
No kreisās: Dzintra Simsone, a/s Cesvaines piens valdes priekšsēdētāja, un sadarbības partneruzņēmuma Siera nams padomes priekšsēdētāja Dace Ozola.
Pateicoties sadarbībai ar a/s
Siera nams, Cesvaines piensaimnieki nevis domā, kā izdzīvot, bet pēc simt gadu pārtraukuma dodas iekarot pasauli ar saviem siera rituļiem
Piena tirgu pasaulē pašlaik uz priekšu dzen lētie industriālie produkti. Ceļas svaigpiena cena, aug pieprasījums pēc piena pulveriem Ķīnā un Krievijā. A/s Siera nams padomes priekšsēdētāja Dace Ozola gan uzskata, ka Latvija ar saviem 39 salīdzinoši nelielajiem piena pārstrādes uzņēmumiem šajā ziņā nevar konkurēt ne ar Lietuvu, ne Poliju, kur nu vēl ASV. «Toties mums ir ļoti labs piens un pieredzējuši meistari - galvenais, kas nepieciešams, lai ražotu augstas kvalitātes nišas produktus,» viņa uzsver.
Dzintra Simsone, a/s Cesvaines piens valdes priekšsēdētāja, siera meistare ar vairāk nekā 20 gadu stāžu un viena no uzņēmuma mazajām akcionārēm, saka: tā vis nav, ka cesvainieši neizmanto globālā tirgu iespējas. Nupat apgūta tāda unikāla produkta kā siera sūkalu koncentrāta ražošana. Katru otro dienu tiek saražotas 25 tonnas, sākts eksports uz Poliju. Savukārt janvārī uz vairākiem siera lielvalsts Francijas reģioniem aizvestas pirmās eksportkravas koši dzeltenā Mimolettes siera.