JL: visdrīzāk LPP/LC valdībā nebūs • IR.lv

JL: visdrīzāk LPP/LC valdībā nebūs

22
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Jaunais laiks ir skeptisks par LPP/LC ienākšanu valdībā.

“Varbūtība, ka LPP/LC ienāk Dombrovska valdībā ir mazāka par 50%,” ir.lv prognozēja Jaunā laika (JL) Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Pēc viņa teiktā, JL gaidīs oficiālo LPP/LC atbildi, taču garais atbildes sniegšanas termiņš liecinot, ka LPP/LC vēlējusies vien pievērst sev uzmanību, taču gala lēmums būšot negatīvs.

LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers patlaban neatrodas Latvijā un šādas prognozes nekomentē, savukārt LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš ir.lv bija kodolīgs “Valde lems.”

Tā kā tiek gaidīts oficiālais lēmums, pagaidām notikusi vien “domu apmaiņa”, ko darīt ar vakantajiem ministru amatiem. Ja atbilde būs negatīva, tad tikšot meklēti kandidāti, kas varētu gūt vairākuma atbalstu. “Mēs neleksim uz ecešām un nemēģināsim izdabūt cauri balsojumam Saeimā kādu, kuram nav vairākuma atbalsta,” sacīja Zaķis

Savukārt “Sabiedrības citai politikai” deputāts Aigars Štokenbergs “ir.lv” pieļāva, ka ministru trūkums valdībā tiks risināts, atbildību par nozarēm uzticot otrām augstākajām amatpersonām – parlamentārajiem sekretāriem, ko ieceļ valdība un kam nav nepieciešams Saeimas atbalsts.

Neatkarīgi no LPP/LC lēmuma par ieiešanu valdībā JL šai partijai piedāvāja ieņemt vietu Saeimas prezidijā, kas joprojām palikusi brīva, jo netika atbalstīta  Tautas partijas izvirzītā deputāte Anta Rugāte. Zaķis stāstīja, ka šis jautājums “nav tirdzniecības subjekts, tā vieta vienkārši ir jāaizpilda.”

Savukārt Saeimas komisiju vadībā gan lielas pārmaiņas netiek prognozētas līdz laikam, kamēr Dombrovska valdība neiegūst stabilu vairākuma atbalstu un tas varētu arī nenotikt līdz vēlēšanām. Zaķis sacīja, ka neredz jēgu uz tik īsu laiku mainīt komisiju vadītājus, atceļot no amatiem Tautas partijas deputātus.

LPP/LC lēmumu par to, kādā veidā tā atbalstīs Dombrovska valdību, sola paziņot nākamnedēļ, 12.aprīlī.

 

Komentāri (22)

ilzedane 09.04.2010. 07.10

LPP/LC saceļ troksni, lai pievērstu uzmanību, bet rīcība ir tikpat savtīga kā vienmēr! http://neoidiotisms.blogspot.com/

+1
0
Atbildēt

0

rīt sapratīšu 09.04.2010. 06.12

Vispirms vajadzēti izlasīt Māra Ruka “LIELZIRNEKLI”, un ja tur ir vismaz 5% patiesības,tad jālemj vai LPP/LC, sevišķi LC, ir vieta valdībā!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu