Pa Lamanša tuneli uz Lielbritāniju cenšas nokļūt tūkstoši imigrantu • IR.lv

Pa Lamanša tuneli uz Lielbritāniju cenšas nokļūt tūkstoši imigrantu

39
Migranti šķērsojuši sliežu ceļus Francijā, gaidot iespēju tikt Lielbritānijā. Foto: AFP/LETA

Divās dienās notikuši pēdējie lielākie iebrukuma mēģinājumi pēdējā pusotra mēneša laikā

Pa Lamanša tuneli Francijas pusē Kalē ostā centušies iekļūt 2000 imigranti cerībā sasniegt Lielbritāniju, otrdien pavēstīja tuneļa apsaimiekotājkompānijas “Eurotunnel” pārstāvis. Vismaz 1500 imigranti naktī no otrdienas uz trešdienu atkal centušies iekļūt Lamanša tunelī Francijas ostas pilsētā Kalē, vēsta policija. Viens cilvēks atrasts miris.

“Tas ir pēdējais lielākais iebrukuma mēģinājums pēdējā pusotra mēneša laikā,” sacīja “Eurotunnel” pārstāvis. Uzņēmums aktīvi cīnās ar imigrantu mēģinājumiem iekļūt tunelī, kas bieži beigušies ar viņu bojāeju, ziņo LETA/AFP.

Kā pavēstīja “Eurotunnel” pārstāvis, imigranti mēģinājuši iekļūt tunelī laikā starp pusnakti un sešiem no rīta. “Tika izsaukts viss drošības personāls, kas ir 200 cilvēki, kā arī policija,” sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Incidents aizkavēja satiksmi tunelī – Francijas pusē par apmēram 30 minūtēm, bet Apvienotās Karalistes pusē – par stundu.

Policija gan norādījusi, ka nav korekti apgalvot, ka tunelī vienlaicīgi centušies iekļūt 2000 cilvēki. Vietējo varasiestāžu rīcībā nav ziņu par ievainotajiem. Kopš vasaras sākuma te bojā gājuši jau astoņi migranti, vēsta BBC.

Pēc oficiālām ziņām, kopš jūlija sākuma Kalē uz iekļūšanu Lielbritānijā gaidījuši vairāk nekā 3000 migrantu. Pārsvarā tie ir cilvēki no Āfrikas valstīm un Afganistānas.

“Eurotunnel” regulāro imigrantu izraisīto satiksmes traucējumu dēļ pieprasījusi 9,7 miljonu eiro kompensāciju no Lielbritānijas un Francijas valdības.

 

Komentāri (39)

gustaps 29.07.2015. 21.46

Francijā nav pietiekami labi? Acīmredzot, motivācija ir cita. Kustības inerce, vai.

Nevajag likt šķēršļus, tad masa izskries cauri Lielbritānijai un mierigi izklīdīs Grenlandes baltajos plašumos.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu