Raimonds Pauls: Nevajag pārāk paniku celt • IR.lv

Raimonds Pauls: Nevajag pārāk paniku celt

Komponists Raimonds Pauls. Foto: Reinis Hofmanis

Komponistam Raimondam Paulam, kurš šogad svinēs 85 gadu jubileju, Covid-19 pandēmijas dēļ sevišķi žēl atceltā koncerta ar Elīnu Garanču, kam vajadzēja būt 12. janvārī. Garanča to bija speciāli ieplānojusi. Atcelta arī programma ar Ojāra Vācieša dzejupie kuras Pauls strādājis ar aktieri Andri Keišu. Tomēr intervijā Ir Pauls ir optimists. Viņš arī saprot, ko nozīmē atcelti visi Ziemassvētku un Jaungada koncerti tiem māksliniekiem, kuri “dzīvoja tikai no naudiņas, ko saņēma par koncertiem”. Tas ir ļoti sāpīgs sitiens.

Par pašreizējo Covid-19 vīrusa radīto krīzes situāciju Pauls saka, ka “nevajag pārāk paniku celt”. Pauls atgādina, ka katru gadu potējamies pret gripu, mums ir ļoti labi ārsti, labi ķirurgi. Tomēr viņšs nevar saprast, “kāpēc līdz šai dienai medicīnas sistēmu nevar savest kārtībā. Tāpat kā izglītības sistēmu. Cik ilgi var muļļāties! Mainās ministri, viens par otru ģeniālāks, bet jēgas nav”.

Komponists uzskata, ka ne tikai mūzikā ir vajadzīgi talanti, bet arī politikā. “Nevar mētāties ar tukšām, samākslotām frāzītēm. Es mīlu improvizāciju uz skatuves, arī pats atļaujos kaut ko pateikt. Kādreiz izdodas, kādreiz ne. Improvizācijai jābūt arī, kad tu runā svarīgas valsts runas. Ar ironiju, lai tu vari pasmaidīt, nevis tikai klausīties par kaut kādu nereālu izaugsmi. Tā nekur nav redzama. Ko es nekādīgi nevaru pieņemt — kāpēc mana dzimtene joprojām atrodas Eiropas valstu pēdējās vietās? Kādam par to būtu jādomā.”

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu