Luka Banki: Mums jāturpina progresēt, lai nosargātu pozīcijas • IR.lv

Luka Banki: Mums jāturpina progresēt, lai nosargātu pozīcijas

7
Luka Banki. Foto - Gatis Rozenfelds

«Par šo treneri spēlētāji ies cīņā caur uguni un ūdeni,» temperatūru Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības mikroklimatā raksturoja bijušais līderis Kristaps Janičenoks. Runa ir par itāli Luku Banki, kuram FIBA pēc Pasaules kausa izcīņas šogad piešķīra labākā trenera titulu. Žurnālā Ir sporta žurnālists Guntis Keisels stāsta, kā līdz Latvijas izlases trenera amatam nonāca pirms tam mazzināmais Banki un kā viņam izdevās izveidot jaunu sapņu komandu.

Viens no Banki populārākajiem tematiem ir «komandas identitāte» — tās veidošana un konsekventa attīstība.

Banki stratēģijā nav nekā revolucionāri jauna. «Komandai gan aizsardzībā, gan uzbrukumā jāspēlē ar augstu intensitāti un pašatdevi.» «Jābūt nesavtīgiem, savu ego saskaņojot ar komandas interesēm, lai palīdzētu komandas biedriem kļūt labākiem.» «Labs uzbrukums ir tad, ja visi pieci basketbolisti kaut reizi pieskaras bumbai.» «Aizsardzībā izšķiroša nozīme ir spēlētāju enerģijai un pašatdevei, arī gatavībai ziedot savu ķermeni, lai neitralizētu pretinieku ar lielākiem fiziskajiem parametriem.»

Taču jauns un, kā izrādījās, ļoti efektīvs bijis veids, kā šīs tēzes iedzīvinātas ikdienā, soli pa solim panākot, ka izlases spēlētāji notic kursa pareizībai, ir gatavi tam sekot un ar katru veiksmīgi nospēlēto epizodi iegūst vēl lielāku pārliecību par sevi, partneriem, treneriem. Par Komandu.

«Piektā vieta pasaulē — tā ir jauka pozīcija. Ticu, ka to esam nopelnījuši, un mūsu atbalstītāji vispār ir pelnījuši zeltu. Bet noturēties šajā līmenī būs liels izaicinājums. Mēs vairs nebūsim pastarīši, uzvarētie konkurenti nākamajai spēlei gatavosies vēl nopietnāk. Mums jāturpina progresēt, lai nosargātu šīs pozīcijas,» Banki nav kritis eiforijā un nesola vieglas dienas ne sev, ne spēlētājiem, ne valstsvienībai. Interesantas gan.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (7)

kolpants 14.09.2023. 14.18

Исходя из духа Преамбулы Конституции и прочих основополагающих документов, а так же исходя из множество раз сказанных патриотов Латвии, писать о всей команде как латышах-это фактически оскорбление этнических латышей.
В команде участвовали представители других этнических групп.
Мне кажется, Фрейберга предлагала: если человек гражданин Латвии, будем всех граждан Латвии называть латышами для создания единой нации. На что было отвечено – не нужно заниматься вредительством и разбавлять национальное определение, сознательно нарушать этнические границы. Латыши-это именно этническое определение.
Поэтому давайте соблюдать самими же созданные правила и не писать “latviešu komanda” и оскорблять латышей. Правильно будет “Latvijas pilsoņu komanda”

0
0
Atbildēt

1

    QAnon > kolpants 14.09.2023. 14.35

    Kaut kā nebija manāms, ka Latvijā ievazātie krievi censtos integrēties latviskā sabiedrībā, bet izvēlējās palikt savā sātanisma, cilvēknīšanas, tumsonības un sodomijas geto. Es nevaru pieņemt, ka Latvijā uzturās asinskāri organismi, kuru attieksme pret “labo un ļauno” ir diametrāli pretēja homo sapiens attieksmei, jeb tad man pašam jāpaliek par visas cilvēces nicināmu krievu, kas jau būtu ļaunāk par nāvi.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > QAnon 14.09.2023. 15.04

    Ни один путинист или русский агент не сделали так много, чтобы русские чувствовали тут себя чужими, как ты)
    Поэтому возникает логичное предположение, что ты и есть сам такой агент путина, просто более хитрый, задача которого постоянно показывать латышей вот такими, какой ты есть

    0
    0
    Atbildēt

    1

    QAnon > kolpants 14.09.2023. 15.32

    Uz Cilvēku planētas jums nekādas privilēģijas nepienākas un arī visās slāvu, baltu, tjurku, som-ugru, kaukāziešu, mongoļu, japāņu un ķīniešu zemēs, ne, jo visur jūs esiet tikai mākslīga, sātana sūtņa sifilitiķa, sava dēla slepkavas, Pētera I, izdomātā varza, bez savām saknēm, vēstures, cilvēku sejām un mākslīgu no ukraiņu, som-ugru un tatāru somu masona Lomonosova saliktu valodu, kas ieperinājusies humānu tautu zemēs.
    Aiz pateicības par labsirdīgo latvieši neiedomājamo iecietību pret jums, “aliens”, vajadzēja būt krietnākiem latviešiem, nekā ir etniskie latvieši, bet tas jau laikam jums pieleks, kad vairs nevarēsiet izlūgties piedošanu, bet atliks tikai lūgties žēlastību.
    Visdrausmīgo noziegumu pret cilvēci, kas bija lielāki, nekā visas mūsdienu civilizācijas vēsturē pastrādātiem, WWII, triljons dzīvi notīrātu krievu nevarētu izpirkt.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > QAnon 14.09.2023. 16.22

    Вижу, отрабатываешь. Берешь в рублях или уже по курсу переводят?

    0
    0
    Atbildēt

    1

    QAnon > kolpants 14.09.2023. 16.47

    Būdami mūžīgie vergi, krievi vienmēr ir nicinājuši tos, kas pret tiem izrādījuši cilvēcīgu attieksmi un verdzisku padevību, kas tos nolikuši vietā. Vācu pāraudzināšanas nometnēs WWII laikā zonderkomandās krievi vienmēr bija visaktīvākie rīkojumu, no kuriem visi atteicās, izpildītāji un poļicaji arī bija viscentīgākie.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > QAnon 20.09.2023. 10.35

    Вот тут ты не прав, ты же сам гордишься, как латыши сильнее всех помогали нацистам, в том числе и как добровольные каратели.
    Ах, как элегантно – Vācu pāraudzināšanas nometnēs WWII laikā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu