PLL partijām šogad ziedots teju miljons • IR.lv

PLL partijām šogad ziedots teju miljons

14
Raitis Plauks, F64

Visiem politiskajiem spēkiem labvēļi kopumā ziedojuši vairāk nekā trīs miljonus

Apvienība "Par labu Latviju" (PLL) un to veidojošās partijas šogad līdz 10.Saeimas vēlēšanu dienai deklarējušas ziedojumus un dāvinājumus par kopējo vērtību teju miljons latu, vēsta aģentūra BNS, atsaucoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā publiskotajiem datiem.

Visu politisko spēlu labvēļi šogad kopumā saziedojuši vairāk nekā 3,27 miljonus latu, un gandrīz puse šī finansējuma – 1,4 miljoni latu – tika reģistrēta pēdējā mēnesī pirms 10.Saeimas vēlēšanām.

Septembris un 1.oktobris – diena pirms vēlēšanām – īpaši ienesīgi bija apvienībai "Saskaņas centrs" (SC), kuras partija "Saskaņa" savākusi vairāk nekā 413 tūkstošus latu, Latvijas Sociālistiskā partija – vēl gandrīz 2000 latu. Līdz ar to SC septembrī ieguvis vairāk nekā pusi no kopējiem šā gada ieņēmumiem 722,3 tūkstošu latu apmērā.

PLL septembrī saņēmis nedaudz mazāk – 338 tūkstošus latu, taču kopumā šogad tā ir visturīgākā. PLL un tās partijas kopumā līdz 10.Saeimas vēlēšanām ziedojumos un dāvinājumos ir deklarējusi 930 tūkstošus latu.

Par trešdaļu mazāki šī gada ieņēmumi bijuši vēlēšanās uzvarējušajai apvienībai "Vienotība" – kopā ar savām partijām tā šogad savākusi 670,6 tūkstošus latu, no tiem 256 tūkstoši latu reģistrēti mēnesī pirms vēlēšanām.

Līdzīgi septembra ieņēmumi – 253,6 tūkstoši latu – bijuši Zaļo un zemnieku savienībai, kura kopā ar savām un sadarbības partijām šogad savākusi 572,6 tūkstošus latu.

Četrkārt mazāki ienākumi – 131,3 tūkstoši latu – bijuši Nacionālajai apvienībai ""Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK". Apvienība un tās partijas septembrī un oktobra pirmajā dienā kopumā ziedojumos reģistrējušas gandrīz 33 tūkstošus latu.

Līdzīgi septembra ieņēmumi – 34,2 tūkstoši latu – bijuši partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", kura kopumā šogad deklarējusi teju 100,5 tūkstošus latu.

Apvienības "Atbildība" pārstāvji šogad deklarējuši 84,6 tūkstošus latu, no tiem vairāk nekā pusi – teju 50 tūkstošus latu – pēdējā mēnesī pirms vēlēšanām.

No citiem 10.Saeimas vēlēšanās startējušajiem politiskajiem spēkiem apvienībai "Ražots Latvijā" tās uzņēmēju partija "Ražotāja Latvija" septembrī savākusi 8,4 tūkstošus latu, līdz ar to kopējie tās šā gada ieņēmumi pieauguši līdz 20 tūkstošiem latu. Partija "Par prezidentālu republiku" septembrī deklarējusi 4,2 tūkstošus latu, gadā kopumā – 15,7 tūkstošus latu. Partija "Kristīgi demokrātiskā savienība" septembrī ieguvusi 3825 latus un šogad kopumā – 8680 latus. Partija "Tautas kontrole" īsi pirms vēlēšanām saņēmusi 2,7 tūkstošus latu, kas arī ir teju vienīgie šī gada ieņēmumi. Partija "Daugava – Latvijai" no viena tās atbalstītāja saņēmusi 1000 latu un vairāk ziedojumu nav deklarējusi.

Ziedojumu un dāvinājumu līdz šim nav bijis Pēdējai partijai.

Komentāri (14)

putekliic 07.10.2010. 16.45

Šajā sakarā viens aņuks (sorry par krievu val., bet tā labāk skan).
Zirgu skriešanas sacīkstēs pie naudīga vīra pienāk veca, izkāmējusi ķēve un saka:
– stavj na meņa, mužik, ņeprogadaješ – ja butu pervoj!
Vīrs neticīgi skatās, bet nu tomēr uzliek ļimaku.
Sākas sacīkses, bet jau pēc 100 m ķēve pakrīt, finišu nesasniegusi.
Vīrs pieskrien klāt un bļauj:
– Ti što, dura, a? Ti že obeščala!
Tā atbild:
Nu, prosti, muži, prosti! Nu, ņesmogla ja, ŅESMOGLA!!!

+4
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 07.10.2010. 18.13

Pēc aprēķiniem, kopā ar netiešām reklāmām radio Baltkom, TV5 un PBK, kur visādus maukas bērnus aicināja uz diskusiju, PLL izdevumi tiek lēsti uz 5 miljoniem latu.

+3
0
Atbildēt

0

kkristaps 07.10.2010. 17.49

Kārtīgs latvietis teiktu: cirsmā darbs un materiāls.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu