maizes ceptuve

- Tēma
- 06.06.2023.
- Ilze Šķietniece
Devītais vilnis vēl priekšā

- Veiksme
- 14.09.2022.
Latvieša maizīšu kanons


- Darbavieta
- 06.12.2021.
Garšīgo ziņu kolāža

- 1 no 2 miljoniem
- 27.05.2020.
Agnis Elperis, Cēsu maiznieks

- Dzīvesstils
- 13.05.2025.
- Alise Zita Zeidaka
Cilvēki ir radīti attiecībām
Celmu ģimene nomainījusi galvaspilsētas steigu pret īstu un gardu mājas ēdienu, dabas klātbūtni un vērtībām, ko gatavi glabāt. Lēnā dzīvošana ir aktuāla 2025. gada tendence

- Tēma
- 06.06.2023.
- Ilze Šķietniece
Devītais vilnis vēl priekšā
Aizvien biežāk arī Latvijas iedzīvotāji, līdzīgi kā rietumeiropieši, brieduma gados sāk mācīties un mainīt nodarbošanos. Vieniem pārkvalificēšanās ir nepieciešamība, lai paliktu darba tirgū, bet citiem — lai beidzot būtu mierā un laimīgi. Gaidāms, ka nākotnē šī tendence kļūs vēl spēcīgāka

- Veiksme
- 14.09.2022.
Latvieša maizīšu kanons
Engures ciema ceļmalas ceptuve Kukul uzplauka visdrūmākajos pandēmijas mēnešos, piedāvājot caurbraucējiem latviešu garšu «svēto trīsvienību» — svaigi ceptas kanēļmaizītes, magoņmaizītes un speķa pīrādziņus

- Karš Ukrainā
- 24.08.2022.
Ukrainas kara balsis. Esmu pārāk jutīgs šausmu stāstiem
Oleksandrs Hvorosts ir uzņēmējs Dņipro pilsētā. Tieši pirms kara bija nolēmis vienu no sev piederošajiem skaistuma saloniem pilsētā pārvērst par maizes ceptuvi. Nepaspēja. Tāpēc šis jaunais bizness savus pirmos soļus spēra, darbojoties kara laika režīmā. Darbā tika pieņemti brīvprātīgie un bēgļi no Krievijas okupētajām teritorijām, vairumam no tiem maizes cepšana bija jāmāca no nulles.

- Darbavieta
- 06.12.2021.
Garšīgo ziņu kolāža
SIA Lāči maizes ceptuves saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis

- 1 no 2 miljoniem
- 27.05.2020.
Agnis Elperis, Cēsu maiznieks
Dabīga ierauga maizes cepēja komplekts — Agnis rāda «minipaku», kas viņu izolācijas laikā padarījusi par lielāko Omniva klientu Cēsīs. «Četru veidu milti, puskilograms sēklu maisījuma, ķimenes, ieraugs, instrukcijas. Sanāk septiņi kilogrami maizes.» Kad pirms pieciem gadiem viņš pats maizi sāka cept sava dzīvokļa virtuvē, šāda piedāvājuma nebija.

- Pusdienās
- 05.12.2018.
- Ieva Jakone
Sentiments līp klāt

- Veiksme
- 05.12.2017.
Turoties pie barankas

- Veiksme
- 03.02.2016.
Bizness ar maizes smaržu

- Veiksme
- 19.08.2015.
Ceptuve Gaujas krastā

- Veiksme
- 22.01.2014.
Maize saviem cilvēkiem

- Veiksme
- 30.12.2013.
Nav maizes bez garozas

- Pusdienās
- 05.12.2018.
- Ieva Jakone
Sentiments līp klāt
Maizes ceptuves un konditorejas Liepkalni saimnieks Dagnis Čākurs stāsta, kāpēc vēlas atjaunot leģendāro kafejnīcu Sēnīte

- Veiksme
- 05.12.2017.
Turoties pie barankas
No pēdējās ekonomiskās krīzes viļņiem Vidzemes maiznīca izpeldēja, kā glābšanas riņķi lietojot tautā iemīļotās barankas. Tagad tās aizceļojušas arī uz veikaliem Anglijā un Īrijā

- Veiksme
- 03.02.2016.
Bizness ar maizes smaržu
Maizes ceptuves

- Veiksme
- 19.08.2015.
Ceptuve Gaujas krastā
Zemnieku saimniecības Ķelmēni maizes ceptuve Rankas pagastā no pārējām Latvijas ceptuvēm atšķiras ar to, ka atrodas tieši Gaujas krastā un tajā ceptajai maizei uz katra iesaiņojuma ir izlasāms cepējas vārds

- Veiksme
- 22.01.2014.
Maize saviem cilvēkiem
20 gadu laikā Jēkabpils maizes ražotājs Dona pēc diennaktī izceptā daudzuma kļuvis par ceturto lielāko Latvijā un uzskata, ka biznesa veiksmes pamatā ir domāšana par saviem Latvijas cilvēkiem un godīgums

- Veiksme
- 30.12.2013.
Nav maizes bez garozas
Pirms 20 gadiem Maiznīcā Flora izcepa pirmo baltmaizes klaipu. Pašlaik ceptuve dienā saražo septiņas tonnas dažādu maizes un konditorejas izstrādājumu, no kuriem pusi pārdod ārpus Latvijas
