Policija aizturējusi vīrieti, kas mēģināja no autobusa izvilkt meiteni • IR.lv

Policija aizturējusi vīrieti, kas mēģināja no autobusa izvilkt meiteni

24
Rokudzelži. Foto: Evija Trifanova, LETA

Aizturētais gan nav meklētais Imantas pedofils

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki ir aizturējuši 1980.gadā dzimušu vīrieti, kurš pagājušajā nedēļā Imantas mikrorajonā autobusā uzmācies desmit gadus vecai meitenei, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Policija konstatējusi, ka šai personai nav saistības ar iepriekš pastrādātajiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantā.

Valsts policijas darbinieki piektdien saņēma informāciju, ka 12.februārī Imantā kāds vīrietis mēģinājis ar varu izvilkt mazgadīgu meiteni no maršruta autobusa. Par notikušo nekavējoties tika sākts kriminālprocess un likumsargi sāka meklēt vīrieti.

Izmeklēšanas gaitā veicot operatīvos pasākumus un pārbaudot aculiecinieku sniegto informāciju, otrdien  pēcpusdienā Valsts policijas darbinieki aizturēja 1980.gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais iepriekš nav tiesāts, taču ir nonācis policijas redzeslokā par ekshibicionismu.

Persona jau iepriekš ir pārbaudīta par pagājušajā gadā notikušajiem seksuāla rakstura uzbrukumiem mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, taču šī versija neapstiprinājās.

Policija izsaka pateicību aculieciniekiem, kuri pēdējās diennakts laikā atsaucās un sniedza informāciju par notikušo, kā arī medijiem par atbalstu.

Pagājušajā nedēļā Imantā, Rīgā, noticis kārtējais uzbrukums skolniecei – vīrietis ar varu no autobusa centies izraut desmit gadus vecu meiteni, informē sabiedrisko mediju portāls “lsm.lv”.

Autobusa maršruta numuru policija neatklāj, taču likumsargus šoreiz pārsteidza autobusa pasažieru vienaldzība. Meitene pretojusies un teikusi, ka tā nav viņas pietura, taču neviens nepiezvanīja policijai, nepalūdza šoferim piezvanīt vai nobloķēt durvis. “Tas ir bēdīgi,” atzinis Rīgas rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Vienīgā, kas neizturēja un reaģēja uz vīrieša mēģinājumiem izraut no transporta meiteni, ir kāda sieviete, kura iesaistījās, un vīrietis meiteni palaida. Pagāja vēl diennakts, līdz skolnieces ģimene atnāca uz policiju un uzrakstīja iesniegumu. Uzreiz tika iesaistīti 20 operatīvie darbinieki, lai meklētu vīrieti un aculieciniekus.

 

Komentāri (24)

dzeris49 17.02.2015. 19.53

Vislabākais, ka atradās tikai viena sieviete, kurai metās meitenei palīgā, pārējie visi mierīgi noskatijās, kas tā par tādu tautu tur brauca?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu