Uzdevumu augstumos • IR.lv

Uzdevumu augstumos

2
Uģis Āva. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Ilze Šķietniece

Kad aizdomās par septiņus gadus vecās Justīnes slepkavību tika aizturēts viņas tēvs un audžumāte, radās jautājumi, vai policijai tas nebija jāsaprot agrāk. Bijušais kriminālpolicists Uģis Āva saka — šoreiz pārmetumi ir nevietā

Pusotru mēnesi pēc mazās Justīnes pazušanas policija paziņoja, ka viņa atrasta mirusi ar acīmredzamiem miesas bojājumiem. Līķis bija aprakts pamestas mājas pagrabā, un vieta apslēpta ar dēļiem. Ēka atradās vairāku desmitu kilometru attālumā no ģimenes dzīvesvietas Rēzeknes novada Rogovkā. Aizdomās par noziegumu tika aizturēts meitenes tēvs un audžumāte. Kā drošības līdzekli abiem piemēroja apcietinājumu. 

Pēc vecāku sākotnēji stāstītās versijas, meitene piektdien, 5. maijā, ap pulksten 19 izgāja rotaļāties pagalma smilšu kastē un mājās neatgriezās. Bērna meklēšanā iesaistījās policija, robežsardze, zemessardze un daudzi brīvprātīgie. Vecāki pastāvīgi komunicēja ar medijiem, stāstīja, ka gaida savu bērnu atgriežamies mājās, lai nosvinētu Justīnes dzimšanas un arī vārda dienu. Tēvs līdzdarbojās meklēšanā. 

Šie meli, acīs skatoties, liek sašust visvairāk. Kā var būt tāda aukstasinība? Radās arī jautājumi par to, vai tiešām policija to nesaprata jau agrāk.

Ka Justīnes pazušanā vainojams tēvs un audžumāte, biju par 99% pārliecināts jau pirmajā dienā, apgalvo kādreizējais Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva. Viņa vadībā 2017. gada vasarā tika meklēts piecus gadus vecais liepājnieks Ivans Berladins. Viņu atrada mirušu mežā. Tā bija nelaimīgu apstākļu sakritība. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu