Drosmīgās • IR.lv

Drosmīgās

Cēsniece Alise Siliņa vēlas studēt prestižajā Karaliskajā mūzikas akadēmijā Londonā. Foto — Kristīne Madjare
Alise Zita Zeidaka

Lai piepildītu savu sapni studēt prestižās mūzikas augstskolās ārzemēs, trīs meitenes lūgušas līdzcilvēkiem finansiālu palīdzību

Katra no viņām apbur ar ko citu, tomēr šīm meitenēm ir arī daudz kopīgā. Viņas ir talantīgas un izcīnījušas vietu un stipendiju pasaules līmeņa mūzikas augstskolās Lielbritānijā un Amerikā. Viņas no sirds mīl to, ko dara, un uzdrīkstas sapņot lielas lietas. Taču cerības par pasaules labākajām skatuvēm apdraud dārga studiju maksa un ierobežojumi saņemt finansiālu atbalstu. Tomēr akordeoniste Alise Siliņa un dziedātājas Elīza Evalde un Emīlija Pavlovska negrasās padoties. 

«Tagad es cīnīšos!»

Cēsniece Alise Siliņa (20) izstaro tādu pārliecību un mērķtiecību, ka nav divu domu — prestižajā Karaliskajā mūzikas akadēmijā Londonā jaunā akordeoniste jutīsies kā zivs ūdenī. Mācīties šajā skolā ir Alises sapnis jau gadiem — mērķi viņa nosprauda, jau sākot mācības Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas 1. kursā. Šogad meitene absolvēs mūzikas vidusskolu un jau ir izcīnījusi vietu Karaliskajā mūzikas akadēmijā.

Mācoties 3. klasē, Alise iestājās mūzikas skolas akordeona klasē. Šo instrumentu kādreiz spēlēja arī viņas mamma Rasa. Otrajā mācību gadā Alise ieguva 2. vietu nelielā konkursā Cēsīs. «Nodomāju: viss, tagad es cīnīšos! Un gada laikā aizcīnījos līdz uzvarai starptautiskā konkursā.» No tā brīža mūzika sāka spēlēt svarīgāko lomu Alises dzīvē.

Mācīties pasaules līmeņa akadēmijā, kuras absolventi mirdz uz lielajām skatuvēm, ir dārgs prieks — viens mācību gads izmaksā vairāk nekā 24 000 mārciņu. Lai arī skola Alises potenciālu novērtējusi ar stipendiju, šī summa viņai ļaus segt tikai apmēram 30% no gada maksas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu