Nīderlandes prokuratūra: Malaizijas lidmašīna Ukrainā notriekta ar raķeti "Buk" • IR.lv

Nīderlandes prokuratūra: Malaizijas lidmašīna Ukrainā notriekta ar raķeti “Buk”

32
Austrumukrainā notreiktā Malaizijas lainera atliekas Nīderlandes aviobāzē, kur tās vēl izmeklēja īpašā izmeklēšanas grupa. Foto: EPA/LETA

Ekspertiem būs tagad ne tikai jāapzina konkrēts aizdomās turamo loks, bet arī jāsavāc pret viņiem pierādījumi

Netālu no Doņeckas pērn jūlijā nokritusī Malaizijas lidmašīna “Boing” tika notriekta ar raķeti “Buk”, kas tika izšauta no Krievijas iekārtas, un to, visticamāk, izdarīja Krievija apkalpe, pavēstīja Nīderlandes prokuratūra, kuras pakļautībā traģēdijas apstākļu izmeklēšanu turpina Starptautiskā Kriminālistu grupa (JIT).

Prokuratūras paziņojumu, atsaucoties uz Nīderlandes lielākā ziņu portāla NOS informāciju, citē Ukrainas ziņu vietne “Uainfo”.

“Buk” ievests no Krievijas neilgi pirms traģēdijas. To apstiprina daudzas fotogrāfijas un videoieraksti. Ir atrasti un nopratināti liecinieki.

JIT izmeklētāji ir savākuši un apstrādājuši vairāk nekā miljonu dokumentu, foto un video liecību. Tā kā materiālu apjoms ir bijis tik liels, nācies būtiski palielināt analītisko grupu, ziņo LETA.

Tagad ekspertiem nāksies ne tikai apzināt konkrētu aizdomās turamo loku un savākt pret viņiem pierādījumus, bet arī sniegt tiesai faktus un liecības, kas būtu pietiekamas notiesājoša sprieduma pasludināšanai. Tieši pie šiem jautājumiem šobrīd strādā prokuratūras grupa.

Nīderlandes prokuratūra arī norāda, ka ir nopietnas liecības tam, ka Krievijas Federācijas izlūkdienests pastāvīgi cenšas uzlauzt Nīderlandes policijas un prokuratūras datorsistēmas un iekļūt tajās.

Viedtelefonus un klēpjdatorus, kurus izmeklētāji izmantoja Ukrainā un kam ir bijis kontakts ar vietējiem interneta tīkliem, nācies iznīcināt. Iemesls – tie tikuši inficēti ar spiegošanas programmu “Spyware”. Dažkārt nācies likvidēt policijas darbinieku mājas tīklus, jo arī tie cietuši uzbrukumos un, iespējams, tikuši inficēti.

17.jūlijā aviokatastrofā Doņeckas apkaimē dzīvību zaudēja visi 298 cilvēki, kas atradās reisa Amsterdama-Kualalumpura lidmašīnā, tai skaitā bija 193 Nīderlandes pilsoņi.

Rietumi un Kijeva uzskata, ka Malaizijas lidmašīnu notriekuši promaskaviskie kaujinieki, raidot raķeti no zenītartilērijas kompleksa “Buk”, kuru tiem piegādājusi Maskava.

Jau uzreiz pēc lidmašīnas notriekšanas Rietumu medijos izskanēja versijas, ka liktenīgo raķeti izšāvuši Krievijas karavīri, kas atradušies Ukrainas teritorijā vai arī Krievijas teritorijā līdzās Ukrainas robežai.

 

Komentāri (32)

ierados 05.03.2015. 08.48

Kremļa režīms ir globālā traģēdija. Astoņkājis ar piesūcekņiem, ko pazīstam pēc hūtes un ausīm, pēc ģināmo un ādas jakās paceltajām dūrītēm u.t.t, u.tml.

