Ir Brīvdienas - 06. marts, 2020

Ir Brīvdienas 06. marts, 2020
Foto — Shutterstock

Olu godināšana

Pavasaris nāk ar Lieldienām un raibām oliņām. Taču no kulinārijas viedokļa olu krāsošanas tradīcija ir maķenīt absurda — izvārīt milzu daudzumu olu un dienām ilgi gariem zobiem mēģināt tās apēst. Ja vēlamies olas tiešām celt godā, labākais veids ir pagatavot ideālu omleti. Teiksim, pāris nedēļas pēc Lieldienām, kad atkal spējam domāt par olu ēšanu

Foto — Shutterstock

Ābeļlaiks

Ābeļlaiks ir pavasara pilnbrieds. Šajā brīdī šķiet, ka priekšā vēl daudz ziedēšanas un smaržu, smieklu un kustības. Prātā jau kņud domas par brīvdabas piknikiem, pavasara pastaigām, draugu burziņiem un randiņiem.

Ir redakcija
Mercado San Miguel Madridē

Gardēžu tirgi Eiropā

Ceļošana un ēdiens — tā ir nesaraujama savienība. Maltīte ir ātrākais, vieglākais un patīkamākais veids, kā iepazīt svešu kultūru, un nereti tās ir labākās atmiņas. 

Ilze Vītola, ceļojumu žurnāliste un garšīgu piedzīvojumu meklētāja
Jauna vieta Vecrīgā laba alus cienītājiem. Bārā Malduguns brīvdienu vakaros notiek arī koncerti un dažādi pasākumi.
Foto — Kristīne Madjare

Garšu atmodināšana

Rīgā jaunas iespējas — brokastis Tuvo Austrumu stilā, vjetnamiešu zupas un sviestmaizes, sulīgi liellopa steiki un latviešu brūvēts alus

Linda Tellgrena, Lindasvirtuve.lv

Stokholma

Notikumi, kuru dēļ vērts doties otrpus Baltijas jūrai

Ilze Vītola