Vērienīgā ķīlnieku atbrīvošanas operācijā Vecmīlgrāvī izglābts vīrietis • IR.lv

Vērienīgā ķīlnieku atbrīvošanas operācijā Vecmīlgrāvī izglābts vīrietis

31
Foto: Edijs Pālens, LETA

Policija izsludinājusi meklēšanā ceturto iespējamo noziedznieku

Februāra beigās Vecmīlgrāvī noziedznieku grupa par ķīlnieku bija sagrābusi kādu jaunu vīrieti, lai izspiestu 30 000 eiro, taču Valsts policijas (VP) darbinieki ķīlnieku atbrīvojuši, aģentūru LETA informēja VP preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Ķīlnieks vairākas dienas ticis turēts dzīvoklī un regulāri fiziski iespaidots, taču VP izdevās ķīlnieku atbrīvot un aizturēt trīs iespējamos vainīgos, tai skaitā MMA (jauktās cīņas mākslas) cīkstoni.

Vēl vienu personu policija meklē un lūdz iedzīvotāju palīdzību.

Iesniegumu par pretlikumīgu brīvības atņemšanu VP saņēma 18.februārī, taču sākotnējā informācija bija skopa – bija zināms, ka, iespējams, 1987.gadā dzimis jaunietis tiek turēts kādā dzīvoklī Rīgā, bet nebija zināma precīza dzīvokļa atrašanās vieta, pat mikrorajons nebija zināms. Sākotnējā informācija liecināja, ka gūstā esošais cietušais tiek regulāri sists un ļaundari no viņa mēģina iegūt naudu.

Iesaistot lielus policijas resursus, VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbiniekiem dažu stundu laikā izdevās noskaidrot, ka dzīvoklis atrodas Vecmīlgrāvī kādas ēkas piektajā stāvā. Tāpat KIP darbinieki noskaidroja, ka starp aizdomās turētajiem varētu būt MMA cīkstoņi. Izmeklētāji arī guva apstiprinājumu tam, ka cietušais dzīvoklī tiek turēts jau trīs dienas un pret viņu regulāri tiek pielietota vardarbība.

Kad nepieciešamā informācija bija iegūta, VP KIP darbinieki pusnaktī no 18. uz 19.februāri sāka glābšanas operāciju – ap ēku tika izvietoti policijas spēki, izveidoti slēpņi un piesaistīta pretterorisma vienība OMEGA. Ķīlnieka atbrīvošanā izmantots alpīnistu ekipējums, bet iespējamos noziedzniekus izdevies aizturēt nozieguma izdarīšanas vietā.

Notikuma vietā policisti aizturējuši trīs vīriešus, kuri dzimuši 1983., 1992. un 1993.gadā, bet turpmākās izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka grupējumā bijis iesaistīts vēl ceturtais, kurš tagad izsludināts meklēšanā.

Policija aicina atsaukties ikvienu, kuram ir zināma Jevgēnija Rozes atrašanās vieta, zvanot 67829364, 67075055 vai 110.

Pret vīriešiem sākts kriminālprocess par pretlikumīgu brīvības atņemšanu personu grupā, ja tā bijusi saistīta ar vardarbību, kā arī par izspiešanu organizētā grupā.

Diviem no aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

 

Komentāri (31)

Pelēkais Vilks 05.03.2015. 16.19

Vērienīgā ķīlnieku atbrīvošanas operācijā Vecmīlgrāvī izglābts

=========

rostiņš

did I got you right, minor kremlin?

will you leave this portal?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu