Poikāns: politikā neiešu • IR.lv

Poikāns: politikā neiešu

60
Kaspars Krafts, F64
Anita Brauna

Man partiju būšanas neinteresē, sacīja Ilmārs Poikāns, kurš pazīstams arī ar segvārdu Neo

Ilmārs Poikāns, kurš ir atzinis, ka ir virtuālā persona Neo, pirmdien žurnālistiem preses konferencē atzina, ka nav plānojis darboties politikā. “Mani partiju būšanas neinteresē,” sacīja Poikāns, uzsverot – ja sevi saistītu ar kādu vienu politisko spēku, tas liktu vilties citu partiju atbalstītājiem, bet viņam esot “virspartiju uzdevums”.

Poikāns par muļķībām sauca iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) izteikumus, ka Latvijas Televīzijas žurnāliste Ilze Nagla šajā lietā varētu būt darbojusies vairāk nekā žurnāliste. Viņš apliecināja, ka ir sazinājies ar Naglu, tomēr neapstiprināja, ka žurnāliste būtu zinājusi, ka tieši viņš slēpjas aiz segvārda Neo. Poikāns stāstīja, ka ar Naglu sazinājies pārveidotā balsī. Poikāns uzskata, ka sazināšanās ar Naglu arī palīdzējusi policijai izskaitļot viņu, tāpat policija viņu varējusi atklāt, jo Valsts ieņēmumu dienesta sistēmā viņš sākotnēji iegājis ar savas firmas adresi.

Poikāns arī atklāja, ka pirms datu publicēšanas “virtuālajā realitātē” ir sazinājies arī ar žurnālistu, raidījuma “Kas notiek Latvijā?” autoru Jāni Domburu, ar kuru konsultējies, vai šīs informācijas publicēšanas sabiedriskā nozīmība ir lielāka nekā privāto tiesību aizskārums. Domburs neesot zinājis, kas slēpjas aiz segvārda Neo.

Caurumu Valsts ieņēmumu dienesta datu bāzē Poikāns atklājis netīšām. Pēc tam, kad viņam piederošā uzņēmuma grāmatvede atsūtījusi elektroniskās deklarēšanas sistēmas dokumentu sarakstu, kas būtu jāparaksta, viņš ieraudzījis vien divus linkus, lai arī bija jābūt trim, tad mēģinājis saprast, kas noticis ar sistēmu un tādā veidā arī atklājis to, ka iespējams piekļūt arī tādai informācijai, kas ir ierobežotas pieejamības.

Pirms datu publiskošanas Poikāns apdomājis divus variantus, kādā segvārdā sevi saukt – Lāčplēsis un Neo, un palicis pie otrā. Savukārt “Ceturtā atmodas tautas armija” bijis vien izdomājums un aizsegs. Arī intervijā “De facto” Poikāns uzsvēra, ka ir darbojies viens.

Komentāri (60)

mary75 17.05.2010. 16.31

Lai nu kā, Poikāns izskatās gaišs cilvēks, kaut kur pat idealists, nekādu personisko labumu viņš neguva, darīja to, ko uzskatīja par savu pienākumu sabiedrības interesēs, ja Latvijā būtu vairāk tādi cilvēki ar pilsonisku apziņu un uzdrīkstēšanos, mēs nebūtu, kur esam.
Viens no nedaudzajiem pozitīviem momentiem šinī valstī, kur ko pozitīvu var redzēt ļoti reti.

+19
-5
Atbildēt

2

    markonimarkoni > mary75 18.05.2010. 12.21

    Kāpēc tāda pārliecība, ka Poikāns nav guvis personisku labumu!?
    Tas vien, ka viņš būtu “ielūrējis” kādu pziņu personiskajos datos aiz intereses vien, vai tas nav personīgi!?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > mary75 17.05.2010. 19.38

    Izskatās ta izskatās, bet neviens likumpārkāpējs nestaigā ar ragiem pierē, asti pakaļā un Kaina zīmi pierē. Ja sanāk laiks, pameklē ar Google slavenā amerikāņu sērijveida slepkavas Teda Bandija fotogrāfijas – godīgāku cilvēku nemaz nevar iedomāties. Ar to es negrasos salīdzināt Poikānu ar slepkavu, bet tikai pateikt to, ka pēc ārienes spriest par cilvēka dziļāko būtību nav iespējams.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

strasts 17.05.2010. 16.16

mani tomēr vairāk pārsteidz, tas, ka nevienspolitiķis, izņemot pāris žurnālistus un neo nesašutinās par nesamērīgajām algām, taupības apstākļos!

+13
-2
Atbildēt

3

    mary75 > strasts 17.05.2010. 16.35

    Mums vēl tālu līdz pilsoniskai sabiedrībai, nedomāju, ka pat Lietuvā tas tiktu tik mierīgi uztverts.
    Uz latviešu mentalitāti negatīvās sekas atstājusi gan dzimtbūšana, gan okupācija, pieraduši ar visu samierināties.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    doe_jane > strasts 17.05.2010. 16.38

    JL spēlē izdzīvošanas spēli. Valsts izdzīvošanas spēli. Ciparu spēli.

    Cilvēku spēli spēlējam mēs. Aiz tās aizmugurē ir depresija, nodzeršanās, ģimeņu izjukšana u.t.t. Kāpēc šīs divas spēles nav iespējams savienot? Kāpēc lielo algu īpašnieki (visvisādi Bemheni u.t.t.) drīkst realizēt vardarbību finansiālas nevienlīdzības veidā, bet pret viņiem nedrīkst? No kā baidās JL?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > strasts 17.05.2010. 17.28

    Lai arī cik gaišs būtu Poikāns, vienmēr jāatceras, ka ne viss uz pasaules ir tā, kā izskatās, šodien tomēr ir svarīgāks notikums, ka viens tumšs cilvēks, kuru Krievijā dēvē par varoni ir saņēmis mācību pat no Eiropas cilvēktiesību tiesas. Krievu diversantu Kononovu tagad var pilnīgi droši saukt par bandītu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

photocom 17.05.2010. 17.30

Jā domburs nagla poikāns
trīs jau ir
+ ļoha kā advokāts
vēl linda – melnais tēls
kurš maksā par mūziku ?
:))
jāpaskata vakarā televizōrs tad ..

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu