Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Tieslietu ministrei
Baibai Brokai (VL-TB/LNNK) nav piešķirta pielaide valsts noslēpumam. Satver-smes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis uzskata, ka riski bijuši pietiekami nopietni, lai pieņemtu šādu lēmumu. Tagad valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) no Tieslietu ministrijas pārņēmusi SAB pārraudzības funkciju.

Iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmē pirmajā ceturksnī novērots palēninājums, tomēr tas lielākoties ir noticis uzņēmumu krājumu izmaiņu dēļ – pērn pirmajā ceturksnī tie tika krietni palielināti, šogad ne tik daudz. Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka Latvijas IKP šā gada pirmajā ceturksnī pieauga par 2,8% salīdzinājumā ar 2013.gada pirmo ceturksni. Liela izaugsme saglabājas mājsaimniecību tēriņos.

Valsts policija sākusi otro kriminālprocesu Zolitūdes traģēdijas lietā – par darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmumā SIA Maxima Latvija. Kriminālprocess sākts, saņemot Valsts darba inspekcijas (VDI) slēdzienu, jo tas ir vienīgais veids, kā pārbaudīt VDI slēdzienā minētos faktus par darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmuma objektā Priedaines ielā 20 un izvērtēt, vai darba devējs saucams pie kriminālatbildības. Traģēdijā bojā gāja arī četri uzņēmuma darbinieki, bet divi guva smagus ievainojumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu