Bijušajā Rīgas alus rūpnīcas ēkā Bruņinieku ielā izstāde "Ne/zudīs!" • IR.lv

Bijušajā Rīgas alus rūpnīcas ēkā Bruņinieku ielā izstāde “Ne/zudīs!”

Jauno mākslinieku darbi skatāmi līdz 21.decembrim. Izstāde veidota sadarbībā ar kustību “Free Riga”

Bijušajā Rīgas alus rūpnīcas ēkā, Bruņinieku ielā 2, būs apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studenšu Lauras Āboliņas, Beātes Graudumas, Anetes Koknevičas un fotogrāfa Jāņa Upīša veidotā izstāde “Ne/zudīs”, raksta aģentūra LETA. Mākslinieki ar glezniecības, tēlniecības un fotogrāfijas palīdzību izstādē “Ne/zudīs” vēlas akcentēt tukšo Rīgas māju īpašo nozīmi, kas ir kalpojušas ilgu laiku, bijušas dažādu laikmetu liecinieces, bet tagad ir atstātas novārtā. 

Āboliņa un Koknēviča savās gleznās attēlo tukšuma un pamestības izjūtu Rīgas telpā, kas notverta māju “portretos”, kuru radīšanai iedvesma gūta Rīgas pilsētvidē. Šo izpētes procesu papildina Upīša fotogrāfijas, kurās dokumentēts gleznošanas process, kā arī konkrēto māju detaļas. Savukārt jaunā tēlniece Grauduma izstādīs savu jaunāko darbu “Parafrāze par Gustavu Kluci”. 

Izstādes gaitā apmeklētāji tiek aicināti nofotografēties ar kādu no mākslas darbiem un ievietot to pasākuma “Facebook” lapā. Izstādes noslēgumā viens veiksminieks to iegūs savā īpašumā. 

Āboliņa dzimusi 1983.gadā. Jaunā māksliniece dzīvo un strādā Rīgā. Viņa 2010.gadā ieguvusi profesionālo maģistra grādu kā programmēšanas inženiere datorgrafikā un attēlu apstrādē Rīgas Tehniskajā universitātē. Patlaban Āboliņa studē LMA Vizuālas mākslas nodaļā. Izstādēs piedalās kopš studiju sākšanas brīža – 2013.gada. Šogad piedalījusies Starptautiskajā glezniecības plenēra izstādē Kuldīgā, “Brederlo – von Sengbusch mākslas prēmijas” konkursa darbu izstādē, “SEB bankas” stipendijas konkursa darbu izstādē, kā arī LMA rīkotājā izstādē “Caurvējš”. 

Koknēviča dzimusi 1992.gadā Rīgā. 2013.gadā sākusi studijas LMA Vizuālas mākslas nodaļā. Veidojusi vizuālo noformējumu koncertam “Mīlestības dziesmas”, 2014.gadā piedalījusies sienu glezniecības projektā. Piedalās studentu rīkotajās izstādēs. Viņas darbi šogad izstādīti grupas izstādē “Ķirbis”. Grauduma dzimusi 1991.gadā Saulkrastos. Patlaban viņa studē Vizuālas plastikas nodaļā. 2011.gadā Grauduma studējusi “The School of Audio Engineering Institute” Amsterdamā, kur apguvusi 3D grafiku un animāciju. Piedalījusies dažādos ar tēlniecību saistītos simpozijos un meistardarbnīcās. Paralēli tēlniecībai nodarbojas ar fotografēšanu. 

Savukārt Upītis dzimis 1988.gadā, dzīvo un strādā Rīgā. Fotogrāfiju apguvis profesionālas fotogrāfijas skolā. 2010.gadā strādājis pie Dailes teātra izrādes “Jāzeps un raibais brīnumsapņu mētelis” vizuālā noformējuma. 

Jauno mākslinieku darbi bijušajā Rīgas alus rūpnīcas ēkā būs skatāmi līdz 21.decembrim. Izstāde veidota sadarbībā ar kustību “Free Riga”. Ekspozīcijas mērķis ir pievērst uzmanību tukšajām Rīgas ēkām, ko kustība “Free Riga” cenšas atdzīvināt, pārvēršot tās par sabiedrībai noderīgu publisku telpu. “Free Riga” vienojas ar ēku īpašniekiem par telpu īslaicīgu atvēršanu kādai tās radošai sabiedriskai iniciatīvai. Kustība sniedz iespēju aktīvistiem lietot telpas par simbolisku samaksu un piedalīties ēkas uzlabošanā, savukārt īpašniekiem – kaut nelielu atbalstu ēkas uzturēšanā. 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu