Nosauc aizdomās turamos par BP naftas noplūdi • IR.lv

Nosauc aizdomās turamos par BP naftas noplūdi

37
AFP/LETA

ASV varas iestādes kā pirmos divus nosauc britu kompānijas menedžerus

ASV varasiestādes divus britu enerģētikas giganta BP menedžerus nosaukušas par pirmajiem aizdomās turamajiem naftas ieguves platformas "Deepwater Horizon" avārijas lietā, vēsta "The Wall Street Journal" (WSJ). Kā ziņo aģentūras LETA-News.ru, viens ir BP darbinieks Roberts Kaluza, kurš uzraudzīja operācijas urbumā, otrs – BP viceprezidents urbšanas jautājumos Patriks O'Braians.

Avārijas brīdī abi atradās uz platformas, raksta avīze. Varas iestādes par "lietā ieinteresētajām personām" nosaukušas arī piecus kompānijas "Transocean" darbiniekus, kurai piederēja nogrimusī platforma. Kopumā ASV varasiestādes veic izmeklēšanu par 16 cilvēkiem – BP un apakšuzņēmēju darbiniekiem.

Federālā krimināllieta par avārijas faktu tika uzsākta 2.jūnijā. ASV ģenerālprokurors Ēriks Holders 11.jūlijā paziņoja, ka Tieslietu ministrija izmeklēšanas gaitā nopratina lieciniekus.

Jau vēstīts, ka eksplozijā uz BP īrētās dziļurbuma platformas 20.aprīlī gāja bojā 11 strādnieki. Divas dienas pēc sprādziena naftas ieguves platforma nogrima Meksikas līcī, aizsākot līdz šim postošāko vides katastrofu ASV vēsturē. Lai arī avārijas seku novēršana jau izmaksājusi miljardiem dolāru, apdraudot BP stabilitāti, joprojām nav drošības par naftas noplūdes apturēšanu un kompensāciju pieprasījumi vēl tikai sākti iesniegt.

Komentāri (37)

rozaa11 24.07.2010. 16.08

divus kreisos atrada uz tiem ari visu taisāas uzkrāmēt.bet nu tur arī vajadzēt piestādīt konkrētu rēķinu jo tie mēsli jau būs arī kādam jāsavac,kautgan jau ir skaidrs ka visu to izlieto nerēāli būs savākt

0
0
Atbildēt

0

AErnstreits 24.07.2010. 01.13

Vainiiga ir ASV valdiiba kas atljauj shaadus dziljurbumus .

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu