Darba svētkos pieskandina Rīgas centru • IR.lv

Darba svētkos pieskandina Rīgas centru

40
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Kreiso partiju 1.maija pasākumos neiztiek bez politiskās propagandas un valsts varas kritikas

Sestdien Rīgā notika vairāki Darba svētku sarīkojumi, kur kreisi orientēto partiju runātāji popularizēja savas idejas un kritizēja valstī notiekošo. Viskuplāk apmeklēts bija Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) mītiņš Grīziņkalnā, novēroja Ir.lv. Vislīksmākā atmosfēra valdīja pie Kongresu nama "Saskaņas" sarīkojumā, no kurienes populāra mūzika pieskandināja lielu daļu galvaspilsētas centra, vēstī aģentūra BNS.

Ap 100 LSP biedru ar karogiem un plakātiem sestdien no rīta pulcējās 1905.gada parkā Grīziņkalnā. Viņi turēja dažādus plakātus, starp tiem arī "Celies, mosties, strādā!".

Pasākuma dalībniekus uzrunāja eiroparlamentārietis Alfrēds Rubiks – sākotnēji latviski, pēc tam pārejot uz krievu valodu. Viņš kritizēja valstī notiekošo, aicināja laikus gatavoties vēlēšanām, balsot par "Saskaņas centra" sarakstu un atbalstīt premjera amata kandidātu Jāni Urbanoviču. Sociālistu līderis kritizēja varas eliti un aicināja nešķirot iedzīvotājus pēc nacionalitātes, bet gan cīnīties par viņu tiesībām. Viņš veltīja pārmetumus arī Latvijas plašsaziņas līdzekļiem, norādot – lai arī valsts ir demokrātiska, atsevišķām partijām netiek pievērsta uzmanība, un informācija par tām nekur neparādās.

Pie Kongresu nama, kur ik nedēļu notiek lauku labumu tirdziņš, Darba svētkos tika dalīti baloni un karodziņi ar "Saskaņas" simboliku, pa laukumu staigāja jaunieši, turot rokās plakātus ar saukļiem par darba tematiku. Pasākumā uzstājas grupa "Putnu balle", un skaļruņi bija tik spēcīgi, ka mūzika skanēja lielā daļā Rīgas centra, informē BNS.

Esplanādē pie Raiņa pieminekļa uz mītiņu bija pulcējušies apmēram 50 Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas piekritēju, starp tiem arī jaunveidojamās apvienības "Solidaritāte" pārstāvji.

Komentāri (40)

austrisv 01.05.2010. 16.39

Tas Rubika pielūdzēju pulciņš paliek arvien mazāks un mazāks! kas tas ir ap 100 cilvēku, pie tam vecie kara veterāni un citi padomju labumu pielūdzēju, kuri labi padzīvoja pie padomju privilēģijām! Viņu laiks paiet uz neatgriešanos!
Tie viltus sociķi pie Raiņa pieminekļa arī tīrais nieks 50 biedri un līdzjutēji. Nav par ko priecāties!
Taču Putnu balle ir nopirkta priekš prokrieviskiem vēlētājiem!

+3
-1
Atbildēt

0

rīt sapratīšu 01.05.2010. 15.21

Vai neskanēja arī sauklis: “Mūsu prezidents Putins?” – Protams tās valsts valodā!

+3
-2
Atbildēt

0

eva_o 01.05.2010. 21.53

Ierastās 90. gadu foto ainiņas – nesimpātiski “krievu” pensionāri ar sarkaniem karogiem… Ja tu neesi “krievs”, ja neesi hiperaktīvs pensionārs, tad tak nav iemesla iespringt – darbs visiem ir interesants, labi apmaksāts, karjeras perspektīvas labas… Tur tak jābūt trakam – interesēties par politiku! Latvijā viss ir ļoti Ok un būs vēl Ok-ejāk! Bet… IR problēmas ar dzīves kvalitāti, ar cilvēkresursiem. Sadzīviski sakot, Latvijā nav rentabli ieguldīt naudu un laiku izglītībā, ja doma dzīvot un strādāt Latvijā. Un Saskaņas pasākums apliecināja, ka ne tikai pensionāri domā par situāciju valstī, tāpēc dažos attēlos arī jaunieši redzami. Un bezdarbs nešķiro ne latviski runājošus krievus, ne krieviski nerunājošus latviešus – visi vienādi kar zobus vadzī. Interesanti – kāds ir Vienotības skats uz situāciju? 22,3% darbaspējīgu bezdarbnieku – jārisina beidzot tās lietas. SCP klusēšana 1. maijā parādīja, ka Vienotība tai ir svarīgāka par sociālo solidaritāti un atbildību. :(

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu