LBAS izvirza prasības partijām • IR.lv

LBAS izvirza prasības partijām

29

Krīgers kritizē SC, bet no dalības 29.septembra pasākumos neplāno atteikties

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) nosūtījusi 10.Saeimas vēlēšanās startējošajiem politiskajiem spēkiem prasības ar vairākiem desmitiem punktu, kurus izpildot, tās var cerēt uz darba ņēmēju atbalstu, Ir.lv informēja LBAS vadītājs Pēteris Krīgers.

Kā norādīja Krīgers,  politiskajiem spēkiem izvirzītas konkrētas prasības tautsaimniecības attīstības, darba samaksas, nodarbinātības, sociālās drošības, izglītības, veselības aprūpes, valsts pārvaldes, kultūras, sociālā dialoga, pilsoniskās sabiedrības veidošanās jautājumos, par kuru izpildi arodbiedrības cer sākt sarunas tuvāko nedēļu laikā.

Krīgers norādīja, ka šīs prasības nav saistāmas ar LBAS iepriekš pieņemto lēmumu piedalīties Eiropas Arodbiedrību konfederācijas pasludinātās Eiropas Rīcības dienas pasākumos 29.septembrī. Arodbiedrība rīkošot pasākumus neatkarīgi no “Saskaņas centra” iecerētā ģenerālstreika. Krīgers atzina, ka partijām “nevajadzētu izmantot jebkuru gadījumu, lai demonstrētu savu politisko pārliecību. Šīs politiskās pārliecības demonstrēšanai četru gadu laikā ir pietiekoši daudz iespējas. Mēs vairāk gribētu redzēt nevis vienas dienas akciju, bet gan konkrētu rīcību, “ pauda Krīgers.

Jau vēstīts, ka SC aicina Latvijas arodbiedrības, nevalstiskās organizācijas un visus Latvijas darba ņēmējus 29.septembrī piedalīties Eiropas Savienības ģenerālstreikā, lai protestētu pret valdību īstenoto taupības programmu.
Eiropas Arodbiedrību konfederācija ir pasludinājusi 29.septembri par Eiropas Rīcības dienu, lai iestātos par izaugsmi un sociālo vienlīdzību. Aktivitāte ir pieskaņota Eiropas finanšu ministru sanāksmei Briselē.

Komentāri (29)

vismantsk 04.08.2010. 13.07

Ko viņi cer ar to panākt tagad, kad partiju programmas jau ir apstiprinātas un iesniegtas CVK? Kāpēc negāja pie partijām un nerunāja par saviem ieteikumiem programmu tapšanas laikā?

+12
0
Atbildēt

5

    Ziemelnieks > vismantsk 04.08.2010. 13.13

    Tad, kad LBAS klusē IR slikti, kad sāk runāt un kaut ko darīt lietas labā atkal IR slikti!!! Cilvēki……kad tad mums būs labi, ja neatbalstām centienus?

    Ļaujiet kādam kaut ko sākt darīt un attīstīt. Uzskatu, ka LBAS aktīvi iesaistoties varam panākt politikas sakustēšanos un virzību ārā no bedres!

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Ziemelnieks > vismantsk 04.08.2010. 13.58

    Paldies, tad es vislabāk pieņemšu tavu viedokli, ka esmu nojūgusies no tā, ka MĒS dzīvojam tik briesmīgā valstī! Ka MĒS ļaujam sevi tā čakarēt! Ka MĒS tik akli sekojam visiem politiskajiem maldiem un izliekamies, ka viss taču ir kārtībā! Un beigu beigās kad ‘sūdi’ jau tiktāl sasmēlušies kad līst pāri malai, tad ko DARA tauta, viņai atliek tikai un vienīgi raudāt un nosodīt sevi, ka atkal ievēlējām nepareizos cilvēkus. Nerunāsim nemaz par to, ka VIŅI PAŠI mums pārmet, ka mēs viņus ievēlējām!

    Otrkārt, mana pamatnodarbošanās ir sabiedrisko attiecību speciāliste nelielā HR kompānijā, kura nodarbojas ar personāla atlasi. Ja netici, tad palasi manu blogu, kuru rakstu šai kompānijai: http://www.enjoy24.lv/blog/ Arī to rakstot esmu guvusi ļoti daudz atziņu!

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Ziemelnieks > vismantsk 04.08.2010. 13.58

    Treškārt, kļūstot pieaugušākai, iesaistoties darba vidē, es aizvien vairāk saprotu, cik nepareizi Latvijā tiek vadītas lietas valsts līmenī. Esmu daudz ceļojusi un runājusi ar cilvēkiem, tas atkal savukārt sniedz ieskatu, cik nepareizi mēs lietas darām šeit (protams ne visas :) )

    Ceturtkārt, šobrīd neesmu atvaļinājumā, BET beidzot esmu atradusi vietu, kurā, manuprāt, vismaz pagaidām, pulcējas visai elitāra kompānija, kura izsaka savus komentārus, viedokļus rakstiem (zinu pēc pieredzes, ja salīdzina ar apollo.lv, tvnet.lv).

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    vismantsk > vismantsk 04.08.2010. 13.42

    Piekrītu! Centieni aktīvi iesaistīties un ietekmēt politiķus ir atbalstāmi, taču šis LBAS pasākums ir krietni novēlots.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > vismantsk 04.08.2010. 13.36

    ar ārodbiedrībām daudz maz skaidrs..Tava uzrašānās šeit un n- tie komenti visas dienas garumā pie visiem rakstiem gan rada aizdomas ka vai nu cilvēks atvaļinājuma laikā galīgi nojūdzies vai arī tomēr komentu rakstīšana ir pamatnodarbe..

    +5
    0
    Atbildēt

    0

andrejs_kirsis 04.08.2010. 14.43

Kas var būt stulbāks par arodbiedrību? “Mēs protestēsim pret valdību īstenoto taupības politiku…” Un neviens viņiem nepaskaidro, ka, ja esi parādos līdz ausīm, nekas cits neatliek, kā taupīt. Kas to naudu treknajos gados notērēja un kam par to jāatbild, tas ir atsevišķs jautājums.

+9
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > andrejs_kirsis 04.08.2010. 15.49

    Un neizprotamā kārtā arodbiedrības šis jautājums neinteresē.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 04.08.2010. 14.24

LBAS pārstāv darba ņēmēju intereses? :)) Nepatīkami ir Krīgerā klausīties, tajās profesionālajās frāzēs ar kurām viņš cīnās par “darba ļaužu interesēm”. :))

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu