Bērnam bērns

Liepājniece Lidija savu meitiņu laida pasaulē 15 gadu vecumā. Ja būtu iespēja izlemt, «es būtu gribējusi izmācīties, nostāties uz kājām un tikai tad laist pasaulē bērniņus».
Foto — Edgars Pohevičs

Liepājniece Lidija savu meitiņu laida pasaulē 15 gadu vecumā. Ja būtu iespēja izlemt, «es būtu gribējusi izmācīties, nostāties uz kājām un tikai tad laist pasaulē bērniņus». Foto — Edgars Pohevičs.

Ik gadu aptuveni simt bērnu piedzimst nepilngadīgām mammām. Visbiežāk meitenes meklē mīlestību, ko nav saņēmušas ģimenē, taču viņām trūkst elementāru zināšanu par kontracepciju. Ne tikai pusaudžiem, arī daudziem pieaugušajiem Latvijā priekšstati par seksuālo veselību ir pilnīgi aplami

Lidija mocījās ar sliktu dūšu jau kopš bērnības braucieniem autobusā, arī pret dažādām smaržām ir jutīga. Tāpēc, kad tajā ziemā nelaba dūša parādījās atkal un atkal, «man pat prātā neienāca, ka varētu būt stāvoklī». Lidijai bija 15 gadu. Viņas puisis tikko bija devies peļņā uz ārzemēm. Vecākās māsas ieteica abortu. Lidija bija kategoriski pret. Tagad viņai ir 27, meitai desmit un dēlam septiņi gadi. Lidija mīl savus bērnus un nenožēlo šo izvēli. Tomēr, ja būtu iespēja izlemt, «es būtu gribējusi izmācīties, nostāties uz kājām un tikai tad laist pasaulē bērniņus», saka liepājniece.

Jaunākajā žurnālā