Piketā pie MK piedalās ap 200 protestētāju • IR.lv

Piketā pie MK piedalās ap 200 protestētāju

34
Ieva Čīka, LETA

Akcijas dalībnieki vīlušies par savu mazo skaitu; ministri ar viņiem nav runājuši

Neievērojot sliktos laika apstākļus, ceturtdien no rīta Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) rīkotajā protesta akcijā pie Ministru kabineta pulcējās ap 200 cilvēku, novērojusi aģentūra LETA.

Lai arī pikets pieteikts līdz pulksten 9.30, protestētāji sākuši izklīst jau agrāk. Protestētāji skaļi savstarpēji diskutējuši par to, ka uz piketu ieradies pārāk neliels skaits cilvēku un, lai panāktu savas prasības, jāprotestē lielākam skaitam un daudz agresīvāk.

No valdības ēkas neviens pie protestētājiem neiznāca un akcijas dalībnieki atzīst, ka valdība viņos neklausās arī tad, kad ir aci pret aci, kur nu vēl tad, ja jāiznāk pie protestētājiem.

Protestētāju skaits ar katru minūti palielinās, un to vidū ir redzami arodbiedrību līderi. Jau sanākušie protestētāji rokās tur plakātus ar uzrakstiem "Nē, bargajai taupībai!" un "Jā, izaugsmei!". Tāpat jau sanākušajiem tiek izdalītas dzeltenas krāsas svilpes, kurās protestētāji svilpj.

Protesta akciju uzrauga daudz policistu, jo starp valdības ēku un protestētājiem ir izveidota kārtībsargu ķēde. Latvijas Radio ziņo, ka protestētāji izkārtojušies garā kolonnā. Tikmēr aģentūra BNS novērojusi, ka piketa dalībnieki faktiski aizņēmuši visu ietvi līdz ar to ierēdņiem, lai dotos uz darbu, nākas laviertēt starp protestētājiem.

Jau ziņots, ka LBAS ceturtdien no pulksten 8.15 līdz 9.30 aicināja Latvijas iedzīvotājus uz protesta piketu pie Ministru kabineta pret 2011.gada budžeta pieņemšanu. Protesta piketam arodbiedrības bija pieteikušas 500 cilvēku.

Ceturtdien intervijā Latvijas Radio LBAS vadītājs Pēteris Krīgers pauda neapmierinātību ar valdības plānotajām reformām, uzsverot, ka tās nav taisnīgas un slogs atkal gulsies uz darbaļaužu pleciem. Turklāt, lai arī šīs valdības vadītājs Valdis Dombrovskis ("Vienotība") it kā veido dialogu ar sociālajiem partneriem, tie nejūtas uzklausīti un pēcāk viņu iebildumi netiek ņemti vērā.

Vienlaikus Krīgers atzina – Latvijā streiki nav iespējami ekonomiskās situācijas dēļ, taču dažādas protesta akcijas nepieciešamības gadījumā tiks organizētas.

Komentāri (34)

ievuliitis 25.11.2010. 09.30

Ja parēķina – arodbiedrību aktīvisti + opozīcijas fani = 200 cilv. Švaki.
Kur tad viss Šleserjūgends un TP jaunatnes nodaļa? Laikam nauda izbeidzās un par pliku velti šie uz akcijām neparakstās.

+22
-1
Atbildēt

0

AUTOEXEC.BAT 25.11.2010. 09.29

Laba bilde :)) … Ziņu kanāla mikrofons – sagadīšanās vai likumsakarība ?? :))

+11
0
Atbildēt

3

    Evija Zauere > AUTOEXEC.BAT 25.11.2010. 09.34

    Mikrofons vienkārši dedzina :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > AUTOEXEC.BAT 25.11.2010. 09.40

    gabis, precizēšu – nevis pulcējās, bet protestē. Uz himnas dziedāšanu krastmalā kaut kā tos nemanīju:)) Laikam nepietiekoši daudz cilvēku bija sanācis:))

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    dmitrijskripkins > AUTOEXEC.BAT 25.11.2010. 09.35

    :D Jā, bilde laba. Bet nu, Krievijas kanāli ir klāt visur, kur kāds pulcējas un ir potenciāla iespēja ka notiks provokācijas vai cita veida “noraušanās no striķa”.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Elita Ļabe 25.11.2010. 09.18

Krīgers savācis 200 cilvēkus. Ta nu gan arodbiedrību līderis.

Krīgers maļ vienu un to pašu sū** gan iepriekšējās, gan šajās valdībās.

+11
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu