
Uzņēmuma Street Food Latvia līdzdibinātāja Monta Vecozola. Foto — Reinis Inkēns
Tie sen vairs nav kečupā mirkstoši frī kartupeļi. Ēdiens no ielu tirgotāja var kļūt par pusdienām ikdienas skrējienā, uzkodu festivālā vai pat kulināro galamērķi. Street food modē pašlaik ir gan Āzijas virtuve no ramen līdz tvaicētām maizītēm, gan vegāns ēdiens
Šovasar street food kustība Latvijā vainagojusies ar vērienīgiem ēšanas svētkiem. Gandrīz katru nedēļas nogali iespējams nogaršot visdažādāko pasaules reģionu ēdienus. Galvaspilsētā pasākumi regulāri notiek Kalnciema, VEF un Tallinas ielas kvartālos, Jaunajā Teikā, kā arī lielveikalu Spice un Sky teritorijā.
Pieaugošā interese no tirgotāju un pircēju puses radījusi arī nepieciešamību vienoti risināt dažādus organizatoriskus jautājumus. Tā radies Montas Vecozolas un Kriša Zupiņa vadītais uzņēmums Street Food Latvia, kas šovasar vēris Angāra durvis Tallinas ielas kvartālā. Pirmo aktīvo darbības gadu viņi cer noslēgt ar ambiciozu mērķi — ēdienu tirgošanas furgonus sezonas beigās nevis, kā ierasts, ieziemot, bet gan zem viena jumta pulcēt un kopīgi turpināt darbu arī aukstajos mēnešos.