+9
0
Atbildēt

1

    v_rostins > ierados 05.03.2015. 10.08

    ierados

    Vai tiešām naivi ceri, ka ar vienu “hūti” izdosies piesegties WWII, staļinisma un GULAG apoliģētiem, VVF un Zatļeram, citiem neliešiem – kolorado lenteņiem: Pabrikam, Dombrovskim, Kozlovskim un Straujumai un TECII, PV, LM, Citadeles un pārējo valsts nozagšanas projektu autoriem un izpildītājiem?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

Ebenemezers-3 05.03.2015. 08.19

par to ka notrieca krievi , nebija jaašaubaas jau no saakuma , kad tie idioti paši uzņeema video un prieciigi leekaaja , ka notriekuši lidaparaatu , aizbraukuši mekleet ukraiņu pilotu , atrada beigtus civiliedziivotaajus , lielu skaitui mazu beernu , tikliidz noziņoja ka pasažieru laineris , tad tuuliit lieliiba pazuda un saakaas propagandas straume , ka to izdariijuši ukraiņi , gandriiz meenesi nelaida ukraiņus klaat , jo notika visa veida pieraadiijumu falsifikaacija , briinums kaa savos melos netika liidz amerikaaņiem , šiem neliešiem maksimaalais sods , izdot Malaizijai ,lai pieliek pie sienas

+8
-2
Atbildēt

2

    Kurmītis > 05.03.2015. 08.59

    Man par tevi prieks „nešaubīgais” tu mūsu. Par to, ka Ņemcovu nošāva personīgi Putins, arī noteikti esi 100% pārliecināts, vai ne? Tabletes katru dienu lieto, jeb tikai paretam? Vajag biežāk ! … : )

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > 06.03.2015. 13.22

LoveLove 05.03.2015. 11.14

Labi, ka izmeklēšana ir tik apjomīga un kvalitatīva un mērķtiecīgi vāc objektīvus, ticamus pierādījumus, uz kuriem tiks balstīta apsūdzību pret konkrētiem vainīgajiem. Jācer, ka šīs lietas iztiesāšana būs pirmais posms starptautisko kara noziegumu procesā saistība ar militāro agresiju Ukrainā. Un vainīgie – līdz visaugstākajam līmenim – tiks identificēti un tiesāti.

+6
0
Atbildēt

9

    Andris Doveiks > LoveLove 05.03.2015. 11.32

    Āmen!

    Nations All over the World CONFESS to Carrying out False Flag Terrorism

    Not Theory … Admitted Fact

    There are many documented false flag attacks, where a government carries out a terror attack … and then falsely blames its enemy for political purposes.

    In the following 54 instances, officials in the government which carried out the attack (or seriously proposed an attack) admit to it, either orally or in writing:

    (1) Japanese troops set off a small explosion on a train track in 1931, and falsely blamed it on China in order to justify an invasion of Manchuria. This is known as the “Mukden Incident” or the “Manchurian Incident”. The Tokyo International Military Tribunal found: “Several of the participators in the plan, including Hashimoto [a high-ranking Japanese army officer], have on various occasions admitted their part in the plot and have stated that the object of the ‘Incident’ was to afford an excuse for the occupation of Manchuria by the Kwantung Army ….” And see this.

    (2) A major with the Nazi SS admitted at the Nuremberg trials that – under orders from the chief of the Gestapo – he and some other Nazi operatives faked attacks on their own people and resources which they blamed on the Poles, to justify the invasion of Poland.

    (3) Nazi general Franz Halder also testified at the Nuremberg trials that Nazi leader Hermann Goering admitted to setting fire to the German parliament building in 1933, and then falsely blaming the communists for the arson.

    ………………….

    – See more at: http://www.thedailysheeple.com/nations-all-over-the-world-confess-to-carrying-out-false-flag-terrorism_032015#sthash.L9aTcRGu.dpuf

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > LoveLove 05.03.2015. 12.31

    Edrgar, zem linka krietni garāks saraksts, bet arī tas nav pilnīgs, jo pietrūkst grēksūdzes par Rīga 1991 un daudzām citām lietām.

    Es gan neredzu problēmu ASV darbībai jebkurā vietā Krievijā. Pirmkārt. Kāpēc lai viņi būtu atkāpušies no pozīcijām, kurās bija PSRS sagraušanas brīdī? Kā zinām, tas tika izdarīts no iekšpuses, bet ASV speciālas medaļas par uzvaru aukstajā karā uzkala pie sevis.

    Otrkārt. Ja ASV nodrošina savām interesēm atbilstošu Krievijas varūtas rezervju kustību… nē, nodrošina Krievijas valūtas atkarību no $, tad kas ir dažas tehnikas vienības ar apkalpi kaut kur karadarbības zonā. Turklāt, kā separi varēja izmainīt lidmašīnas lidojuma maršrutu?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > LoveLove 06.03.2015. 09.01

    Tātad uz laiku atkāpās,lai pārgrupētos un atgrieztos.Un šī nolūka dēļ mērķtiecīgi strādājuši.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > LoveLove 05.03.2015. 23.59

    Puika, varbūt ASV iejaucās tad, kad atsūtīja Bronšteinu… Bet izlasi manu komentu vēlreiz – tur nav vērtējums labi vai slikti, tur ir fakta konstatējums. Ja runā par pozīcijām, tad Krievija aizgāja no visām, arī no Latvijas, bet ASV palika gan Vācijā, gan Japānā, gan vēl ienāca citās, arī Latvijā. Arī tikai fakts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Baiba > LoveLove 05.03.2015. 11.51

    Čarlī Edo terora akts jāizmeklē ne mazāk kvalitatīvi.Pirmā doma, ir divas valstis, kam jezga pašā Eiropas sirdī neilgi pēc lidmašīnas notriekšanas bija izdevīga.

    Ir divas tautas, kam tas noteikti nebija izdevīgi.Viena no tām ir ukraiņi.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    puika > LoveLove 06.03.2015. 15.50

    >Doveiks

    Aukstajā karā bija vismaz divas naidīgas puses. Kā redzams šodien Kreivija ir atgriezusies pie tā laika retorikas un vēl evolucionējusi. Ja toreiz ASV bija ideoloģisks ienaidnieks, tad tagad jau runā par ASV naidu pret krieviem/Krieviju.

    Jautājums nebija par labi slikti. Krievijas/PSRS attiecības XX gs. ar ASV līdz pēckara periodam, jeb Aukstā kara sākumam drīzāk varētu raksturot kā (vienā vārdā) – pragmatiskas. Krievija/PSRS bija potenciāls ASV sabiedrotais pret Japānu. “Sliktie” imperiālisti bija briti. Jautājums – kurā brīdī un kāpēc ASV kļuva par ienaidnieku Nr.1?

    Par faktiem.

    “Krievija aizgāja no visām…” Krievija palika Ukrainā (Krimā :D ), Baltkrievijā, Armēnijā, Abhāzijā, Moldovā (Piedņestra) un citur.

    Cits fakts.

    ASV samazina savu patstāvīgo kontingentu Eiropā jau no 2012. gada.

    PS. “Kā zinām…” Ko tad ‘mēs’ zinām par PSRS sagraušanu no iekšpuses? ;)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > LoveLove 05.03.2015. 14.15

    Ja jau pasaulē mīt tāds spēks,kas var visu,kāda vella pēc šis pasākums?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > LoveLove 05.03.2015. 11.50

    Šaubu nav, ka tā mēdz būt – bet ir samērā grūti iedomāties, ka ASV specdienesti spētu Krievijas teroristu kontrolētajā teritorijā ievest Zeme-Gaiss raķetes un nemanīti notriek lidmašīnu.

    p.s. Tev gan SVAIGI piemēri atradās …

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    puika > LoveLove 05.03.2015. 15.22

    >Doveiks

    “Pirmkārt. Kāpēc lai viņi būtu atkāpušies no pozīcijām, kurās bija PSRS sagraušanas brīdī?”

    Būtu vietā salīdzināt pušu pozīcijas Aukstā kara laikā. Man ir pamatotas aizdomas, ka arī PSRS vēlēja kādam sagrāvi ;)

    Starp citu, kurā brīdī ASV kļuva par PSRS ienaidnieku Nr.1.? Vai tas nebija pēc tam kad ASV izjauca PSRS plānus Irānā, Bosforā, Grieķijā, Itālijā un citur.

    Nāk prātā vecā anekdote – ASV iejaucas PSRS iekšējās lietās visā pasaulē. :D

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu