Kolberga dienasgrāmatas • IR.lv

Kolberga dienasgrāmatas

1

Iznākusi Andra Kolberga “Dienasgrāmata”

Ceturtdien, 17. jūnijā plkst. 18.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Majoros, Tirgoņu ielā 29) notiks rakstnieka Andra Kolberga “Dienasgrāmatas” atvēršanas svētki.

Andra Kolberga "Dienasgrāmata”, apvienojot gan objektīvā fakta realitāti, gan rakstnieka rakstura noteikto subjektivitāti, ir vērtība, ko sauc par laikmeta liecību, laikmeta dokumentu, šajā konkrētajā gadījumā varētu teikt – laikmeta pazinēja, liecinieka liecību. Grāmata iznākusi apgādā “Pils”.

"Pēc dabas esmu ideālists, tāpēc man šodien šeit piedāvātā dzīve nepatīk. Laikam tā var justies celtnieks, kas ar labām domām būvējis gaišu namu, bet tagad redz to pamazām sagrūstam caura jumta un žurku izgrauztu pamatu dēļ,” raksta Andris Kolbergs. “Protams, ir ziņkārība, kā tālāk veidosies bērnu un mazbērnu dzīve, tāpat mēs neviens nezinām, ko sacīsim un darīsim, kad uz guļamistabas sliekšņa pamanīsim stāvam kaulaino ar izkapti pār plecu. Taču nedomāju, ka man tad būs īpaši ko nožēlot, jo es nepiepulcējos ne tam aitu baram, ko politiķi dzenā no liesām ganībām uz vēl liesākām, ne tiem, kas, astītes luncinot, lien Olimpā, lai būtu tuvāk dieviem. (..)”

"Dienasgrāmata” aptver laiku no pagājušā gadsimta 30. gadiem (un pat vēl krietni senāk, ja izsekojam Kolbergu ciltskokam) un iesniedzas 21. gadsimta pirmajā desmitgadē, šodienas aktualitātēs. Rakstnieks sev raksturīgajā stāstījuma kvalitātē un valodas raitumā, nebaidīdamies no detaļām un konkrētības, kolorīti atklāj gan padomju pilsoņu dzīves ikdienu un šī laika reālijas, gan Trešās atmodas peripetijas un atjaunotās Latvijas ļaužu dzīvi un sadzīvi.

Andris Kolbergs (1938) ir viens no populārākajiem latviešu kriminālromānu autoriem, pēc viņa scenārijiem uzņemtas daudzas kinofilmas.

 

.

Komentāri (1)

Anonymous 180mg MDMA 26.09.2022. 21.48

Anonymous 180mg MDMA

[…]Sites of interest we’ve a link to[…]

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu