstitucionāls, jo Latvijas vēlēšanu sistēma balstās uz vienlīdzības principiem, bet ar jēdzienu “vienlīdzīgas vēlēšanas saprot, ka katram vēlētājam ir viena balss un tās ir līdzvērtīgas”. Čepāne atgādināja, ka šādi priekšlikumi neesot nekas jauns – pirms vairākiem simtiem gadu papildu balsis bija dažādām sabiedrības grupām Eiropā. Šī priekšlikuma sagatavošanu Čepāne nodēvēja par priekšvēlēšanu vai pilnmēness trakumu.

Komentāri (103)

Jānis Dreimanis 23.09.2010. 09.51

Varētu noteikt ar likumu, ka personām, kas nemaksā alimentus, policija konfiscē kājslauķus pie namdurvīm vai kaut ko tikpat bezjēdzīgu un nesaistītu ar pašu problēmu kā autovadītāja tiesības.

+16
0
Atbildēt

0

mxblack 23.09.2010. 10.09

Kā vispār pieauguši cilvēki var izdomāt šādas muļķības. Baštiks kārtējo reizi izmantoja savu jajamo zirgu, tikai viņš nejuta ka sēž tajā otrādi. Bet viņš taču nedzerot. Tāpat tas priekšlikums par tām šoferu tiesībām. Ja cilvēks ir slims, tad viņam ir jāpalīdz no slimības atbrīvoties, bet ne vēl jāatņem pēdejais maizes kumoss viņam un ģimenei. Fašisti rīkojās vienkāršāk, slimos apšāva un viss. Te arī ož pēc fašisma. Vai tiešām PLL ar savu izdaudzināto “smadzeņu potenciālu” neko labāku nevarēja izdomāt? Un tādi iedomājas vadīt valsti. Tāpēc jau pēc viņu valdīšanas mēs esam pie bezdibeņa.

+16
-1
Atbildēt

0

mary75 23.09.2010. 10.10

Tas par tim alimentu nemaksāstājiem aizgūts no Krievijas, man šķiet, ka tur ir kas līdzīgs – viņiem atņem tiesības, un neļauj šķērsot robežu.
Bet vispār, PLL populismā pārspēj pats sevi, ko tik absurdu pat no viņiem negaidīju.

+16
-3
Atbildēt

3

    Una Grinberga > mary75 23.09.2010. 10.59

    Hehe, lai kaut ko aizgūtu no Krievijas, ir jābūt ļoti stingrai pārliecībai, ka tas nav pret tiesiskuma un egalitārisma principiem. Par ko man ir ļoti lielas bažas šajā gadījumā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 23.09.2010. 11.12

    Tur jau arī cilvēktiesību aktivisti to visu apstrīd.
    Un es te absolūti nedomāju tā, ka mums arī tā būtu jādara.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > mary75 23.09.2010. 10.39

    Protams, īpaši “efektīgi” tas būtu, ja nemaksātājs strādā par šoferi – tad viņam, protams, uzreiz parādītos papildus ienākumi … ha, ha …

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu