Jūrmalas festivālā Lielbritānijas operas solisti ar Brodvejas melodijām • IR.lv

Jūrmalas festivālā Lielbritānijas operas solisti ar Brodvejas melodijām

33
Publicitātes foto

23.jūlijā Jūrmalas festivālā pirmo reizi uz Dzintaru koncertzāles skatuves ar Brodvejas mūziklu populārākajām dziesmām uzstāsies operas zvaigznes no Lielbritānijas Debora Majersa un Adrians der Gregorjans.

Vakara programmā skanēs gan Endrjū Loida Vēbera smeldzīgā ārija no mūzikla “Operas spoks”, gan melodijas no pasaulē visvairāk iestudētā Ričarda Rodžersa un Oskara Hammeršteina mūzikla “Mūzikas skaņas”. Skanēs fragmenti no “Mana skaistā lēdija”, “Vestsaidas stāsts”, “Brīnišķīgā pilsēta” un citiem.

Mūzika no Ņujorkas mūziklu mekas Brodvejas teātra šajā koncertā būs pieredzējušā diriģenta Roberta Pēvisa pārraudzībā, kurš 23.jūlija vakarā stāsies pie Jūrmalas orķestra diriģenta pults. Viņš sadarbojies gan ar Londonas deju apvienību, gan Karaliskā Šekspīra teātra trupu, bet kā pedagogs skolo jaunos muzikālā teātra aktierus un dziedātājus Mančestrā.

Ārijās un duetos no Leonarda Bernsteina, Ričarda Rodžersa, Frederika Lova, Endrjū Loida Vebera, Kloda Mišela Šēnberga mūzikliem klausītāji iepazīs izcilo Lielbritānijas soprānu Deboru Maijersu, kā arī dziedātāju un aktieri, baritonu Adrianu der Gregorjanu. Viņš Lielbritānijā ir pazīstams gan kā kino un TV seriālu aktieris, gan arī piedalījies jau vairāk nekā desmit dažādu mūziklu iestudējumos.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu