Jenotsuns teju iekļūst Rīgas domē • IR.lv

Jenotsuns teju iekļūst Rīgas domē

25
Wikipedia

Pašvaldībā saņemti daudzveidīgi priekšlikumi bebru aizbaidēšanai no kanāla

Piektdienas rītā, iespējams, sekojot kanālmalas bebru piemēram, pastaigā pa Vecrīgu bija devies jenotsuns, kuru trīs vīri ķērāji pēc krietnas tvarstīšanas sagūstījuši pie pašām Rīgas pašvaldības ēkas durvīm, vēsta aģentūra LETA.

Jenotsuņa ķeršana sākusies Rātslaukumā, tomēr tas izrādījies veiklāks par ķērājiem un turpinājis skrējienu pa Vecrīgas ielām. Neveiksmīgi dzīvnieciņa tvarstīšana turpinājās alus dārzā pie Rīgas domes ēkas, kur jenotsuns no ķērājiem veiksmīgi izvairījās, skrienot starp atpūtas vietas stendiem.

Rīgas Pašvaldības policijas pēcpusdienā izplatītā informācija liecina, ka ķērāji jenotsuni sagūstījuši pie pašām domes ēkas ieejas durvīm un aiznesuši uz automašīnu.

Jenotsuns ir Latvijā pagājuša gadsimta vidū introducēts savvaļas dzīvnieks ar lielām vairošanās un pielāgošanās spējām. Tas ir visēdājs, labi pacieš cilvēka klātbūtni, obligāts nosacījums tā dzīvesvietai ir ūdens tuvums, kā arī augļu un ogu pieejamība rudenī.

Rīgas domes saņēmusi 66 pieteikumus kanālmalas bebru problēmas risināšanai gan no Latvijas, gan arī no ASV, Lielbritānijas un Somijas, ziņo Diena.lv. Tajos rosināts gan celt žogus, gan atbaidīt bebrus ar ķimikālijām, gan “pārvērst” tos tūristu atrakcijās. Pašvaldības aģentūras ''Rīgas dārzi un parki'' pārstāvji par vērā ņemamiem uzskatot vien 4-5 priekšlikumus, tāpēc, iespējams, tiks rīkota konkursa otrā kārta. Par vienu no reālākajiem tiek uzskatīts priekšlikums bebru mītņu apkārtni noklāt ar egļu putekļiem, kas tos aizbaidītu.

Komentāri (25)

brigita_damme_rtk_lv 10.09.2010. 18.43

No kura saraksta deputāta kandidāts?

+7
0
Atbildēt

1

ilmisimo 10.09.2010. 20.38

Jenotsuns ar tēju iekļūst Rīgas domē , un apgāž samovāru!

+1
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 16.09.2010. 13.19

Tur jau ir bars ar āpšiem, āžiem un pīļknābjiem. Viens jenotsuns uz priekšu vai atpakaļ ātrumu nemainītu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu